17 Νοεμβρίου, 2016

43η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 

Η γενιά του Πολυτεχνείου στη μεταπολίτευση. Κάθε χρόνο κατά τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, η μνήμη μας ανάγεται σε όλα εκείνα τα γεγονότα που σημάδεψαν τη σύγχρονη πολιτική ζωή τόπου.

ΤΕΙΧΟΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ

 

Όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο θέλει να περάσει η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ με τον Μπάρακ Ομπάμα, στο τελευταίο του ταξίδι στη γηραιά ήπειρο ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟ 2018

 

Στη γραμμή Βερολίνου ο πρόεδρος του Eurogroup - Το χρέος στο τραπέζι της Eυρωομάδας τον Δεκέμβριο.Η συζήτηση για τα μακροπρόθεσμα μέτρα με στόχο την ελάφρυνση του χρέους θα γίνουν στο τέλος του προγράμματος, τονίζει και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισλμπλουμ, πιστός στη γραμμή του Βερολίνου.

ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛ ΜΠΑΜΠ ΤΟΥΡΚΟΙ (ΤΕΔ + ΕΣΣ) VS ΚΟΥΡΔΟΙ (SDF/YPG)

 

Με τους Τούρκους να πλησιάζουν την Αλ Μπαμπ στα 3 χλμ. -αλλά και το Χαλέπι-, οι Κούρδοι στα 10 χλμ. από δυο πλευρές, αλλά και ο στρατός του Άσσαντ, νότια στα 10 χλμ, με τη βάση του Kuweires που ενισχύεται συνεχώς σε στρατιώτες και εξοπλισμό. 

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΩΣ ΤΟ 2029

 

Αλλαγές στο Σύνταγμα, το οποίο δεν επιτρέπει περισσότερες από δύο πενταετείς θητείες στην προεδρία της Τουρκίας, σχεδιάζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία περισσότερα χρόνια. Η τρέχουσα θητεία του λήγει το 2019, και βάσει Συντάγματος θα μπορεί να παραμείνει πρόεδρος για ακόμη μία πενταετία, δηλαδή ως το 2024.

ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΥ ΕΝΦΙΑ

 

Ο ληστρικός τρόπος με τον οποίο οι Κυβερνήσεις διαχρονικά μπάλωσαν τις δημοσιονομικές τρύπες, σείστηκε συθέμελα χθες με μια ακόμη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ!

 

Ο Σόϊμπλε αρνείται να παραδεχτεί αυτό που όλοι οι άλλοι βλέπουν. Η εμμονική και αναποτελεσματική πολιτική του διαλύει το οικοδόμημα της ΕΕ.Η κατάρρευση είναι δεδομένη αν επιμείνει στην άνευ λογικής λιτότητα. Και δεν το λέει μόνο ο Ομπάμα!

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ HOLODOMOR

 

Στην ιστορία του «εφαρμοσμένου σοσιαλισμού» τον 20ό αιώνα στη Σοβιετική Ένωση και την Κίνα υπάρχουν δύο εξαιρετικά μελανές σελίδες: πρόκειται για τη σιτοδεία και τον θάνατο εκατομμυρίων πολιτών από ασιτία. Στη μεν Σοβιετική Ένωση την περίοδο 1928-1933, με τη λεγόμενη «κολεκτιβοποίηση», στη δε Κίνα την περίοδο 1958-1962, με το εγχείρημα του «Μεγάλου Άλματος προς τα εμπρός».

Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» ΤΗΣ Ι.Α.Α. ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ 413 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΙΟ

 

Συνεχίζει για έκτο μήνα τη στήριξη οικογενειών σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Το ΚΕΕΛΠΝΟ προσανατολίζεται στη διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και ταυτόχρονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Κέντρου με αφορμή τη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών που είχαν συλληφθεί το 2012 με την κατηγορία ότι εκδίδονταν και μετέδιδαν τον ιό του HIV/AIDS.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 32 ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Ρωσικά και συριακά καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά σφυροκοπούν σήμερα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα την επαρχία Ιντλίμπ και συνοικίες της πόλης του Χαλεπιού οι οποίες ελέγχονται από αντάρτες, όπου η επισιτιστική βοήθεια εξαντλείται έπειτα από τέσσερις μήνες πολιορκίας.

ΤΡΕΜΟΥΝ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

Η επίσκεψη του απερχόμενου πρόεδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα έφτασε στο τέλος της.  Ο Αμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ αποφάσισε το τελευταίο του ταξίδι στο προεδρικό αξίωμα να είναι στη χώρα μας, παρά την ηχηρή απουσία του στα οκτώ χρόνια της θητείας του.

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ PKK ΚΑΙ ΓΚΙΟΥΛΕΝ

 

Βέλη προς τη Γερμανία, αλλά και προς το Βέλγιο για την «ευνοϊκή» στάση που τηρούν απέναντι στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΕΚΑΣ

 

Την έγκριση του πίνακα με τους 89.764 δικαιούχους των αντισταθμιστικών μέτρων ΕΚΑΣ του ν. 4411/2016, καθώς και την πίστωση του σχετικού ποσού που ανέρχεται σε 20.988.036 ευρώ, περιλαμβάνει απόφαση που υπέγραψε η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας κ. Θεανώ Φωτίου.

ΕΝΑ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΦΤΩΧΕΙΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ EUROSTAT

 

Λίγο περισσότερο από ένα στα τέσσερα παιδιά είναι εκτεθειμένο στον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην τρίτη θέση μεταξύ των 28 χωρών μελών, ανέφερε σήμερα η Eurostat.