16 Νοεμβρίου, 2016

ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΟΜΙΛΙΑ ΟΜΠΑΜΑ ΥΜΝΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - «ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ»

 

Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του δυτικού κόσμου για την Ελλάδα, που γέννησε τη Δημοκρατία και το Κράτος, άρχισε ο Μπαράκ Ομπάμα την ιστορική ομιλία του στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

H ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

 

«Η Αμερική δημιουργήθηκε ως προτεσταντική κοινωνία όπως ακριβώς... το Πακιστάν και το Ισραήλ δημιουργήθη­καν ως μουσουλμανική και εβραϊκή κοινωνία αντίστοιχα, κατά τον 20ο αιώνα.»

ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΓΑΜΩΝ ΠΟΥ ΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ;

 

Το Υπουργείο Εσωτερικών εισηγείται την τροποποίηση του Περί Γάμου Νόμου, ώστε τα έγγραφα που υποβάλλονται και εκδίδονται πριν και μετά το γάμο να μην περιλαμβάνουν αναφορά σε θρήσκευμα και θρησκεία. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, η απόφαση για την τροποποίηση έλαβε υπόψη ότι ο Περί Γάμου Νόμος έχει ως βασικό του αντικείμενο τη θέσπιση των διαδικασιών που ακολουθούνται για τη σύναψη πολιτικού γάμου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ


Τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης βρέθηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Αθήνα.

ΨΗΛΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

 

O Barack Obama σε αυτή την δημόσια ομιλία «παρακαταθήκη» του προς την ανθρωπότητα που θα εκφωνήσει -όχι τυχαία- από την Αθήνα, πέρα από όσα εκτενώς αναλύουμε και αποκαλύπτουμε πιο κάτω για το γενικό πλαίσιο που θα διέπει όσα θα πει επί ελληνικού εδάφους, έχει επιλέξει, καθώς δεν πρόκειται να παραμείνει ένα απλός πρωην Αμερικανός Πρόεδρος.

ΜΗ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 

Η Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα ότι η Κύπρος, μεταξύ άλλων κρατών μελών, βρίσκεται σε κίνδυνο μη εκπλήρωσης των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί για το 2017.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΜΜΕ

 

Τα μάτια των ευρωπαϊκών Μέσων είναι στραμμένα στην Αθήνα-Tι βλέπουν οι αναλυτές; Η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα θεωρείται από τους περισσότερους αναλυτές το διπλωματικό κύκνειο άσμα του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ.

«ΑΝ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΜΕ»

 

«Αν ο Ομπάμα μας φέρει το χρέος της Ελλάδας, το Βερολίνο θα το απορρίψει», υποστηρίζει η εφημερίδα Bild, επικαλούμενη πηγή της γερμανικής κυβέρνησης την οποία δεν κατονομάζει. 

ΣΤΟΧΟΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΦΕΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ

 

Την ανάκληση όλων των Τούρκων καθηγητών διέταξε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με ανακοίνωση της ένωσης Διεθνών Σχολείων και Κολεγίων PakTurk.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Οι Τούρκοι δεν έχουν πλέον όριο. Τη νύχτα που ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα κοιμόταν στην Αθήνα, στο Αιγαίο είχαμε πρόκληση με υπέρπτηση αεροσκάφους ηλεκτρονικού πολέμου CN-235!

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ

 

Την επέκταση των κυρώσεων κατά του συριακού καθεστώτος με την προσθήκη νέων προσώπων στον κατάλογο περιοριστικών μέτρων αποφάσισε σήμερα η ΕΕ. Ειδικότερα οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ, σε κοινή συνεδρίαση που είχαν σήμερα στις Βρυξέλλες, αποφάσισαν την προσθήκη 17 υπουργών και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Συρίας.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:Στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης κατευθύνεται αυτή την ώρα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Για λόγους ασφάλειας ο χώρος είναι κλειστός για το κοινό καθ' όλη τη διάρκειας της ημέρας.

ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

 

Με πιο ενεργητικό ρόλο προσήλθε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, δείχνοντας πλέον πως η χρηματοδοτική του συμμετοχή σε αυτό είναι κοντά.

Η HUMAN RIGHTS WATCH ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΩΜΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ

 

Πληροφορίες για ωμότητες στη Μοσούλη και από τις δύο πλευρές (τους τζιχαντιστές και των ιρακινών στρατιωτών) έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με την οργάνωση Human Rights Watch να σημειώνει ότι στρατιώτες και πολιτοφύλακες διαμέλισαν πτώματα τζιχαντιστών και με πηγή νοσοκομείου να σημειώνει ότι οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν με συνοπτικές διαδικασίες δεκάδες άτομα.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 

Με μία αιχμηρή ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών καλεί την Τουρκία να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο. Με αφορμή την 33η επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους στην Κύπρο, η Ελλάδα ζητά συγκεκριμένα, από την Τουρκία να συμμορφωθεί  με τις αποφάσεις 541 και 550, οι οποίες απαιτούν την ανάκληση της παράνομης και άκυρης ανακήρυξης του ψευδοκράτους αυτού.

Η ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ

 

Αφαίμαξη μεγάλη έρχεται το επόμενο δίμηνο και ακόμα μεγαλύτερη το επόμενο έτος. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καλύψουν πολλαπλές φορολογικές υποχρεώσεις σύμφωνα με τα μέτρα και τους νόμους που έχουν ήδη ψηφιστεί με το τρίτο Μνημόνιο.

ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΕ ΣΦΑΙΡΕΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ

 

Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί πως η Ουκρανία είναι εξαιρετικά φτωχή χώρα για να υπάρξει αμοιβαίο όφελος στις σχέσεις τους. Την άποψη αυτή εξέφρασε ο Ρώσος κοινωνιολόγος Ιγκόρ Άιντμαν. Ο κος Άιντμαν τονίζει πως δεν υπάρχουν στοιχεία να στηρίζουν την άποψη πως ο Τραμπ θα συναγωνιστεί τον Πούτιν στη διεθνή σκηνή.