17 Οκτωβρίου, 2016

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ;

 
φτασε σέ λα τά σχολεα τς χώρας πό τό πουργεο Παιδείας μέ μερομηνία 10-10-2016 καί μέ πογραφή το γ.γ. Ι.Δ. Παντ μιά “νακοίνωση γιά τήν κπαίδευση τν προσφύγων”. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....
 

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΗΝ HΠΕΙΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΥΣ

 

Τελευταίο χτύπημα η δόνηση των 4,3 Ρίχτερ στις 22:00 το βράδυ της Κυριακής - Λέκκας: Η σεισμική δραστηριότητα θα συνεχίζεται για αρκετές ημέρες - Μετακινήθηκε το άγνωστο ρήγμα Μιτσικέλι - Κλειστά σήμερα σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Πρωτιά του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με σαφές μήνυμα προς την ηγεσία του κόμματος. Με τέσσερις ψήφους διαφορά ακολούθησε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ενώ στη δεκάδα οι Νίκος Βούτσης, Ανδρέας Ξανθός, Γιάννης Δραγασάκης, Πάνος Σκουρλέτης, Παύλος Πολάκης, Νίκος Παππάς, Ρένα Δούρου και Π.Ρήγας.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙSIS

 

Ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας από τις ιρακινές δυνάμεις η επιχείρηση ανάκτησης της Μοσούλης, του τελευταίου προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους. Πιο συγκεκριμένα το πυροβολικό των ιρακινών δυνάμεων σε συνεργασία με τους Κούρδους Πεσμεργκά και συμμαχικές δυνάμεις, ξεκίνησαν την επίθεση, ενώ τανκς κατευθύνονται προς την πόλη που από το 2014 βρίσκεται υπό την κατοχή του Ισλαμικού Κράτους.

Ο ΑΚΙΝΤΖΙ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ

 

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε, όπως μεταδίδουν τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, ότι στη σημερινή συνάντηση με τον κ. Νίκο Αναστασιάδη επιβεβαίωσαν ότι «το δικαίωμα νόμιμης διαμονής θα αναγνωριστεί στο 20% το περισσότερο σε σχέση με τους εσωτερικούς υπηκόους της τουρκοκυπριακής συνιστώσας πολιτείας, σε όσους έρθουν από την άλλη (ελληνοκυπριακή) συνιστώσα πολιτεία».

ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΡΙΑ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΗΠΑ-ΒΡΕΤΑΝΙΑ

 

Με νέες οικονομικές κυρώσεις εις βάρος τόσο του συριακού καθεστώτος όσο και των συμμάχων του σχεδιάζουν ΗΠΑ και Βρετανία να απαντήσουν στους ανελέητους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΣΑΒΒΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟ "ΡΩΣΙΚΟ ΚΟΜΜΑ"

 

Κυκλοφορεί μία φήμη εδώ και λίγες ώρες που μόνο ράδιο αρβύλα μπορεί να χαρακτηριστεί, πως ο Ιβάν Σαββίδης προτίθεται να ιδρύσει ρωσικό κόμμα στην Ελλάδα και μάλιστα με τις ευλογίες του Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΔΙΑΒΗΜΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΗΠΑ

 

Διάβημα προς τις ΗΠΑ έκανε η Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα την περασμένη Τρίτη ο Έλληνας πρέσβης στην Ουάσιγκτον Θ. Λαλάκος επέδωσε διάβημα στη βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδια για την Ευρώπη και την Ευρασία, Βικτόρια Νούλαντ για την πρόσφατη ασαφή τοποθέτηση του Αμερικανικού ΥΠ.ΕΞ για το κατά πόσο ισχύει η Συνθήκη της Λωζάνης.

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΤΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

 

Το πλοίο του στόλου της Βαλτικής «Smolny» στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης όπου το πλήρωμα του πλοίου.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ


Η Ουάσινγκτον, η Μόσχα και οι περιφερειακές δυνάμεις που συνήλθαν στη Λωζάννη με θέμα τη συριακή σύρραξη αποφάσισαν "να παρατείνουν τις επαφές", ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Ο ΡΕΝΤΣΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

 


Ο Ματέο Ρέντσι παρουσίασε τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2017: Στα κύρια σημεία του, στα οποία δίνουν ιδιαίτερη έμφαση οι σχολιαστές. Συμπεριλαμβάνονται η ανανέωση σειράς συλλογικών συμβάσεων, νέες προσλήψεις στο Δημόσιο και κλείσιμο της υπηρεσίας του Δημοσίου που έως τώρα εισέπραττε τις οφειλές των πολιτών προς το ιταλικό κράτος.