11 Νοεμβρίου, 2016

ΑΝΕΝΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

 

Πόλεμο έχει κηρύξει η εφημερίδα «Αυγή», βαδίζοντας... αγκαλιά με τον αποπεμφθέντα πρώην υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη σε επιθέσεις με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς εναντίον του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας.

ΣΤΡΟΦΗ 180 ΜΟΙΡΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ;

 
Η απόρρητη γνωμοδότηση του ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών. Στροφή 180 μοιρών της πολιτικής των ΗΠΑ στο Παλαιστινιακό; Πέρασαν πάνω από 24 ώρες από την απρόσμενη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, και το αίσθημα έκπληξης στην παγκόσμια κοινή γνώμη δεν έχει καταλαγιάσει. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....
 


ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Α.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

 

Προσερχόμενος στην αίθουσα ο Μακαριώτατος δήλωσε :“Νοιώθω περίεργα γιατί έχω χρόνια που έχω φύγει από αυτούς τους χώρους αλλά  όμορφα. Είναι μεγάλη τιμή για μένα η τελετή αναγόρευσης μου σε αυτό το μεγάλο και ιστορικό πανεπιστήμιο. Θα ήθελα από αυτή τη θέση να πω ένα μεγάλο  ευχαριστώ στον κύριο πρύτανη και στους συνεργάτες που διοργάνωσαν αυτή τη τελετή". 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤOΥΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

 

Η Σινάμ Μοχάμαντ, η διπλωματική αντιπρόσωπος στην Ευρώπη της αυτόνομης δημοκρατικής διοίκησης της Ροζάβα, δηλαδή της ντε φάκτο αυτόνομης κουρδικής επικράτειας στη βόρεια Συρία, δήλωσε στο ARA News ότι οι Κούρδοι της Συρίας ελπίζουν να λάβουν περισσότερη υποστήριξη από τον εκλεγμένο νέο Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΔΕΚΑ ΕΝΤOΛΕΣ ΤΟΥ ΟΟΣΑ" ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ

 

Οι συστάσεις του ΟΟΣΑ για την προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας.Το 10% των συστάσεων του ΟΟΣΑ προς την ελληνική κυβέρνηση αφορά σε απαρχαιωμένες διατάξεις που δεν ισχύουν πλέον και προκαλούν νομική αβεβαιότητα, δήλωσαν κυβερνητικά στελέχη στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ «ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ» ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΛΑΤΑΔΩΝ

 

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε χθες η Επιστημονική Ημερίδα «Μετά την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο», στο Αμφιθέατρο του Πατριαρχικού Ιδρύματος Μελετών στην Θεσσαλονίκη.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΖΗΤΑ 11,6 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ;

 

Μπορεί να είναι απερχόμενος και με τη βούλα πλέον ο Ομπάμα αλλά ακόμη έχει την εξουσία να λαμβάνει αποφάσεις και να θέτει ζητήματα.Ένα απ΄ αυτά μοιάζει εξαιρετικά σοβαρό ,γιατί δείχνει ότι δεν αποκλείεται οι ΗΠΑ να έχουν σχέδια για περαιτέρω εμπλοκή τους σε πολεμικές συγκρούσεις.Με πρόεδρο τον Τραμπ πλέον.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ "ΕΓΚΛΩΒΙΖΕΙ" ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ-ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ OBAMA

 

Στον εγκλωβισμό του συμπλέγματος Καστελόριζου - Στρογγύλης, για πραγματοποίηση ασκήσεων, προχώρησε η Τουρκία με την NAVTEX 717/16 η οποία εκδόθηκε νωρίς σήμερα το πρωί.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,6 βαθμών σημειώθηκε στις 6:40 το πρωί της Παρασκευής, με επίκεντρο την ίδια περιοχή που «έδωσε» τους 4,4 βαθμούς, κοντά στον οικισμό Γυναικόκαστρο Κιλκίς.

† ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ

 

«Διήλθομεν διά πυρός και σιδήρου και εξήγαγες ημάς εις αναψυχήν» (Ψλμ. 65,12).Ο Άγιος Μηνάς γεννήθηκε στην Αίγυπτο στα μέσα περίπου του 3ου αιώνα μ.Χ. από γονείς ειδωλολάτρες. Ωστόσο, το ειδωλολατρικό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωνε, δεν κατάφερε να σκληρύνει την καρδιά του η οποία, όταν ήλθε η στιγμή, σκίρτησε ακούγοντας την φωνή του «ετάζοντος καρδίας και νεφρούς» (Ψλμ.7,10) Θεού και έτσι ο, έφηβος ακόμη, Μηνάς έγινε χριστιανός.

ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΡ

 

Επιτεύχθηκε τελικά, στην 6η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων στη για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) το οποίο θα αναλάβει πλέον να αποκαταστήσει την νομιμότητα στο πνεύμα της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ «ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ» Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

«Η Τουρκία είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία. Εμείς δεν δύναται να φυλακιστούμε σε 780 χιλιάδες τ.μ. 'Ομως άλλα είναι τα φυσικά μας σύνορα και άλλα τα σύνορα της καρδιάς μας».

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΥΨΗΛΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΟΥ ISIS ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΙΣΙ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

 

Ο πυρήνας των τζιχαντιστών που διέπραξε τις αιματηρές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου του 2015 στο Παρίσι και της 22ας Μαρτίου του 2016 στις Βρυξέλλες έλαβε εντολές από «πολύ ψηλά», στην ιεραρχία της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, επιβεβαίωσε την Τετάρτη στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου Φρεντερίκ Φαν Λέου.

ΤΡΙΖΕΙ Η ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 

Τρίζει η Παντοδυναμία της Ευρώπης. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και το μέλλον προβλέπεται αβέβαιο. Ο Taavi Roivas, ο ηγέτης της Εσθονίας  δεν έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιo της χώρας του. Οι ψήφοι ήταν 62 έναντι 28 εις βάρος του.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Οι σχέσεις της Ελλάδας με την ομόθρησκη Ρωσία είναι πολύ δυνατές, παρά την προσπάθεια εξωτερικών/εσωτερικών παραγόντων για το αντίθετο. Όπως διαβάζουμε στο strategic-culture.org, τίποτα δεν μπορεί να ταράξει αυτή τη φιλία, ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε η ΕΕ.