03 Νοεμβρίου, 2016

ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ Δ.Ι.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

 

Συνήλθε σήμερα, Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016, στην τρίτη Συνεδρία Της για τον μήνα Νοέμβριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 160ής Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου.

ΠΡΟΣ ΤΗ ΦΥΛΛΑΔΑ Η ΑΥΓΗ


Η ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ

 

Μια πρωτοβουλία με μια κίνηση υψηλού εθνικού συμβολισμού, που έλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος ο Β' και αξίζει δημόσιο έπαινο και θερμότατα συγχαρητήρια, να προσκαλέσει δηλαδή τον Αλέξη Τσίπρα σε μια δημόσια κοινή εμφάνιση σαφώς ενωτικού χαρακτήρα, αλλά παράλληλα και με πολλά σαφή μηνύματα και πολλαπλούς αποδέκτες, εντός και εκτός συνόρων, δε μπορεί και δεν πρέπει να περάσει ούτε απαρατήρητη. Ούτε ασχολίαστη.

ΚΑΙΝΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΟΡΓΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

 

Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για την περικοπή των συντάξεών τους-Μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας. Χιλιάδες συνταξιούχοι διαμαρτύρονται στο κέντρο της Αθήνας για τις περικοπές στις συντάξεις τους.

ΝΕΑ ΜΑΧΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

 

Προς ακύρωση το άρθρο 2Α που μεταβιβάζει αρμοδιότητες από τον ΕΣΡ στον υπ. Επικρατείας - Νέα τροπολογία για τον αριθμό των αδειών. Με διαφωνία επι της διαδικασίας ξεκίνησε η συζήτηση στην Βουλή των τροπολογιών που επιχειρούν να διορθώσουν αντισυνταγματικά μέρη του νόμου Παππά.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ

 

Η ρύθμιση του χρέους πρώτο πιάτο στο τραπέζι των συνομιλιών.Ιστορική, από πολλές απόψεις, χαρακτηρίζεται η επίσκεψη του Μπ. Ομπάμα 15-16 Νοεμβρίου στην Αθήνα, δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια από την τελευταία επίσκεψη αμερικανού Προέδρου (1999 Μπιλ Κλίντον) στη χώρα μας.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Σε εξέλιξη είναι το πρωί της Πέμπτης έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου για τον εντοπισμό δύο προσφύγων. Σύμφωνα με το Λιμενικό, εντοπίστηκε λέμβος με περίπου 40 πρόσφυγες, οι οποίοι διασώθηκαν.

ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΥΠΟΥ ΙΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Παραλίγο να έχουμε ‘θερμό επεισόδιο’, στα Ίμια. Η είδηση που σας αποκαλύπτουμε ‘θάφτηκε’ από όλα τα συστημικά ΜΜΕ, που ασχολούνται με το νόμο Παππά και τον ενδεχόμενο ανασχηματισμό.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ

 

Συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό και στη δημοσιογράφο Βίκυ Μιχέλη, έδωσε ο δήμαρχος  Χειμάρρας, Γιώργος Γκόρος.  Ο κ. Γκόρος μίλησε για το μείζον θέμα που έχει προκύψει με τα ειδοποιητήρια που στάλθηκαν σε 19 οικογένειες της ομογένειας, που τις ενημέρωναν ότι θα κατεδαφιστούν οι περιουσίες τους. 

O ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ MERKELEXIT

 

Η αγορά μπορεί να υποτιμά τον κίνδυνο της απόφασης της Angela Merkel να μην "κατέβει" στις εκλογές του 2017, όπως σημειώνει η Deutsche Bank σε νέα έκθεσή της, τονίζοντας πως τόσο η Ελλάδα όσο και η Βρετανία θα περάσουν πολύ δύσκολα.

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ EΝΩΣΗ ΖΗΤΑ 340.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΠΕΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΔΥΟ ΒΟΗΘΩΝ ΤΗΣ

 

Το ποσό των 340.000 ευρώ ζητά από τη Μαρίν Λεπέν η Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτιμώντας πως η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου εισέπραξε τα χρήματα, για τους μισθούς δύο βοηθών της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι οποίοι όμως εργάζονταν αποκλειστικά για το κόμμα της.

ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Το σχέδιο του Ερντογάν αργά ή γρήγορα θα μπει σε εφαρμογή και η Ελλάδα μας θα γεμίσει με πρόσφυγες και λαθρομετανάστες.