16 Οκτωβρίου, 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ι.Α.Α. κ. ΧΑΡΗ ΚΟΝΙΔΑΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΧΘΕΝΤΑ Ν.ΦΙΛΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

«Σύμφωνα με τη διαβεβαίωση που έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ισχύουν στο ακέραιο όλα όσα συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο της συνάντησης Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών με σταθερό και μετρημένο λόγο απαντά στα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις μας με την Τουρκία και την Αλβανία, το Κυπριακό, αποκαλύπτει δράσεις του ΥΠΕΞ άγνωστες στην κοινή γνώμη και για πρώτη φορά, μετά από πάρα πολλά χρόνια, Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ξεκαθαρίζει ότι «η περίοδος του ελληνικού «ναι σε όλα» έχει τελειώσει».

ΣΚΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΠΑΡΤΙ ΔΥΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΘΡΗΝΟΥΝ ΒΡΕΦΗ

 

Συρία, δύο κόσμοι. Στη Δαμασκό πάρτι. Την ώρα που η χώρα που δεν ελέγχεται από τον Άσαντ φλέγεται, η επίσημη κυβέρνηση διοργάνωσε την προηγούμενη εβδομάδα πάρτι στους δρόμους για να γιορτάσει τη "μάρα της Δαμασκού".

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ

 
  
Η μισθοδοσία των κληρικών από το ελληνικό κράτος, αποτελεί ένα μόνιμο θέμα απασχόλησης της κοινής γνώμης, ειδικά από την υπογραφή των μνημονίων και έπειτα. Η άγνοια για τα παρεπόμενα της διαμορφωμένης από το Σύνταγμα σχέσης Εκκλησίας και Κράτους στον ελλαδικό χώρο όπως και ο ενισχυμένος ιδεοληπτικός αντικληρικαλισμός που διατρέχει τόσο την Αριστερά, όσο και ένα κομμάτι του φιλελευθερισμού, καταλήγουν σε επιχειρήματα λαϊκισμού και σε διατυπώσεις ανακριβειών αναφορικά με τη μισθοδοσία του κλήρου.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

 

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,5 Ρίχτερ σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου κοντά στα Ιωάννινα.  Ο σεισμός σημειώθηκε 17 χιλιόμετρο βορειοδυτικά των Ιωαννίνων και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην ευρύτερη περιοχή.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ

 

Από τα μαθητικά χρόνια και την ΚΝΕ ως το σήμερα: Τα σημεία-σταθμοί της πορείας του. "Μπαίνουμε στο παιχνίδι". Το σλόγκαν του Αλέξη Τσίπρα εν έτει 2006, ήταν λίγο πολύ προφητικό για την μετέπειτα πολιτική του σταδιοδρομία.

Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ


Οι προτάσεις των ειδικών ‘σοφών’ για τα εργασιακά προκαλούν ίλιγγο καθώς οδηγούν σε μισθούς μικρότερους ακόμα και από τα 511 ευρώ μεικτά που ισχύουν σήμερα για τους νέους κάτω των 25 ετών.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Εκατοντάδες είναι οι μετασεισμοί στην Ήπειρο, ενώ οι κάτοικοι -πολλοί από τους οποίους έμειναν τη νύχτα στο δρόμο, ανησυχούν. Οι επιστήμονες εμφανίζονται διχασμένοι για το κατά πόσο οι 5,3 βαθμοί ήταν ο κύριος σεισμός. Συσκέψεις στην Περιφέρεια, έλεγχοι σε κτίρια και κλειστά σχολεία τη Δευτέρα.

ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

 

Το μοναδικό αεροπλανοφόρο του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, το «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ», κατευθύνεται προς τη Συρία για να ενισχύσει την εκεί ρωσική στρατιωτική παρουσία, ανακοίνωσε σήμερα ο ρωσικός στόλος.

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

 

Εκπρόσωποι από σχεδόν 200 χώρες που συναντήθηκαν στο Κιγκάλι της Ρουάντα κατέληξαν σε μια παγκόσμια συμφωνία για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου που χρησιμοποιούνται σε ψυγεία και κλιματιστικά μηχανήματα -μια συμφωνία ορόσημο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

ΣΚΛΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ

 

Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν απέρριψε όλες τις αιτιάσεις, σύμφωνα με τις οποίες, ο Λευκός Οίκος δεν αντέδρασε στις προσπάθειες ωμής παρέμβασης της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές, τονίζοντας με έμφαση πως ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα λάβει "ένα μήνυμα".

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ

 

Ο εκπρόσωπος της Deutche Bank, Marcus Schenck ανακοίνωσε πως η τράπεζα θα προχωρήσει σε μείωση λειτουργικού κόστους. Φυσικά αυτό δε σημαίνει τίποτα άλλο παρά απολύσεις. Συγκεκριμένα 10.000 υπαλλήλων. 

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤHΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΗ

 

Οργή αισθάνονται πολίτες και φιλόλογοι. Βλέπετε υπάρχουν σκέψεις στο Υπουργείο Παιδείας για να διδάσκεται συνοπτικά και να μην εξετάζεται στην Α΄ Λυκείου, ο Μινωικός Πολιτισμός. 

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

 
 Λουκ. η΄ 5-16
Εξήλθεν ο σπείρων του σπείραι τον σπόρον αυτού. Και εν τω σπείρειν αυτόν ο μεν έπεσε παρά την οδόν, και κατεπατήθη, και τα πετεινά του ουρανού κατέφαγεν αυτό˙και έτερον έπεσεν επί την πέτραν, και φυέν εξηράνθη δια το  μη έχειν ικμάδα˙ και έτερον έπεσεν μέσω των ακανθών, και συμφυείσαι αι ακανθαι απέπνιξαν αυτό˙ και έτερον έπεσεν  εις την γήν την αγαθήν, και φυέν εποίησε καρπόν εκατονταπλασίονα.