05 Νοεμβρίου, 2016

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ)

 

Την Κυριακή πιθανότητα η πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε χθες το βράδυ.Τα νέα μέλη της κυβέρνησης μετέβησαν σήμερα, Σάββατο στο Προεδρικό Μέγαρο για την τέλεση της ορκωμοσίας των νέων μελών που αναλαμβάνουν καθήκοντα, παρουσία του κ. Προκόπη Παυλόπουλου, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των παλαιότερων στελεχών της κυβέρνησης.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

 

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης: 30 Ιουλίου 1947 στην Κωνσταντινούπολη.
Επάγγελμα:Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας των Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ: ΕΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

 
 Σήμα εθνικού κινδύνου προς κάθε κατεύθυνση! 
Το βαθύτερο νόημα της συνέντευξης. 

Βιάστηκαν, σχεδόν όλοι όσοι θέλησαν να δώσουν έντονα πολιτικό χρώμα, πολύ περισσότερο να εκμεταλλευτούν κομματικά, ο καθείς για τους δικούς του προφανείς λόγους, προσδίδοντας πολιτική και δη αντιπολευτικής χροιάς ερμηνεία στα λεγόμενα του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου του Β', με αφορμή τη συνέντευξή του στον συνάδελφο Αλέξη Παπαχελά για την τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΟΙ ΜΥΘΟΙ

 

Το βιβλίο του Ούγγρου Καθηγητή Ζόλταν Πογκάτσα που τα ΜΜΕ στην Ελλάδα αγνοήσαν.Καταρρίπτοντας τα στερεότυπα για την ελληνική χρεωκοπία.Ο Ζόλταν Πογκάτσα (Zoltán Pogátsa) είναι ένας Ούγγρος λέκτορας Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Ουγγαρίας.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: «Ανακάτεψε την τράπουλα για να... τρέξει τις μεταρρυθμίσεις και να καλμάρει τους δανειστές», «σπριντ δομικού ανασχηματισμού για την αναγέννηση της δημοτικότητάς του», «αντικατέστησε σκληροπυρηνικούς αριστερούς με μετριοπαθείς, αλλά κράτησε τα μεγάλα κεφάλια της Άμυνας, της Οικονομίας και των Εξωτερικών».

ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ

 

To italexit καταστρέφει το ευρω. Κατέστρεψαν την Ελλάδα. Τώρα ο στόχος τους είναι η Ιταλία. Όπως επισημαίνει η Deutsche Welle, το Ινστιτούτο Έρευνας της Αγοράς Sentix ανακοίνωσε ότι οι επενδυτές θεωρούν αυτή τη στιγμή πιθανότερη μια έξοδο της Ιταλίας από τη νομισματική ένωση.

ΟΙ ΗΠΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ

 

Αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών προειδοποίησαν τις τοπικές αρχές στη Νέα Υόρκη, στο Τέξας και στη Βιρτζίνια για το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν επιθέσεις από την αλ-Κάιντα τη Δευτέρα, μια ημέρα πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 

Το τουρκικό πλοίο "Μπαρμπαρός" θα βγει στα ανοιχτά της Κύπρου με στόχο να κάνει σεισμικές έρευνας, όπως υπογράμμισε ο Γενικός Διευθυντής της τουρκικής Ανώνυμης Εταιρείας Πετρελαίου (TPAO), Μπεσίμ Σισμάν, στο πρακτορείο Ανατολού.

ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΑΟΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Η έκρηξη στο Ντιαρμπακίρ ήρθε σε απάντηση της σύλληψης έντεκα στελεχών του κόμματος HDP της Τουρκίας. Συγκεκριμένα συνελήφθη ο ηγέτης του κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς, η συμπρόεδρος του κόμματος κι άλλοι  βουλευτές κατηγορούμενους για «τρομοκρατία».

ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ

 

Διάβημα διαμαρτυρίας απέστειλε η ρωσική πρεσβεία προς το υπουργείο εξωτερικών της Βρετανίας εξαιτίας της επικίνδυνης κλιμάκωσης της διαμαρτυρίας μπροστά από το κτήριο της πρεσβείας, από Λονδρέζους.