25 Οκτωβρίου, 2016

ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ Η ΕΝΔΟΞΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

 

Από τον Παύλο Μελά στις σημερινές Μάχες για τη Μακεδονία
Εσύ, παππού, πολέμησες στον Μακεδονικό Αγώνα;

ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΤΑΛΕΙΑ

 

Δεν υπάρχουν νεκροί - Ο δήμαρχος της Αττάλειας δήλωσε ότι η έκρηξη μπορεί να οφείλεται σε ατύχημα. Μια ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε χώρο στάθμευσης του εμπορικού επιμελητηρίου στην Αττάλεια της νότιας Τουρκίας.

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Το όραμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να καταστεί απόλυτος κυρίαρχος στην χώρα, παίρνει σάρκα και οστά. Η πρόταση για την συνταγματική αναθεώρηση και την μετάβαση από κοινοβουλευτικό σε προεδρικό σύστημα, έχει καταρτιστεί και θα κατατεθεί εντός των επόμενων ημερών στην Εθνοσυνέλευση.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΡΙ-ΛΑΒΡΟΦ

 

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ συζήτησαν τηλεφωνικά για την κατάσταση στη Συρία και συμφώνησαν πως οι ειδικοί διαφόρων χωρών που συναντώνται στη Γενεύη θα συνεχίσουν να διερευνούν τρόπους να λυθεί η κρίση στο Χαλέπι, είπαν χθες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ

 

Είναι εκπληκτικό το να παρακολουθείς τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι διαστρέφουν τις λέξεις και τις έννοιες και είναι ακόμη ποιο εκπληκτικό το να παρακολουθείς πόσο ισχυρό και αποτελεσματικό είναι το ψέμα και η παραποίηση της αλήθειας.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το απόγευμα της Τρίτης (18:00) στα Προπύλαια καλούν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για τα προβλήματα στα δημόσια σχολεία. «Τα δικαστήρια κρίνουν, δεν νομοθετούν. Τους νόμους τούς συντάσσει η Βουλή» δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες.

ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΣΧΕΔΙΟ SUGA

 

Λεπτομερώς αξιολογείται από τα ελληνικά Επιτελεία, η διπλή αναγνωριστική πτήση του τουρκικού αεροσκάφους ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 επάνω από τη νησίδα Παναγιά του συμπλέγματος των Οινουσσών.

ΜΠΛΟΚΑΡΕΤΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ - ΚΑΝΑΔΑ

 

Απέτυχε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Βελγίου να πετύχει συναίνεση των γαλλόφωνων περιφερειακών αρχών. Ματαιώνεται η σύνοδος κορυφής της Πέμπτης, στην οποία θα έπεφταν οι υπογραφές.

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Συναγερμός σήμανε στην Τουρκία, για τον εντοπισμό τριών ανθρώπων για τους οποίους οι μυστικές υπηρεσίες έχουν πληροφορίες ότι σχεδιάζουν επίθεση για λογαριασμό του PKK.

ΣΤΑ 16,9 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ «ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΑΝ» ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

 

Το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) κατέγραψε άνοδο των χρεών κατά 300 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα τρίμηνο. «Εκτόξευση» των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία κατά 300 εκατ. ευρώ καταγράφει η έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για το γ' τρίμηνο του 2016 σε σχέση με το β' τρίμηνο της ίδιας χρονιάς.

ΟΙ «53+» ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ

 

Στηρίζουν τον υπουργό Ενέργειας στις ενστάσεις που έχει για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τονίζοντας: «Να δώσουμε μαζί την μάχη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις στον ενεργειακό τομέα». Μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα και το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει η ομάδα των «53+», μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.