24 Οκτωβρίου, 2016

Η ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΠΟ

 

Η εύθραυστη κατάσταση δεν επέτρεψε στα Ηνωμένα Έθνη να απομακρύνουν τους 200 τραυματίες που έχουν εγκλωβιστεί στις συνοικίες που είναι στα χέρια των ανταρτών από τον περασμένο Ιούλιο και έχρηζαν άμεσης μετακίνησης.

ΝΕΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ

 

Εξέγερση στο hot spot στη Μόρια.Εξέγερση σημειώνεται αυτή την ώρα στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο με εκατοντάδες μετανάστες, κυρίως από το Πακιστάν, να διαμαρτύρονται για την πολύμηνη καθυστέρηση της εξέτασης των αιτημάτων ασύλου και τον εγκλεισμό τους στο νησί.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ «ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ»

 

Ηχηρό μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα -το δεύτερο σε μία εβδομάδα- απέστειλε το κόμμα, με την εκλογή των νέων μελών της Πολιτικής Γραμματείας. Η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος δεν υπερψήφισε την Ολγα Γεροβασίλη και τον Αριστείδη Μπαλτά, δύο πρόσωπα που περιλαμβάνονταν στην πρόταση με τα 11 ονόματα που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΤΡΕΧΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 25 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΑ

 

Μπορεί όλα τα διεθνή επιτελεία να θεωρούν ότι το 2017 η οικονομία της ευρωζώνης θα παρουσιάσει στασιμότητα, ή έστω μια πολύ μικρή εικονική άνοδο, αλλά εμείς εδώ - η Ελλάδα δηλαδή - θα αποτελέσει ένα νέο "οικονομικό θαύμα".

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΙΑ ΣΕ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΗΠΑ ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ

 

Η Ρωσία και η Δύση έχουν εισέλθει σε ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξανόμενες συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο, καθώς ο Βλαντιμίρ Πούτιν αμφισβητεί την αμερικανική διεθνή ηγεμονία.

ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙ ΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

 

Φθάνει η ώρα του εδαφικού για το Κυπριακό. Eπί τη βάσει των όσων ζητημάτων μένουν στο τραπέζι, η διαπραγματευτική ομάδα να έχει στο μυαλό της τρία βασικά κλειδιά, που θα μπορούν να ανοίξουν την πύλη του «ναι» στο δημοψήφισμα για την έγκριση ή την απόρριψη της λύσης: Επιστροφή εδαφών, πληθυσμών, ασφάλεια, με ό,τι αυτά σημαίνουν.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για το χρέος έως τα τέλη του 2016 ζήτησε από τους εταίρους ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στην Ευρωμεσογειακή Σύνοδο. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο θα υλοποιηθεί με επιτυχία το πρόγραμμα και δεν θα υπάρξουν νέες αναταράξεις στην ΕΕ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ CMEC ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Ο κ. Ζhang Chun, πρόεδρος της κινεζικής CMEC, επισκέπτεται αύριο την Αθήνα, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας για συζητήσεις με την διοίκηση της ΔΕΗ και υπογραφή συμφωνίας Στρατηγικής Συνεργασίας στη χώρα και την ευρύτερη περιοχή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 35.000 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Τουρκία και συνολικά για 82.000 διενεργήθηκε έρευνα, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ.

ΠΡΟΣ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ

 

Οι σοσιαλιστές της Ισπανίας αποφάσισαν να αφήσουν τον Μαριάνο Ραχόι να κυβερνήσει, έπειτα από ένα πολιτικό αδιέξοδο δέκα μηνών στη χώρα. Η ομοσπονδιακή επιτροπή του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας (PSOE), που ορίζει τη γραμμή του κόμματος μεταξύ των συνεδρίων. 

Η ΣΤΑΓΟΝΑ ΠΟΥ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ

 

Όσο συνεχίζεται η επιχείρηση στη Μοσούλη, αυξάνεται ο εθνικισμός. Σύμφωνα με τον "εθνικό όρκο", η Μοσούλη ανήκει στην Τουρκία. Αναγκαία απάντηση στην τρομοκρατία χαρακτήρισε την παρουσία του στρατού ο Ερντογάν, λέγοντας ότι στόχος του είναι η συνεργασία της Τουρκίας με το Ιράκ.

ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

Ο ρατσισμός είναι αυτός που θα σας παραθέσουμε παρακάτω και όχι αυτά που μας λένε τόσο εύκολα, ώστε να καλύψουν τα ανθελληνικά τους σχέδια.