20 Οκτωβρίου, 2016

ΠΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

 

Κύριε Παπαδόπουλε,
Επειδή σας παρακολουθούσα χρόνια στην ΕΡΤ και διάβαζα τα άρθρα σας κατά καιρούς, δεν σας κρύβω πως μου είσαστε συμπαθής. Λυπούμαι όμως σήμερα διότι εκτίθεσθε τώρα στας δυσμάς του βίου σας, με κάποια ανούσια άρθρα σας όπου ομιλείτε για νέο αμπελουργό στη Διοίκηση της Εκκλησίας. 

«ΚΛΙΜΑ» ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΜΕ ΧΑΡΤΕΣ ΤΩΝ «ΧΑΜΕΝΩΝ ΠΑΤΡΙΔΩΝ» ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Τη Δευτέρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία», με αφορμή τις διεκδικήσεις του επί της Μοσούλης του Ιράκ, και συνέχισε εξηγώντας ότι «εκτός από τα 79 εκατομμύρια των πολιτών της, φέρει ευθύνη και απέναντι στα εκατοντάδες εκατομμύρια αδέλφια μας στη γεωγραφική περιοχή με την οποία μας συνδέουν ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί».

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ ΤΗΝΟΥ ΚΑΙ ΜΥΚΟΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΓΙΟ ΑΡΤΕΜΙΟ

 

Στην ανάγκη συνεργασίας και στις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας αναφέρθηκε από τη Μύκονο ο Αρχιεπίσκοπος Στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, στην αξία της συνεργασίας και στην σχέση Εκκλησίας - Πολιτείας αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος κατά την επίσημη υποδοχή του στη Μύκονο.

ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 26 αεροπορικές επιδρομές, σκοτώνοντας 160-200 Κούρδους μαχητές των YPG στη βόρεια Συρία.Τουρκικά αεροσκάφη βομβάρδισαν κουρδικές δυνάμεις της Συρίας βόρεια του Χαλεπίου σκοτώνοντας 160 - 200 μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Στη Σπάρτη μεταβαίνει σήμερα, Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, προκειμένου να επισκεφτεί το Νοσοκομείο της πόλης και να πάρει μέρος στο 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Γενετικής, Γηριατρικής και Νευροεκφυλιστικών ασθενειών, που διοργανώνει  το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με άλλα εγχώρια και ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ;

 

Σε ισχύ τέθηκε η εκεχειρία στο Χαλέπι, προκειμένου να επιτραπεί στους αμάχους να εγκαταλείψουν την πόλη. Συνεχίζονται τα πυρά στους "ανθρωπιστικούς" διαδρόμους. Η «ανθρωπιστική» εκεχειρία που κηρύχθηκε από τη Μόσχα για να επιτραπεί σε αμάχους και αντάρτες να εγκαταλείψουν τη συριακή μητρόπολη του Χαλεπίου.

ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΑΤΤΙΛΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΕΕ-ΝΑΤΟ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ

 

Με τις δύο σημερινές υπερπτήσεις στο Αιγαίο φτάσαμε αισίως …στις 44 από 1/1/2016! Το νούμερο είναι απίστευτο και θα έπρεπε να προβληματίζει όχι μόνο την Αθήνα - που την προβληματίζει - αλλά και τις Βρυξέλλες, όπου έχουν έδρα ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Η ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΣΑ ΓΓΕΕ ΤΟΥ κ. ΚΡΕΤΣΟΥ

 

Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, είναι μία από τις τέσσερις κρατικές υπηρεσίες που έχουν αναλάβει από τον κ. Τσίπρα, ειδικά καθήκοντα υποστήριξης του κυβερνητικού Έργου.

ΔΕΧΤΗΚΕ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ 67 ΔΙΣ. ΔΟΛ. ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟ Η Σ. ΑΡΑΒΙΑ

 

Προσφορές 67 δισ. δολαρίων δέχτηκε η Σαουδική Αραβία στην πρώτη της διεθνή δημοπρασία ομολόγων, καθώς ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αργού πετρελαίου παγκοσμίως, προσπαθεί να ξεπεράσει την επίδραση των χαμηλών πετρελαϊκών τιμών στα δημοσιονομικά της.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...

 

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε ο Πολωνός ΥΠΑΜ, Antoni Macherevich για την αναδιάταξη των ρωσικών στρατευμάτων στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας. Το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε 24ωρο συναγερμό, όπως αντιστοίχως και η Ρωσία.

ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΥΠΟ ΚΡΑΤΗΣΗ ΡΩΣΟΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

 

Η τσεχική αστυνομία συνέλαβε και κρατεί Ρώσο που καταζητείται σε σχέση με τις επιθέσεις χάκερς κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσε η αστυνομία χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

ΜΟΣΟΥΛΗ: ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 

Την ανησυχία τους για την αντίδραση των τζιχαντιστών στην επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης, εκφράζουν ειδικοί επισημαίνοντας πως οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ενδέχεται να «απαντήσουν» με χημικά όπλα.

ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 5.000 ΕΥΡΩ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΔΝΤ

 

Μπορεί οι βασικές μεταρρυθμίσεις σε φορολογικό και ασφαλιστικό να μην περιλαμβάνονται τυπικά στην ατζέντα της δεύτερης αξιολόγησης, ωστόσο στην κυβέρνηση ξορκίζουν το ενδεχόμενο το ΔΝΤ να επανέλθει – όπως το έχει πράξει άλλωστε και στο παρελθόν - σε ορισμένα από τα  κατά το ίδιο, «καίρια» ζητήματα φορολογικής πολιτικής.

† ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΚΑΙ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

 

Ο Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας Πολλές και σοφές άγιες μορφές παρελαύνουν από τις σελίδες της ιστορίας της μεγάλης μας Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Μια τέτοια μορφή και εξαιρετική προσωπικότητα είναι κι ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Αρτέμιος που έζησε και μαρτύρησε περί τα μέσα του τέταρτου αιώνα μ.Χ. (361 – 363).