26 Οκτωβρίου, 2016

ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΕΝΝΕΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

Μια ακόμα «στροφή» στην εσωκομματική αντιπαράθεση που έχει λάβει το θέμα των χειρισμών του Υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, σχετικά την Εκκλησία και το μάθημα των Θρησκευτικών έρχεται να προστεθεί με μια Ερώτηση που κατέθεσαν «9» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ SITE


http://jerusalem-patriarchate.info/(ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ)

https://mospat.ru/gr/(Π.ΜΟΣΧΑΣ)


https://www.patriarchate.org/home (ΕΓΓΡΑΦΑ ΦΑΝΑΡΙΟΥ)

http://www.ecclesia.gr/(ΕΚΚΛ.ΕΛΛΑΔΟΣ)

http://www.romfea.gr/(ΡΟΜΦΑΙΑ)

www.exapsalmos.gr(ΤΖΟΥΜΑΣ)

http://www.nyxthimeron.com/(ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ)

https://katanixi.gr(ΚΑΤΑΝΥΞΗ)

www.vimaorthodoxias.gr(ΒΗΜ.ΟΡΘΟΔ)

https://fosfanariou.gr/
(ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ)

http://www.parembasis.gr/index.php/el/ (ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ)

http://mkka.blogspot.com/ (ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ)

https://www.ekirikas.com/(ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ)

https://www.greekamericannewsagency.com/(ΑΛΕΞ)

 http://www.patriarchia.ru/gr/(SITE ΡΩΣΙΑΣ)

https://www.pomisna.info/uk/ (ΑΡΧ/ΠΗ ΚΙΕΒΟΥ)

https://spzh.news/gr (ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Α΄)

https://www.ukranorama.gr/el/ (ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Β΄)

https://oukraniko.blogspot.com/(ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ Γ΄)

https://duhovnyfront.com.ua/(ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ Δ΄)

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1912:Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. Το δραματικό παρασκήνιο της βεντέτας του πρωθυπουργού με τον βασιλιά και τα πολεμικά γεγονότα ως την ύψωση της γαλανόλευκης στον Λευκό Πύργο.

Η ΡΩΣΙΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Το υπουργείο Εσωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών προέτρεψε τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την νέα ανακοίνωση παύσης βομβαρδισμών για να εγγυηθεί την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας.

ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ Η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΣΧΕΣΗ

 

"Το ελληνικό και το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών συνδιαμόρφωσαν έναν εξαιρετικά παραγωγικό οδικό χάρτη" δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο ομόλογό του.

O ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙΟΥ

 

«Ως Πνευματικός Πατέρας δεν δέχομαι να χωρίσω τα παιδιά μου» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά τον εσπερινό στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου, ομωνύμου Δήμου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ 61 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

 

Τουλάχιστον τρεις βαριά οπλισμένοι καμικάζι εξαπέλυσαν πολύωρη επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας σε αστυνομική σχολή στην Κουέτα, στο νοτιοανατολικό Πακιστάν, σκοτώνοντας 61 ανθρώπους και σπέρνοντας τον τρόμο.

ΨΗΦΙΣΕ Η ΒΟΥΛΗ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΚΗ» ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ

 

Tην έναρξη «πολιτικής και ποινικής» δίκης σε βάρος του προέδρου της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο ψήφισε η ελεγχόμενη από την αντιπολίτευση Βουλή, αυξάνοντας το πολιτικό «θερμόμετρο» στην λατινοαμερικανική χώρα.

ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΦΑΣΗ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Η έγκυρη βρετανική εφημερίδα “Financial Times” (FT) χαρακτηρίζει κρίσιμη την παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό και επισημαίνει ότι στην Ελβετία οι Αναστασιάδης και Ακιντζί θα προσέλθουν με χάρτες και προτάσεις για τη συζήτηση του εδαφικού.

ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ ΖΗΤΑ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ

 

Το ΝΑΤΟ πρόκειται να ασκήσει πιέσεις στους συμμάχους για να συνεισφέρουν στη μεγαλύτερη ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με τη Ρωσία, από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, καθώς η Συμμαχία ετοιμάζεται για μακρόχρονη περίοδο έντασης στις σχέσεις με τη Ρωσία.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Τη διαβεβαίωση ότι δε θα γίνουν απολύσεις επικουρικών γιατρών έδωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά τη συνάντηση που είχε με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά και μέλη του προεδρείου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

† ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΜΥΡΟΒΛΗΤΟΥ

 

Ο Άγιος Δημήτριος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη κατά τους χρόνους της βασιλείας του μεγάλου διώκτου των Χριστιανών Διοκλητιανού και Μαξιμιανού Ερκούλιου (284-305 μ.Χ).

ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ "ΓΥΡΟΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ";

 

Ως γνωστόν γυρολόγος είναι ο πλανόδιος μικροπωλητής, που τριγυρνάει από γειτονιά σε γειτονιά πουλώντας την πραμάτεια του. Όμως, με την ευρεία σημασία του όρου, γυρολόγοι υπάρχουν και στην πολιτική που λειτουργούν ακριβώς με την ίδια τακτική, τριγυρνούν και "πουλάνε" στον κόσμο αυτά που θέλει να ακούσει, με απώτερο σκοπό μια ψήφο.  Θα αναρωτιέστε προς τι αυτή η εισαγωγή. Θα σας εξηγήσουμε. 

ΕΤΟΙΜΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΤΥΠΗΜΑ

 

Χωρίς να κρύβει τις προθέσεις της, η Τουρκία, είναι έτοιμη να μπει στο Ιράκ. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υποστήριξε πως η Άγκυρα θέλει να πάρει μέτρα εναντίον του κουρδικού ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ, χωρίς να εξαιρεί και χερσαία επιχείρηση. Ο Τούρκος υπουργός, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε δικαίωμα και κάθε ευκαιρία στο Ιράκ».

ΘΑ 'ΕΙΣΒΑΛΕΙ' ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η GAZPROM

 

Κοντά σε συμφωνία βρίσκονται Βρυξέλλες και Gazprom, ώστε να λήξει η 5ετης έρευνα που αφορά παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανονισμών λόγω της φερόμενης υπερτιμολόγησης του αερίου.

ΟΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ

 

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός των νεκρών φέτος στη Μεσόγειο είναι ίδιος με αυτόν ολόκληρης της περυσινής χρονιάς, καθώς περισσότεροι από 3.740 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν πνιγεί κατευθυνόμενοι προς την Ευρώπη, ενώ δεν έχουν έρθει ακόμη οι επικίνδυνοι μήνες του χειμώνα, ανακοίνωσαν σήμερα υπηρεσίες αρωγής.

OΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ

 

Η νέα διαρροή από τον ιστότοπο των WikiLeaks μύριζε.. Ελλάδα. Τα email του προέδρου της προεκλογικής καμπάνιας της Χίλαρι, Tζον Ποντέστα, που διέρρευσαν πρόσφατα, αφορούν την Ελλάδα και την ανάγκη ύπαρξης Σχεδίου Β, της δραχμής, σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση Βαρουφάκη κατέληγε σε ναυάγιο.