01 Νοεμβρίου, 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ι.Α.Α. κ. ΧΑΡΗ ΚΟΝΙΔΑΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΙΛΗ

 

Ο υπουργός Παιδείας σπεύδει να κάνει δηλώσεις προτού καν ακούσει τι λέει ο Αρχιεπίσκοπος, επισημαίνει ο Διευθυντής του Γραφείου  Τύπου κ. Χάρης Κονιδάρης.

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ Δ.Ι.Σ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ


Συνήλθε σήμερα, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Νοέμβριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ

 
Αγαπητοί επισκέπται του Ιστολογίου μας,
Σας πληροφορούμε ότι σήμερα Τρίτη στις 11.15 μ.μ. ο Μακαριώτατος θα παραχωρήσει Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης  με πολλούς αποδέκτες στην εκπομπή του Δημοσιογράφου κ. Αλέξη Παπαχελά  «ΙΣΤΟΡΙΕΣ».
Π.ΒΟΙΩΤΟΣ
 


ΕΚΘΕΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑΚΤΙΚΙΣΜΟΥΣ ΒΟΥΤΣΗ

 

Βαριά ηττημένη αλλά και πολιτικά έκθετη βγαίνει η Κυβέρνηση, παρά την εναγώνια προσπάθεια Βούτση να σώσει έστω και στο «παραπέντε» τα προσχήματα για το φιάσκο Τσίπρα – Παππά με τις τηλεοπτικές άδειες.

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

 

Τα στοιχεία που διαθέτουμε δεν επιτρέπουν τόση αισιοδοξία για σχεδόν αλματώδη ανάπτυξη το 2017 κατά 2,7% εκτιμά το Γραφείο Προϋπολογισμού στην έκθεσή του για την πορεία των οικονομικών μεγεθών το γ' τρίμηνο 2016, αμφισβητώντας τις προβλέψεις της ΤτΕ, του Προσχεδίου του Προϋπολογισμού για το 2017 αλλά και του ΔΝΤ.

EΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΕΚΚΕΝΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΛΑΒΑΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ

 

Ειδοποιητήρια να εκκενώσουν τις κατοικίες τους εντός πέντε ημερών προκειμένου να κατεδαφιστούν, έλαβαν από τις αλβανικές αρχές ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, 19 οικογένειες ομογενών στην Χειμάρρα.

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

 

Εξελέγη νέος Περιφερειάρχης ΑΜΘ ο Χρήστος Μέτιος της Κομοτηνής. Εξελέγη με 20 ψήφους έναντι 16 του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη.

ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑ ΙΣΧΥΡΟΙ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΙ ΧΤΥΠΟΥΝ

 

Ισχυροί μετασεισμοί «χτυπούν» αλλεπάλληλα την κεντρική Ιταλία με διαφορά λίγων λεπτών, έπειτα από τον αρχικό ισχυρό σεισμό 6,6 Ρίχτερ που συγκλόνισε την περιοχή στις 07:40 (τοπική ώρα), σήμερα 30 Οκτωβρίου.

ΠΩΣ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΣΕ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

 

Αδιαμφισβήτητα Γαλλία και Γερμανία αποτελούν τους μεγαλύτερους πολιτικούς και οικονομικούς φορείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δύο αυτές ευρωπαϊκές υπερδυνάμεις προετοιμάζονται για τις γενικές εκλογές του 2017.

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΕΜΑΛΙΣΤΕΣ Η ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Οι στρατιωτικοί ηγέτες της Τουρκίας σπάνια κάνουν δημόσιες εμφανίσεις σε πολιτικά γεγονότα. Αλλά στις 7 Αυγούστου, ο στρατηγός Hulusi Akar, επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου της χώρας, εμφανίστηκε εν στολή σε ένα συλλαλητήριο άνω του ενός εκατομμυρίου ανθρώπων στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον πρωθυπουργό Μπινάλι Γιλντιρίμ και τους ηγέτες της τουρκικής αντιπολίτευσης.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: «Να υποδεχτούμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ όπως του αναλογεί» προτρέπει σε μακροσκελή ανάρτησή της στο Διαδίκτυο η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας, με αφορμή την άφιξη του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα στις 15 Νοεμβρίου.

ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΟΙ ΨΕΥΤΟ-ΤΡΑΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

 

Οι Τούρκοι έχουν σταματήσει τις προκλητικές υπερπτήσεις πάνω από το Συριακό εναέριο χώρο, κατά παράβαση των Διεθνών Κανόνων.

Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΟΗΕ

 

Το μακρινό 1993, τον Απρίλιο ο ΟΗΕ αποφάσισε ποια θα είναι η ονομασία των Σκοπίων. Η ονομασία που αποφασίστηκε τότε για το κρατίδιο των Σκοπίων ήταν Fyrom ή στα Ελληνικά Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία Της Μακεδονίας και η απόφαση έλεγε ότι το όνομα θα είναι προσωρινό μέχρι την κοινή αποδεκτή λύση του ονόματος από τις χώρες Ελλάδας και Fyrom.

"ΚΑΙΓΕΤΑΙ" Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!

 

Νέο email που διέρρευσε το Wikileaks, δείχνει την προσπάθεια που έκαναν οι ΗΠΑ για να πείσουν τον Αλέξη Τσίπρα να κρατήσει τη χώρα μας στην Ευρωζώνη μας και να υπογράψει το τρίτο μνημόνιο.