22 Οκτωβρίου, 2016

ΤΑΥΤΑ ΕΦΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Ο ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ

 

«Το θέμα του διαχωρισμού Κράτους - Εκκλησίας έχει ήδη ανοίξει»
Όχι απαντά ο Νίκος Φίλης στο ενδεχόμενο  να αναλάβει Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ. Το τριπρόσωπο - έκπληξη των εσωκομματικών εκλογών για την Κεντρική Επιτροπή σε συνέντευξη του στην «Αγορά» δηλώνει ότι έχει επεξεργαστεί σχέδιο τριετίας για το υπουργείο Παιδείας και ότι ο διαχωρισμός κράτους-Εκκλησίας είναι θέμα που έχει ανοίξει εκ των πραγμάτων.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ 5η ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ Ι.Α.Α.

 

Συνεχίζεται για πέμπτη χρονιά και φέτος το πρόγραμμα «Η Εκκλησία στο Σπίτι», το οποίο αφορά τη διανομή δεμάτων τροφίμων σε μηνιαία βάση σε οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 6.000 Ευρώ.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΧΩΡΙΖΕΙ;

 

Τις προηγούμενες ημέρες η κυβερνητική εκπρόσωπος Ο. Γεροβασίλη ανακοίνωσε ότι χρειάζεται δομικός ανασχηματισμός στη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου ασφαλώς δεν το έπραξε για να αναφερθεί μόνο ok πρόσωπα, αλλά και στην οργανωτική αναδιάταξη των υπουργείων με αλλαγές ακόμη και στις ταμπέλες.

Η ΡΩΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

 

Η Ρωσία είναι ευπρόσδεκτη, αν επιθυμεί να στείλει παρατηρητές στις ΗΠΑ για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή η Ουάσινγκτον εν μέσω της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο χωρών για την πιθανή επιρροή της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές.

Η ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

Ο περιφερόμενος επί θρόνου κοιμηθείς Επίσκοπος και οι ανόητες επιθέσεις... Έψαχναν αφορμή και τη βρήκαν! Βούτυρο στο ψωμί των εχθρών της Εκκλησίας, αθέων και γιαλατζή πιστών, αποτέλεσε η περιφορά  του καθημένου στο θρόνο, νεκρού  Επισκόπου των Γ.Ο.Χ   κυρού Καλλινίκου…

Η ΕΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ Η ΑΓΚΥΡΑ

 

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, τόνισε πως η χώρα του εργάζεται πάνω από μισό αιώνα για να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει κάνει περισσότερα από αυτά που έπρεπε.

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ

 

Ο συριακός στρατός και η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας σταμάτησαν σήμερα τους βομβαρδισμούς στο ανταρτοκρατούμενο ανατολικό Χαλέπι για δεύτερη ημέρα από τις τέσσερις που θα ισχύσει μια μονομερής κατάπαυση του πυρός στη διάρκεια της ημέρας στην πόλη.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ!

 

Επικίνδυνη η διαχείριση στα Εθνικά Θέματα-Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική και υπερκομματική στρατηγική. Ύψιστος εθνικός κίνδυνος η εμμονή της πολιτικής ελίτ στο μικροκομματικό της συμφέρον!

H ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκε το μέγεθος της μεγάλης νέας καθίζησης του εδάφους που σημειώθηκε στο περιφερειακό δρόμο του Καλπακίου στα Ιωάννινα. Εκτιμάται πως το βάθος του «κρατήρα» που άνοιξε, ξεπερνά τα 20 μέτρα, ενώ η συνολική επιφάνεια της καθίζησης αγγίζει τα 200 τ.μ. Το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και σημειώνονται κατολισθήσεις.

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΕΙΣΒΟΛΕΑ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ

 

Στις αρχές Οκτωβρίου ξεκίνησαν αυξημένης έντασης κοινωνικές αντιδράσεις στο Ιράκ, έναντι των στρατευμάτων εισβολής της Τουρκίας στη χώρα, ειδικότερα μετά την έγκριση από το τουρκικό Κοινοβούλιο της παράταση της παραμονής αυτών στο στρατόπεδο Bashiqa.

ΚΡΥΦΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ βρίσκεται στην Άγκυρα σε επίσκεψη-αστραπή, ώστε να επαναφέρει στο ‘σωστό δρόμο’ το σύμμαχο που έχει ‘ξεστρατίσει’.

ΓΙΑ CETA «ΝΑΥΑΓΙΟ» ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΒΕΛΓΙΚΗΣ ΒΑΛΟΝΙΑΣ

 

H αποχώρηση της Καναδής υπουργού Εμπορίου Κ. Φρίλαντ το απόγευμα της Παρασκευής από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την εμπορική συμφωνία Καναδά – Ε.Ε. (CETA).

ΑΝ Ο ΤΡΑΜΠ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

Για υπονόμευση της αμερικανικής δημοκρατίας κατηγόρησε ο Μπαράκ Ομπάμα τον Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή την άρνηση του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου να απαντήσει στην ερώτηση του συντονιστή του τρίτου και τελευταίου προεδρικού ντιμπέιτ αν θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.

ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΟΥΤΙΝ - ΟΛΑΝΤ - ΔΡΑΧΜΗΣ

 

Διέψευσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσα γράφτηκαν για τα περί αιτήματος της Αθήνας στη Μόσχα το 2015 για τύπωμα δραχμής.