06 Νοεμβρίου, 2016

TΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα προς τους υπουργούς και υποσχέσεις για τελική έξοδο από την κρίση και στροφή στην καθημερινότητα."Τομή μέσα στη συνέχεια" χαρακτήρισε τον ανασχηματισμό στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενώπιον του νέου Υπουργικού Συμβουλίου και υπογράμμισε πως κεντρικός στόχος της κυβέρνησης παραμένει η έξοδος από την κρίση με την κοινωνία όρθια.

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΑΡΚΑΔΙΟΥ

 

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος. Στο ιερό συμπροσευχόμενος ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και συλλειτούργησαν Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

ΓΙΟΥΝΚΕΡ:«EΧΩ ΑΝΟΣΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΗΓΕΤΩΝ»

 

Μόνη υπεύθυνη η Τουρκία εάν καταρρεύσει η συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό, προειδοποιεί ο Γιούνκερ. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ απέρριψε τις απειλές της Τουρκίας ότι δεν θα τηρήσει την συμφωνία του Μαρτίου για τον περιορισμό της ροής παράτυπων μεταναστών και προσφύγων στην Ευρώπη στην περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους τούρκους πολίτες στην ζώνη Σένγκεν.

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ

 

Κρίση στο ΠΑΣΟΚ, μετά το «ναι» στις τροπολογίες Παππά.  
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πήρε σαφείς αποστάσεις από την επιλογή της ηγεσίας.

ΟΡΓΗ ΦΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΟΥ

 

Λίγοι πίστευαν πως ο Νίκος Φίλης δεν θα ήταν στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Και το που θα πήγαινε ο πρώην  πια - υπουργός Παιδείας ήταν ο βασικότερος λόγος που καθυστέρησε η ανακοίνωση του ανασχηματισμού. Ο πρώην υπουργός είχε βγει ενισχυμένος από το πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα να επικροτεί τους χειρισμούς που έκανε στο ζήτημα των θρησκευτικών και της Εκκλησίας γενικότερα.

ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

Πριν από 4 χρόνια, μετά από εξονυχιστική μελέτη των νέων Προγραμμάτων για τα Θρησκευτικά, είχαμε αποστείλει σχετικό Υπόμνημά μας (27 σελίδων) σε πολλούς αποδέκτες και πρωταρχικά στην Ιερά Σύνοδο Εκκλησίας της Ελλάδος, στο οποίο καταλήγαμε στο συμπέρασμα ότι το νέο αυτό πολυθρησκειακό Πρόγραμμα (ΠΣ) διακρίνεται για τα εξής χαρακτηριστικά:

H ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Στη θέση πως πρέπει να διατηρηθεί το σύστημα των εγγυήσεων εμμένουν Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Μουσταφά Ακιντζί, όπως προκύπτει από το αποτέλεσμα της συνάντησης που είχαν στην Κωνσταντινούπολη, λίγο πριν την έναρξη των κρίσιμων διαπραγματεύσεων στην Ελβετία για το Κυπριακό.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. Κ. ΖΟΥΡΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

 

«Το μάθημα των θρησκευτικών θα γίνει» και η συζήτηση αφορά το πώς, σε ποιές τάξεις και σε ποιά μορφή, τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Ζουράρις, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm» και στην εκπομπή «Δύο στις Δώδεκα».

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ

 

«Δεν θα επιτρέψουμε να απειλούμαστε άλλο πια» από την Άγκυρα, δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Πέτερ Ντόσκοτσιλ. Σύσκεψη για τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία και για το προσφυγικό, δίχως την παρουσία της Ελλάδας, συγκάλεσε η κυβέρνηση της Αυστρίας, καλώντας μόνο τις χώρες της ζώνης του Βίζεγκραντ, μετά και το νέο τελεσίγραφο που απηύθυνε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

ΠΕΙΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;

 

Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία έχουν το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα, και στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;

 

Είναι γνωστό πως τα ύπουλα αυτά σχέδια δεν είναι τωρινά αλλά ξεκίνησαν περί το 1965 όταν ο εκπρόσωπος της Τουρκίας, σε συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, παρουσίασε ένα χάρτη με το διχοτομημένο Αιγαίο. Οι Τούρκοι ζητούσαν να αναλάβει η Άγκυρα την ευθύνη της αεράμυνας του ανατολικού τμήματος.

ΦΟΒΟΙ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Με πανό που χαρακτήριζαν το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας και τον πρόεδρό της, Ταγίπ Ερντογάν, πραγματικούς τρομοκράτες διαδήλωσαν χθες εκατοντάδες Τούρκοι και Γερμανοί πολίτες μπροστά στην Πύλη του Βραδεμβούργου κατά της σύλληψης των μελών του HDP.

ΣΕΡΒΙΑ- ΡΩΣΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

 

Ανατροπές στο διεθνές τοπίο και αναμένονται μεγάλες εξελίξεις στις οποίες η Ελλάδα επιβάλλεται να λάβει μέρος,  καθώς ο Σέρβος αναπληρωτής πρωθυπουργός της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, μετέβη στη Ρωσία για να αγοράσει οπλισμό. 

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

 
  
Λουκ. η’ 41 – 56
Τω καιρώ εκείνω, άνθρωπός τις προσήλθε τω Ιησού, ω όνομα Ιάειρος, και αυτός άρχων της Συναγωγής υπήρχε· και πεσών παρά τους πόδας του Ιησού παρεκάλει αυτόν εισελθείν εις τον οίκον αυτού· ότι θυγάτηρ μονογενής ην αυτώ, ως ετών δώδεκα, και αύτη απέθνησκεν. Εν δε τω υπάγειν αυτόν, οι όχλοι συνέπνιγον αυτόν. Και γυνή ούσα εν ρύσει αίματος από ετών δώδεκα, ήτις, ιατροίς προσαναλώσασα όλον τον βίον, ουκ ίσχυσεν υπ ουδενός θεραπευθήναι, προσελθούσα όπισθεν, ήψατο του κρασπέδου του ιματίου αυτού, και παραχρήμα έστη η ρύσις του αίματος αυτής.