09 Νοεμβρίου, 2016

O ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ

 

Τα εγκαίνια του υπερσύγχρονου και πρωτοποριακού Κέντρου Ενοριακής Αγάπης βραχυχρόνιας φιλοξενίας συγγενών ασθενών ιερού ναού Αγίων Αναργύρων τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Η ΝΕΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Από τη φάση της «επιθετικής μονοκράτειρας» στην εποχή της συνδιαλλαγής σε ένα πολυπολικό κόσμο. Δραματικός θα είναι ο αναπροσανατολισμός της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ με την (πιθανότατη πλέον) εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία.  Μόνο που κατά τη γνώμη μας κάτι τέτοιο θα συνέβαινε σε οποιαδήποτε περίπτωση, έστω και με αργότερους ρυθμούς.  Γιατί;

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 
    Δείτε όλα τα Πρωτοσέλιδα του Ξένου Τύπου ΕΔΩ....

ΕΝΩΣΕ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ο ΑΗ ΣΤΡΑΤΗΣ

 

Η επιλογή του Άη Στράτη για να γιορτάσουν μαζί ο πρωθυπουργός και ο ηγέτης της Εκκλησίας μας την επέτειο του «ΟΧΙ» ήταν ένα μήνυμα εθνικής ενότητας και ομοψυχίας προς τους έξω, για τα δεινά που επτά χρόνια τώρα τραβάει ο ελληνικός λαός, αλλά και αντίστασης προς τους γείτονές μας, που αμφισβητούν την εθνική μας κυριαρχία. Ένα μήνυμα προς όποιον μας επιβουλεύεται.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΡΗΤΗΣ κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 
 
Aριθμ. Πρωτ. 879                 
Εν Ηρακλείω τη 4η Νοεμβρίου 2016

Προς
την Αυτού Μακαριότητα
τον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και Πάσης Ελλάδος
κ.κ. Ιερώνυμον, Πρόεδρον και τα Μέλη
της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος
Εις Αθήνας

ΕΠΑΨΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΣΥΡΙΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ

 

Η χρήση χημικών όπλων στη Συρία διευρύνεται διαρκώς, γεγονός που ανάγκασε τον απερχόμενο γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, να επιστήσει την προσοχή για το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

ΠΤΩΣΗ ΤΕΙΧΟΥΣ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1989

 

27 χρόνια συμπληρώνονται από την πτώση του τείχους του Βερολίνου, στις 9 Νοεμβρίου 1989. Το τείχος έπεσε όλη η Δύση πανηγύρισε την πτώση του μαζί μ΄ αυτή του κομμουνισμού, αλλά εδώ και χρόνια όλοι έχουμε παραδεχτεί ότι ο κόσμος που προέκυψε μετά απ΄ αυτό το ιστορικό γεγονός δεν είναι καθόλου καλύτερος.

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ

 

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΠΑ;Οι ΗΠΑ «αφήνουν» την Ευρώπη στη Ρωσία.Τον τελευταίο αιώνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες δέχθηκαν μια τρομερή επίθεση στο Περλ Χάρμπορ και άλλη μία στις 11 Σεπτεμβρίου.

ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΡΑΜΠ

 

Ακυρώνεται η επικοινωνιακή αξιοποίηση υπέρ της διευθέτησης του χρέους της επίσκεψης Ομπάμα την επόμενη εβδομάδα - Σοκ στο κυβερνητικό επιτελείο που είχε ποντάρει τα πάντα για το χρέος στην πλευρά Χίλαρι Κλίντον.

ΟΞΥΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Άσυλο σε όσους διώκονται από το καθεστώς Ερντογάν δίνει το Βερολίνο. Η Γερμανία υποστηρίζει τρομοκράτες που δρουν κατά της Τουρκίας δήλωσε ο Τσαβούσογλου.«Όλα τα κριτικά πνεύματα στην Τουρκία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι αλληλέγγυα μαζί τους.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Πάνω από τη νησίδα Παναγιά, του νησιωτικού συγκροτήματος των Οινουσσών, και σε χαμηλό ύψος στα 1.000 πόδια, πέταξε τα ξημερώματα της Τετάρτης τουρκικό ελικόπτερο. Το ελικόπτερο εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως, στις 05:55 και εξήλθε στις 05:58.

† AΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ

 

Ο Άγιος Νεκτάριος ο θαυματουργός του οποίου την μνήμη εορτάζουμε σήμερα είναι ένας από τους Πατέρες της Εκκλησίας, όπου η αγιότητα του βίου του συνδυάζεται με τη χάρη της θαυματουργίας. Η ζωή του ήταν μια ιερή πορεία εβδομηντατεσσάρων χρόνων κατάφορτη από καρπούς του Αγίου Πνεύματος.

ΤΟ ΝΑΤΟ ΝΙΩΘΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ

 

Αναβρασμός επικρατεί στο ΝΑΤΟ, μετά την αυξανόμενη δύναμη της Ρωσίας και υπό τον φόβο ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα στραφεί εναντίον της Δύσης.  Όπως δήλωσε ο  Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ στους Times, "έχουμε δει τη Ρωσία να είναι πολύ πιο ενεργή με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

EΝΑΣ... ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ

 

Θα χρησιμοποιήσουμε την γνωστή παροιμία για να περιγράψουμε με δυο λόγια την κατάσταση στο εσωτερικό το ΣΥΡΙΖΑ. Ένας... ανασχηματισμός δεν φέρνει την άνοιξη, στην περίπτωση του κυβερνώντος κόμματος έφερε ακόμα περισσότερες τρικυμίες. 

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΡΩΣΩΝ ΧΑΚΕΡΣ

 

Ανησυχία επικρατεί σχετικά με τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, αφού πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι χάκερς, πιθανόν από τη Ρωσία, έχουν βάλει στόχο την εκλογική διαδικασία.

EΞΤΡΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ

 

Πρόβλεψη για ειδικό επαγγελματικό λογαριασμό - Στο σχέδιο που αφήνει ο Τρ. Αλεξιάδης προβλέπεται έκπτωση φόρου για ιατρικές δαπάνες που γίνονται ηλεκτρονικά. Λαχνοί για όσους υπερβαίνουν ένα μίνιμουμ όριο δαπανών με τραπεζικά μέσα.

ΕΞΑΠΟΛΥΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Ο ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

 

«Η Γερμανία πιστεύει ότι είναι μια χώρα πρώτης ποιότητας, μια πρώτης ποιότητας δημοκρατία και ότι η Τουρκία υπολείπεται. Θέλουμε να μας συμπεριφέρονται ως ισότιμους εταίρους», τόνισε ο Τούρκος υπουργός.