04 Νοεμβρίου, 2016

Η ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΦΙΛΗ

 

Ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση της Κυβέρνησης από την κυβερνητική Εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΑΛΕΞΙΟΝ ΤΣΙΠΡΑΝ

 

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
κ. ΑΛΕΞΙΟΝ ΤΣΙΠΡΑΝ
primeminister@primeminister.gr
                                                                                                                       Αθήνα  3/11/2016
Κύριε Πρωθυπουργέ.  
Επανέρχεται και πάλι από κάποιους συνεργάτες σας το σοβαρό Κοινωνικό/Θρησκευτικό θέμα, του χωρι­σμού της Εκκλησίας από το Κράτος.Δεν είναι ακόμη ακριβώς γνωστοί οι λό­γοι εκείνοι που οδηγούν την Πολιτεία σ' αυτή την εντελώς λαθεμένη σκέψη, γιατί από μιά γενικότερη Ιστορικό/Κοινωνικό/Θρησκευτική θεώρηση του όλου θέματος θα αποδειχθεί περίτρανα, ότι πράγματι είναι εντελώς λαθεμένη. 

Ο ΥΠΟΠΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ OΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ

 

Η πνευματική αποχαύνωση των Αμερικανών Τι Διακυβεύεται στις Αμερικανικές Εκλογές. Πολλοί διακεκριμένοι δημοσιογράφοι και παρουσιαστές προγραμμάτων της τηλεόρασης απάντησαν «ευχαριστώ και θα παραστώ» στην πρόσκληση για μια διακριτική μάζωξη. 

ΑΠΟ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΚΑΙ ΛΟΝΔΙΝΟ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ-ΑΚΙΝΤΖΙ

 

Την υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες των Κυπρίων ηγετών για συνολική διευθέτηση του Κυπριακού, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κίρμπι, σε δημοσιογραφική διάσκεψη που παραχώρησε την Τετάρτη στο Κέντρο Ξένων Ανταποκριτών της Ουάσιγκτον.

ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

 

To Brexit πρέπει να περάσει από το Κοινοβούλιο.Το Ανώτερο Δικαστήριο της Αγγλίας αποφάσισε ότι η βρετανική κυβέρνηση χρειάζεται την έγκριση του κοινοβουλίου για να ξεκινήσει τη διαδικασία του διαζυγίου με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

ΟΧΤΩ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ

 

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (04/11) στην πόλη Ντιγιαρμπακίρ της Τουρκίας. Οχτώ νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός από την ισχυρή έκρηξη που συγκλόνισε στις 8 το πρωί τη συνοικία Μπαγκλάρ στο κέντρο του Ντιγιαρμπακίρ, τη μεγαλύτερη πόλη στις κουρδικές νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας.

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 

Μόνο ξύλο δεν έπεσε στην Αλβανική Βουλή από τις επιθέσεις του Αλβανού πρωθυπουργού τόσο κατά του ελληνικής καταγωγής βουλευτή Βαγγέλη Ντούλε όσο και κατά εκπροσώπων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

ΧΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ ΤΟΥ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΙΚ

 

Ο ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) οδεύει να απολέσει τον έλεγχο των μαχητών του στη Μοσούλη του Ιράκ, εκτίμησε σήμερα ένας εκπρόσωπος του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, μερικές ώρες μετά τη μετάδοση ενός ηχητικού μηνύματος που αποδόθηκε στον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

ΜΕ ΤΗΝ ΙΡΑΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ SADERAT ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;


Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) δεν πρέπει να ακολουθεί πρακτικές «δυο μέτρων και δύο σταθμών» στο ζήτημα του Ιράν απαντούν διπλωματικές πηγές από την Αθήνα σε σχέση με το, μάλλον «τραβηγμένο», εκτενές δημοσίευμα της εφημερίδας «Wall Street Journal» σύμφωνα με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση έβαλε βέτο στη συνέχιση των κυρώσεων εναντίον της ιρανικής τράπεζας Saderat.  

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Το ποδήλατο ούτως ή άλλως κάνει καλό, στο περιβάλλον, την υγεία και την τσέπη μας. Όταν όμως μία ποδηλατοδρομία διοργανώνεται για την στήριξη παιδιών το όφελος είναι πολλαπλό. Αυτό τον καλό σκοπό έχει η «Ποδηλατοδρομία Αγάπης» που διοργανώνεται το Σάββατο 5 Νοεμβρίου από τον BHMA FM και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου στις 11 το πρωί.

ΝΑΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΤΖΙΑ- ΒΑΣΤΣΙΚΟΦΚΙ

 

«Ο μόνος λόγος που μπορεί να θέλει κάποιος να φύγουν τα πλοία του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο είναι για να μην υπάρχει αυτός ο έλεγχος», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς από το βήμα της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πολωνό ομόλογό του Βίτολτ Βαστσικόφκι, ο οποίος από την πλευρά του έκανε λόγο για ελαστική αλληλεγγυη στο θέμα των προσφύγων, επιμένοντας ότι η χώρα του «θα συμβάλλει στο μέτρο των δυνατοτήτων της στην διαχείριση της προσφυγικής κρίσης».

«ΣΑΦΗΝΕΙΑ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BREXIT ΖΗΤΕΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝO

 

Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει ανάγκη από σαφήνεια ως προς τις προθέσεις της Βρετανίας για την έξοδο από την Ενωση προς το τέλος του Μαρτίου του επομένου έτους προκειμένου να αποφευχθεί ένα χάος στις ευρωπαϊκές εκλογές του 2019, προειδοποίησε ο πρόεδρος της επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της γερμανικής βουλής, ο χριστινοαδημοκράτης Γκίντερ Κρίχμπαουμ.

ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 

Τουλάχιστον 239 πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους σε δύο ναυάγια που σημειώθηκαν στα ανοικτά της Λιβύης, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.Η Καρλότα Σάμι, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), δήλωσε ότι η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε από επιζώντες που μεταφέρθηκαν στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα.

22.000 ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ

 

Πάνω από 22.000 σεισμικές δονήσεις έχουν σημειωθεί στην κεντρική Ιταλία από την 24η Αυγούστου μέχρι σήμερα, ανακοίνωσε σήμερα το ιταλικό ινστιτούτο γεωφυσικής και ηφαιστειολογίας.

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ

 

Στη σκληρή του γραμμή σχετικά με τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους επιμένει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος σημείωσε σήμερα από το βήμα τραπεζικού συνεδρίου στη Φρανκφούρτη πως μια ενδεχόμενη ελάφρυνση δεν θα άλλαζε στην πραγματικότητα τίποτα.