28 Οκτωβρίου, 2016

O ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΗ - ΣΤΡΑΤΗ

 

Να εργαστούμε όλοι μαζί για το καλό των Ελλήνων, χωρίς πείσματα και εγωισμούς, ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από το ακριτικό νησί του Αγίου Ευστρατίου.

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

 

Η αρχή της ιστορίας της σημαίας ανάγεται στην Αρχαιότητα. Έτσι, πολύ πριν από τον 6o αιώνα π.Χ., διάφοροι ανατολικοί λαοί (Ασσύριοι, Αιγύπτιοι, Πέρσες, Χετταίοι κ.ά) χρησιμοποιούσαν κατά τη διάρκεια του πολέμου διάφορα σύμβολα που συνήθως είχαν θεία προέλευση, τα οποία μεταβλήθηκαν σε εμβλήματα (π.χ. η Κιβωτός των Ιουδαίων, ο αετός ή ο λευκός ίππος των Περσών κ.ά).

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στο κέντρο της Αθήνας. Όπως και πέρυσι, αντί για τμήματα παρελάσεων από επιλεγμένα σχολεία, συμμετείχαν όλα τα σχολεία της Α' Αθηνών (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια).

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

 

Η Επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στον Έλληνα Δικτάτορα που έφερε τίτλο Πρωθυπουργού, Ιωάννη Μεταξά. Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της Χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940.

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ

 

ΠΩΣ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ: Η Αγία Σκέπη της Θεοτόκου:Στα χρόνια του βασιλέως Λέοντος του Μεγάλου (457-474 μ.Χ.) ζούσε στην Κων/πολη ο όσιος Ανδρέας, ο κατά Χριστόν σαλός.

ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΜΠΑΝΑΝΙΑ» ΚΑΙ ΤΟ... ΨΥΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΡΑΜΠ

 

«Υστερία» διαγιγνώσκει ο Βλαντιμίρ Πούτιν πίσω από τις κατηγορίες για ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις και «εύνοια» προς τον Τραμπ. «Οι ΗΠΑ είναι μια μεγάλη δύναμη, δεν είναι Μπανανία» λέει απορρίπτοντας τα περί απόπειρας του Κρεμλίνου να επηρεάσει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.

ΣΤΗ «ΓΡΑΜΜΗ» ΣΟΙΜΠΛΕ Ο ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ

 

H Ελλάδα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα χρέους για τουλάχιστον μια δεκαετία, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, συντασσόμενος ανοιχτά με την γερμανική «γραμμή» σε ό,τι αφορά την μείωση του ελληνικού χρέους. «Σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, δεν υπάρχει πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε δημοσιογράφους.

ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΥΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΗΠΑ

 

Το ένα άκυρο μετά το άλλο ‘τρώει΄η κυβέρνηση Τσίπρα. Μετά το μπλόκο του ΣτΕ στο νόμο Παππά, ήρθε το μπλόκο από τις ΗΠΑ, που ψαλιδίζει τις ευχές της κυβέρνησης για βοήθεια.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΦΩΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Οι ρητορικές επεκτατικής φύσεως συνεχίζονται από τον πρόεδρο της Τουρκίας με αποτέλεσμα να έχει εκδηλωθεί ανησυχία, όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας μας αλλά και παγκοσμίως, αφού η παράνοια του Ερντογάν έχει εκδηλωθεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Σαν αποτέλεσμα, όλοι τον έχουν ικανό για όλα. 

ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ TO ΔΝΤ

 

Νέα βόμβα βάζει το ΔΝΤ σχετικά με τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος, αφού, ερωτηθείς ο εκπρόσωπος του Ταμείου, του Τζέρι Ράις, για το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί μέχρι τέλος του χρόνου.