14 Νοεμβρίου, 2016

H ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ KAI TΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

 

Από τον Γ. Παπανδρέου και τον Α. Σαμαρά στην κυβέρνηση Τσίπρα: Για πρώτη φορά όλο το παρασκήνιο μιας επίσκεψης που προγραμματίζεται από το 2008! Η πρόσκληση από ελληνικής πλευράς προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Barack Obama, εκκρεμεί από το 2010.Κατετέθει προφορικά για πρώτη φορά, στις 8 Μαρτίου του 2010 επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, που επισκέφηκε τον Λευκό Οίκο.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ OΜΠΑΜΑ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΠΑΠΑΧΕΛΑ

 

–Κύριε Πρόεδρε, έχει καταστεί η Ελλάδα χώρα πρώτης γραμμής από πλευράς ασφάλειας, ενέργειας και αντιμετώπισης της διεθνούς τρομοκρατίας; Τι σημαίνει αυτό για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις; Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να δώσετε στους Ελληνες πολίτες;

–Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω πόσο εκτιμώ την ευκαιρία που έχω να επισκεφθώ την Ελλάδα και ευχαριστώ για την πρόσκληση τον πρωθυπουργό Τσίπρα και τον Πρόεδρο Παυλόπουλο.

ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ Η ΖΩΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΠΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Όταν η θεραπεία γίνεται χειρότερη από την ασθένεια. Πώς μια Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων στη Συρία θα κλιμακώσει τον πόλεμο και θα θέσει σε κίνδυνο τους αμάχους. Τον περασμένο μήνα, με την προεκλογική εκστρατεία σε πλήρη εξέλιξη, η υποψήφια του δημοκρατικού κόμματος Χίλαρι Κλίντον τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μιας Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων πάνω από τη Συρία:

Η ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ISIS ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ

 

Οι δυνάμεις του ιρακινού στρατού εδραίωσαν την κυριαρχία τους σε ορισμένες γειτονιές της Μοσούλης την Πέμπτη, έχοντας πρώτα εκδιώξει κάθε εναπομείναν στοιχείο του Ισλαμικού Κράτους από αυτές.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΑΝΝΟΥ κ. ΑΝΔΡΕΑ

 
 Επίτιμος Διδάκτορας της Θεολογίας του ΑΠΘ
ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος - 10 Νοεμβρίου 2016

Μακαριώτατε ρχιεπίσκοπε θηνν καί πάσης λλάδος κ.κ. ερώνυμε,
Σεβασμία τν γίων ρχιερέων χορεία,
κ. Κοσμήτορα τς Θεολογικς Σχολς,
κ. Πρόεδροι,
κλετοί συνάδελφοι, Πατέρες καί δελφοί,
Κυρίες καί Κύριοι.

σήμερον δικαίως τιμώμενος πό τά δύο Τμήματα τς Θεολογικς Σχολς το ριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ρχιεπίσκοπος θηνν καί πάσης λλάδος ερώνυμος, ποτελε τό χαρακτηριστικό κενο πρότυπο το Πρωθιεράρχου, περί το ποίου μιλον περισσότερο τά ργα καί λιγώτερο τά λόγια.

ΜΕΤΡΑ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΗΣ Η ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ

 

Το οικονομικό ύψος των ζημιών που προκλήθηκαν από το σεισμό που έπληξε τη Νέα Ζηλανδία, αναμένεται ότι "θα είναι τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια δολάρια,” σύμφωνα με εκτιμήσεις του πρωθυπουργού της χώρας.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΟΥ ΑΝΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ

 

«Είναι η ώρα που πρέπει να ενώσουμε όλοι της δυνάμεις μας, για να περάσουμε στην απέναντι όχθη» τόνισε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την διάρκεια εκδήλωσης προς τιμήν του στην Παλιά Βουλή.

Η ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS

 

Επείγουσα έκκληση για την αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών αναγκών προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο απευθύνει η Υπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Στη Σάμο εδώ και καιρό φιλοξενούνται πολύ μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών και προσφύγων από αυτούς που αντέχουν οι υφιστάμενες δομές. «Με μέγιστη επίσημη χωρητικότητα 850 ατόμων, το Κέντρο φιλοξενεί περίπου 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΞΕΚΙΝΑ Η "ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΚΑΙ Η ΜΕΤΑ ΠΟΥΤΙΝ ΕΠΟΧΗ;

 

Η αλλαγή στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, ίσως διατήρησε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ περισσότερο από αυτό που θα έπρεπε να επιδειχτεί σε άλλες εξίσου σημαντικές αλλαγές, όπως αυτές πολιτικών προσώπων σε καίριες θέσεις της ρωσικής πολιτικής σκηνής.

ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΟΥΝ ΤΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Η διεύρυνση της Ε.Ε το 2007, με την ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, σίγουρα δημιούργησε ευοίωνους ορίζοντες για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αλλά μόνο σε θεωρητικό επίπεδο αφού στην πράξη το λιμάνι δεν ήταν έτοιμο.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Την ανάγκη επίδειξης σεβασμού στο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, κατά την έκτακτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών που συγκάλεσε η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι, με θέμα το μέλλον των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

 

Α. «Η κλήσις» του Αποστόλου Φιλίππου.Ο ένδοξος απόστολος Φίλιππος είναι ο πέμπτος εκ της χορείας των δώδεκα μαθητών του Κυρίου μας∙ πρώτος ο Ανδρέας, δεύτερος ο Πέτρος, τρίτος ο Ιάκωβος, τέταρτος ο Ιωάννης και πέμπτος ο Φίλιππος.

ΤΩΡΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Α ΛΑ BREXIT ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΕ

 

Το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. άφησε «ανοιχτό» ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τις Βρυξέλλες πως θέτουν συνεχώς εμπόδια στην ενταξιακή πορεία της χώρας.

Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

 

Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ τα ξημερώματα της Τετάρτης στη θέση του Προέδρου της μεγαλύτερης υπερδύναμης προκάλεσε εντύπωση και σε πολλές περιπτώσεις σοκ. Ένα κακόγουστο αστείο που μοιάζει με εφιάλτη. 

ΙΡΑΚΙΝΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΝΙΜΡΟΥΝΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ISIS

 

Ιρακινοί στρατιώτες ανακατέλαβαν τη Νιμρούντ, τον χώρο όπου βρίσκεται η αρχαία ασυριακή πόλη και είχαν καταλάβει πριν από δύο χρόνια οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του στρατού.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ - ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Τι προσφέρει και τι ζητά από κυβέρνηση και Ευρωπαίους για να δώσει το ποσό των έξι δισ. ευρώ - Για παρασκηνιακή συμφωνία ΔΝΤ - Βερολίνου κάνουν λόγο πηγές στις Βρυξέλλες.

ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΜΕ ΑΛΒΑΝΙΑ Η ΕΚΘΕΣΗ Ε.Ε. ΧΩΡΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

 

Ως ένα από τα πολλά βήματα που πρέπει να πραγματοποιηθούν προκειμένου να κριθεί η Αλβανία έτοιμη για υποψήφια προς ένταξη χώρα, γίνεται αντιληπτή η τελευταία έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η έκθεση είναι γραμμένη σε προσεκτικό ύφος με τρόπο ο οποίος να επιτρέπει στα Τίρανα κάποια αισιοδοξία για τη μελλοντική πορεία της Αλβανίας, ωστόσο δεν υπάρχει καμία ημερομηνία για έναρξη διαπραγματεύσεων.