02 Νοεμβρίου, 2016

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ Δ.Ι.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

 

Συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016, στη δεύτερη Συνεδρία Της για το μήνα Νοέμβριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 160ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

 

Για την πρόσφατη κρίση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Εκκλησία με αφορμή το μάθημα των Θρησκευτικών, το ζήτημα των ρόλων ανάμεσα στην πολιτεία και την Εκκλησία, τις σχέσεις της Ελλαδικής Εκκλησίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την εκκλησιαστική περιουσία, την επιμόρφωση των κληρικών και των εκκλησιαστικών στελεχών, το προσφυγικό και την ανέγερση του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, την φιλανθρωπία της Εκκλησίας και την πολυεπίπεδη κρίση που συνεχίζει να μαστίζει την Ελλάδα μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος στην συνέντευξη που παραχώρησε στον κ. Αλέξη Παπαχελά και την εκπομπή «Ιστορίες». Δείτε όλη την συνέντευξη στο παρακάτω Video.

 


Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

 

Σε περιόδους κρίσης είναι γνωστή η τάση των διανοουμένων, των δημοσιολογούντων και της εκάστοτε κοινής γνώμης να ανατρέχουν στο παρελθόν για να βρουν απαντήσεις στα σύγχρονά τους κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΨΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΥΠΕΞ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΑΛΒΑΝΙΑΣ

 

Ανεβαίνουν οι τόνοι ανάμεσα στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και στα Τίρανα με επίκεντρο τις εντολές εκκένωσης των σπιτιών τους που έλαβαν 19 οικογένειες Ελλήνων ομογενών στην Χειμάρρα της Αλβανίας, για τις οποίες το ελληνικό υπουργείο ζήτησε να ανακληθούν άμεσα. Μετά την παρέμβαση και του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, το ελληνικό υπουργείο προχώρησε σε νέα ανακοίνωση σε ιδιαίτερα έντονο ύφος για το θέμα.

ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

 

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι των Κούρδων της Συρίας αποκάλυψαν την Παρασκευή ότι θα ανακοινώσουν στο μέλλον την ίδρυση ενός νέου τακτικού ομοσπονδιακού στρατού που θα είναι οι ένοπλες δυνάμεις της ομόσπονδης επικράτειας της βόρειας Συρίας, της Ροζάβα όπως την αποκαλούν οι Κούρδοι.

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ

 

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα 2 Νοεμβρίου, μέσω του Ρωσικού Στρατού, ότι θα τεθεί σε ισχύ μια νέα «παύση των εχθροπραξιών» στο Χαλέπι, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, για δέκα ώρες.

“ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ” ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Ο ψευτο – σουλτάνος της Άγκυρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει πρόσφατα καθιερώσει μια επαναλαμβανόμενη και συνεχή αναφορά  στα «σύνορα της καρδιάς των Τούρκων», όπως τα καταλαβαίνει ο ίδιος, που δεν ταυτίζονται βέβαια με τα σημερινά φυσικά σύνορα της Τουρκίας προκειμένου να στριμωχτούν σε αυτά και όλες οι νέο-οθωμανικές φαντασιώσεις του. Αυτοδιαφημίζεται μάλιστα, πως τάχα, παραδίδει και «μαθήματα ιστορίας».

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΕΝΗ ΧΩΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ;

 

Τις προηγούμενες μέρες ένας οξυδερκής, καλά καταρτισμένος, νέος διερωτήθηκε μεγαλοφώνως σε φιλική ομήγυρη γιατί δεν γίνονται επενδύσεις στην Ελλάδα, μήπως εντέλει η χώρα είναι καμένη και δεν πρόκειται να έλθουν ποτέ;

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:Δύο ανήλικα αδελφάκια υπέστησαν εγκαύματα, ύστερα από φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε σκηνή στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΤΣΑΛΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ!

 

Επίσημα πια ανακοίνωσε  ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας πως η αρμάδα του Πούτιν έφτασε στη Μεσόγειο.

ΜΗΠΩΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΤΟ ΥΠ.ΕΞ;

 

Μετά την κατακραυγή των απανταχού Ελλήνων, το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ αποφάσισε να εκδώσει ανακοίνωση, που εκφράζει περισσότερο το αίσθημα του κόσμου.Γράφουμε περισσότερο και όχι πλήρως διότι ναι μεν η νέα ανακοίνωση είναι πιο ‘αξιόμαχη’ αλλά σαφώς όχι στο πνεύμα που θα έπρεπε να είναι.

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ

 

«Είναι επικίνδυνο, και να μην πω εξωφρενικό, να θέτεις υπό αμφισβήτηση μια συνθήκη που συνομολογήθηκε πριν 100 χρόνια», είπε ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου. Εξωφρενική χαρακτήρισε ο Γκι Φέρχοφσταντ, πρόεδρος της ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

WSJ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ BANK SEDERAT ΤΟΥ ΙΡΑΝ

 

Η Ελλάδα αψήφισε την πίεση από την Ουάσιγκτον και ευρωπαϊκές χώρες και άσκησε βέτο στην απόφαση της ΕΕ για την ανανέωση των κυρώσεων σε βάρος της μεγαλύτερης τράπεζας του Ιράν. Αυτό αναφέρει η Wall Street Journal, που επικαλείται Αμερικανούς, Ελληνες και Ευρωπαίους αξιωματούχους.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ Η ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΖΩΗ

 

Όσοι χρησιμοποιούν το Facebook και διαθέτουν πολλούς διαδικτυακούς φίλους, έχουν αυξημένη πιθανότητα να ζήσουν περισσότερο σε σχέση με όσους απέχουν από τα κοινωνικά δίκτυα, αρκεί αυτή η χρήση να μεταφράζεται επίσης σε κοινωνικές σχέσεις και δεσμούς στον πραγματικό κόσμο.