29 Οκτωβρίου, 2016

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

"Εντός των επόμενων ημερών" οι ανακοινώσεις Μουζάλα για τις καταγγελίες της Ύπατης Αρμοστείας. Μία εβδομάδα πέρασε από τις σοβαρότατες καταγγελίες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σχετικά με την επιστροφή προσφύγων στην Τουρκία, χωρίς να εξεταστούν τα αιτήματα ασύλου.

ΑΠΟ ΗΠΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ

 

Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν χθες το συριακό καθεστώς ότι χρησιμοποιεί «την πείνα σαν πολεμικό όπλο», κάτι που θεωρείται έγκλημα πολέμου βάσει των συμβάσεων της Γενεύης. Συνεχόμενες είναι οι προκλήσεις από τις ΗΠΑ αλλά και τη Ρωσία σε ένα συνεχές παιχνίδι επίρρηψης ευθυνών και εντυπώσεων. 

ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΕΣ

 

Συγκρίσιμος με τον απολογισμό των νεκρών στην εμπόλεμη Συρία ο αριθμός των ανθρωποκτονιών που διαπράχθηκαν το 2015 στη χώρα. Ελάχιστα μειώθηκε ο αριθμός των ανθρωποκτονιών στη Βραζιλία πέρυσι, σύμφωνα με μια έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Παρασκευή από μια μη κυβερνητική οργάνωση.

ΤΡΑΓΙΚΟΣ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΦΩΝΑ ΜΑΘΙΟΥ

 

Καταστροφές σχεδόν δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων προκάλεσε στην Αϊτή ο τυφώνας Μάθιου, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της χώρας. Η καταστροφή, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 546 ανθρώπους σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό, έπληξε σκληρά την ήδη εξαιρετικά αδύναμη οικονομία της πιο φτωχής χώρας της Καραϊβικής, καθώς οι ζημιές ανέρχονται σε πάνω από το 20% του ΑΕΠ.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΕΝΦΙΑ ΤΟΥ 2017

 

Για το 2017 η κυβέρνηση προτίθεται να εφαρμόσει και πάλι τον ΕΝΦΙΑ επί των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, με μικρές μεταβολές σε σύγκριση με τα όσα ισχύουν φέτος.

ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ;

 

Ο θάνατος του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης οδηγεί σε εκλογές για την ανάδειξη του διαδόχου του. Τα όσα γράφονται στον Τύπο της Θράκης τις τελευταίες ημέρες, προβληματίζουν ιδιαίτερα.

DER SPIEGEL: ΠΡΟΔΟΤΗΣ Η ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ;

 

Ερμηνείες για την απομυθοποίηση του Αλέξη Tσίπρα, ο οποίος πριν από σχεδόν δύο χρόνια αποτελούσε ένα είδος λαϊκού ήρωα, αναζητεί το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αγάπη των ανθρώπων πλέον, έχει μετατραπεί σε οργή, όπως πιστοποιούν περίτρανα οι διαμαρτυρίες και οι δημοσκοπήσεις.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Τους λόγους για τους οποίους έφυγε από την Ελλάδα, εξηγεί η Γιάννα Αγγελοπούλου σε μακροσκελή συνέντευξη που έδωσε σε περιοδικό. Αναφέρεται επίσης στην προσέγγιση με τον Αλέξη Τσίπρα και εκφράζει εμμέσως το παράπονο ότι στη χώρα δεν αξιοποιούνται οι ικανοί.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΧΑΛΕΠΙ Ο ΓΓ ΤΟΥ ΟΗΕ


Ο Μπαν ζήτησε εκ νέου το Συμβούλιο Ασφαλείας να προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση στη Συρία.

Ο ISIS ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΜΑΧΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΣΠΙΔΑ ΣΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ

 

Το Ισλαμικό Κράτος συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες αμάχους στη Μοσούλη για ανθρώπινη ασπίδα κι εκτελεί όσους δεν υπακούουν, αναφέρει ο ΟΗΕ.

ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ

 

Δύσκολη είναι η θέση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, δυσκολότερη της Ελλάδας που τον έχει υπουργό. Οι γκάφες του εκθέτουν την κυβέρνηση αλλά κυρίως τη χώρα μας.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

 

Πρωτοφανής είναι η κινητοποίηση των Γερμανών και των Αμερικανών με φόντο την επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων:

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΡΩΣΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Σοβαρό επεισόδιο είχαμε μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 και S-300V4 λόκαραν τουρκικά μαχητικά F-16 που προσπάθησαν να εισέλθουν στο συριακό εναέριο χώρο.