07 Νοεμβρίου, 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ι.Α.Α. ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΙΛΗ

 
Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ι.Α.Α. κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του απερχόμενου Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη κατά την παράδοση στον νέο Υπουργό κ. Γαβρόγλου ο κ. Χάρης Κονιδάρης απάντησε ουδέν σχόλιο.
 


Η ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΣΠΑΣΕ ΣΤΑ ΤΡΙΑ...TO ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΟΙΠΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΔΙΑ-Τι ήθελαν οι Τούρκοι, τι συμφωνήθηκε και ποια η σχέση της κυριαρχίας με τις χωριστές εμπορικές συνθήκες, τη διπλή πηγή εξουσίας και την ψήφο.

KΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ «ΑΔΕΙΑΖΕΙ» ΦΙΛΗ

 

 «Καμία απολύτως αλλαγή» δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας σε ό,τι αφορά το μάθημα των θρησκευτικών, διαβεβαίωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm» και διευκρίνισε:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ

 
ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΕΘΙΣΕ 
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ!

________Με τις πρόσφατες δηλώσεις Του της 1ης Νοεμβρίου 2016 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών καί πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ετάραξε τα πνεύματα! Πλήν όμως όλοι όσοι αγαπούν τήν Ορθοδοξία μας και την Ελλάδα μας ένοιωσαν ψυχική ανακούφιση! Επί τέλους - μετά τις ευγενικές και χαμηλού τόνου αντιδράσεις της εκκλησιαστικής Διοικήσεως- ακούσθηκε ηχηρά η φωνή της Εκκλησίας! 

Η ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Τη διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.κ. Προκόπη Παυλόπουλου έδωσε σήμερα ο νέος Μητροπολίτης Άρτης κ. Νεκτάριος παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗΔΕΣ Η ΧΙΜΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΡΑΜΑ

 

Μετά από μία μακρά περίοδο ύφεσης, οι ελληνοαλβανικές σχέσεις επανέρχονται με ταχύ ρυθμό στον αστερισμό της έντασης. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για αναπόφευκτη εξέλιξη.Ο εθνικισμός και κατ’ επέκτασιν ο ανθελληνισμός ως ιδιαίτερη έκφανσή του, παραμένει σταθερά της αλβανικής πολιτικής σκηνής.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:«Σου δίνουμε, κ. υπουργέ, καλή προίκα. Οκτώ νομοσχέδια και ένα στικάκι» ανέφερε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, παραδίδοντας το υπουργείο Εσωτερικών στον Πάνο Σκουρλέτη.

ΟΟΣΑ: ΚΕΡΔΟΣ 414 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΣΗ 365 ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ

 

«Η βελτίωση του ανταγωνισμού είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία στην Ελλάδα», είναι το βασικό μήνυμα του επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Ανχέλ Γκουρία προς τον Έλληνα πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΕΡΙΣΥΛΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 

Στροφή 180 μοιρών για τη χώρα που έχει ένα από τα πιο γενναιόδωρα συστήματα παροχής ασύλου. Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών θέλει να εμποδίζονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να φτάνουν στις ευρωπαϊκές ακτές της Μεσογείου, αλλά αντίθετα οι αρχές να τους σταματούν στη θάλασσα και να τους στέλνουν πίσω στην Αφρική, όπως αναφέρει με σημερινό της άρθρο η γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ

 

Κινητικότητα επικρατεί στη βάση της Σούδας, καθώς έχουν φτάνουν αμερικανικά πολεμικά πλοία.  Συγκεκριμένα, στη νατοϊκή βάση, έφτασε το "USS Ross" ενώ λίγες μέρες νωρίτερα είχε αποπλεύσει το USS Carney.

ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

 

Το Βερολίνο γύρισε την πλάτη στον Έλληνα πρωθυπουργό, αφού, διά στόματος του Γερμανού υφυπουργού Οικονομικών, Γενς Σπαν, πήρε το μέρος της Αυστρίας στο θέμα του κλεισίματος της Διαδρομής των Βαλκανίων για τους πρόσφυγες, παρά την αρχική αρνητική στάση της Γερμανίας. 

ΤΟΛΜΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ Ο ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ!

 

Νέα ‘κατηγορώ’ εξαπέλυσε σήμερα ο Πρόεδρος της Τουρκίας προς την Ευρώπη, ότι υποθάλπει την τρομοκρατία καθώς στηρίζει  το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).«Η Ευρώπη, στο σύνολό της, υποθάλπει την τρομοκρατία.