12 Νοεμβρίου, 2016

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

 

Στο πλαίσιο ευρύτερου προγράμματος μεταξύ ΗΠΑ και Ελληνικού Στρατού.Αφίχθησαν τα πρώτα τρία CH-47D Chinook από τις ΗΠΑ.Τα ελικόπτερα ήρθαν σήμερα στη Στρατιωτική Διοίκηση Λιμένος Πειραιώς, στο Κερατσίνι και ακολούθως στο 2ο Συγκρότημα Αεροπορίας Στρατού και ειδικότερα στο 4ο Tάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού στη Πάχη Μεγάρων.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΡΟΥΣΗΣ ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π.Θ. κ. ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ ΛΑΜΠΡΥΝΙΑΔΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

 

Παναγιώτατε εκπρόσωπε της Α. Θ. Παναγιότητος τού Οικουμενικού ημών Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου

Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών καί πάσης Ελλάδος

ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΟΜΠΑΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

 

Στρατιωτική άσκηση των Τούρκων δεσμεύει Καστελόριζο και Στρογγυλή.Η Τουρκία «εγκλωβίζει» Καστελόριζο – Στρογγύλη την ημέρα της επίσκεψης Obama. Στον εγκλωβισμό του συμπλέγματος του Καστελόριζου-Στρογγύλης για πραγματοποίηση ασκήσεων προχώρησε η Τουρκία με την NAVTEX 717/16, η οποία εκδόθηκε νωρίς σήμερα το πρωί.

ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΑΜΑΤΑ O ΤΡΑΜΠ

 

Ο Τραμπ σταματά την στήριξη ΗΠΑ σε “αντάρτες” που μάχονται τον Άσαντ! Τι είπε για πόλεμο με Ρωσία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα καταλήξουν να εμπλακούν σε πόλεμο με τη Ρωσία εάν επιτεθούν στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε ο εκλεγμένος Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο πλαίσιο μιας συνέντευξής του η οποία δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα The Wall Street Journal.

ΜΕΤΑΞΥ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

O Κουρδικός Διάδρομος, σύμφωνα με την άποψη της τουρκικής κυβέρνησης, είναι ένα σχέδιο των ΗΠΑ - Η Τουρκία αντιτίθεται στη δημιουργία του ακόμα και με στρατιωτικά μέσα, άρα, ο πραγματικός πόλεμος γίνεται μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας!

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας σε Μετρό, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και Τραμ εξήγγειλαν τα σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, ξεκινώντας από την ερχόμενη Τρίτη, 15 Νοεμβρίου. Οι κινητοποιήσεις θα επαναληφθούν στις 18, 21, 23 και 25 Νοεμβρίου.

ΚΑΡΚΙΝΟΒΑΤΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ

 

Με τις σχέσεις Άγκυρας - Βρυξελλών στο «κόκκινο» εξαιτίας του πογκρόμ του καθεστώτος Ερντογάν και τη συμφωνία με την ΕΕ για το Προσφυγικό να καρκινοβατεί, ο Ερντογάν απειλεί να «στείλει» στην Ευρώπη εκατομμύρια πρόσφυγες.

ΤΑ «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ» ΚΑΙ H ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ

 

Eίμαστε αντιμέτωποι με το τέλος των οικονομικών πολιτικών που κυρίαρχησαν από το 1980 και έπειτα; O πόλεμος κατά των ελίτ και η άνοδος του λαϊκισμού επαναφέρουν στο προσκήνιο οικονομικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν τη δεκαετία του 1970.

ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΡΑΚΑ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ

 

Οι συριακές κουρδικές δυνάμεις που μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία βρίσκονται πολύ κοντά στο να περικυκλώσουν μια μεγάλη περιοχή βόρεια του προπυργίου των τζιχαντιστών, της Ράκα, δήλωσε ένας εκπρόσωπός τους.

ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ

 

Το φορολογικό καθεστώς στα κατεχόμενα, καθώς και το σύστημα τελωνείων, έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» τεχνοκρατικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο ΜΑΤΕΟ ΡΕΝΤΣΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ

 

Η ιταλική εφημερίδα Il Messaggero αναφέρει σήμερα σε άρθρο της ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι φαίνεται πως αποφάσισε να αφαιρέσει την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να διατηρήσει μόνον εκείνη της Ιταλίας, ιδίως σε παρεμβάσεις του μέσω διαδικτύου.