15 Οκτωβρίου, 2016

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΦΙΛΗ

 

Προς
Τον Υπουργόν Παιδείας Έρευνας
και Θρησκευμάτων
κ. Νικόλαον Φίλην
Ανδρέα Παπανδρέου 37
 Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

Αθήνα 15 Οκτωβρίου 2016

Κύριε Φίλη,
την 9ην Οκτωβρίου 2016 μιλώντας στην ΕΡΤ μεταξύ άλλων είπατε....«Την ευθύνη για το όποιο μάθημα την έχει το Κράτος. Διάλογος ναι, αλλά όχι συναπόφαση για το οποιοδήποτε μάθημα την απόφαση την έχει το Κράτος, το Υπουργείο Παιδείας δια των αρμόδιων οργάνων του».

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ Ε' ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

 

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου ξεκίνησαν χθες, 14 Οκτωβρίου 2016, οι εργασίες του Ε’ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, το οποίο διοργανώνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος δια της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος στο Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας της Ελλάδος με τίτλο:

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ τα ξημερώματα του Σαββάτου σε διμοιρία των ΜΑΤ, που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Βαλτετσίου και Διδότου, στα Εξάρχεια.

ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΠΑΝΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

 

Ένας πυρηνικός πόλεμος μπορεί να είναι επικείμενος καθώς η Ρωσία προειδοποιεί τους κατοίκους της χώρας να είναι έτοιμοι για μια καταστροφική πυρηνική σύγκρουση, με τις σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ να βρίσκονται στο χειρότερο επίπεδο από το τέλος του «ψυχρού πολέμου». Όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, μετά την άσκηση πολιτικής άμυνας για την περίπτωση ενός πυρηνικού πολέμου.

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΡΟΕΛΑΣΑΝ ΧΘΕΣ ΣΕ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Σφοδρό σφυροκόπημα σε Χαλέπι και Ράκα με φόντο τις συνομιλίες στη Λωζάνη.Αδιάλειπτα συνεχίζεται για τρίτη εβδομάδα το σφυροκόπημα των συνοικιών που ελέγχουν οι αντάρτες στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, το Χαλέπι, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 22 Σεπτεμβρίου ευρείας κλίμακας επιχείρηση για την ανακατάληψή τους από τον συριακό στρατό.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΣΤΟΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ EN ΣΤΕΙΡΙΩ

 

Το απόγευμα της 13ης Οκτωβρίου 2016 τελέστηκαν τα εγκαίνια των υπόγειων στοών της βόρειας πτέρυγας της Μονής του Οσίου Λουκά. Την ακολουθία των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΚΑΙ H ΧΑΡΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΩΝ

 

Στην ανάδειξη νέων Καρδιναλίων προχώρησε ο Πάπας Φραγκίσκος με βασικό κριτήριο επιλογής το άνοιγμα στην οικουμένη και την παρουσία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σε διάφορες χώρες του κόσμου.

“ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ” ΛΕΝΕ ΟΙ ΗΠΑ!

 

Ο Ομπάμα συσκέπτεται με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας για τις “επιλογές που υπάρχουν για τη Συρία” και ο αντιπρόεδρός του Τζο Μπάϊντεν ανακοινώνει μέσω τηλεοπτικού δικτύου ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να στείλουν “ένα μήνυμα προς τον Πούτιν”! Η σχέση Ουάσινγκτον-Μόσχας τις τελευταίες εβδομάδες γίνεται όλο και πιο “εκρηκτική”.

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗ BAYER

 

Στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, η γερμανική φαρμακευτική και χημική εταιρεία Bayer απέσυρε από την αγορά ένα από τα φάρμακα της κατά της χοληστερόλης. Συνδεδεμένο με ένα άλλο φάρμακο, φέρεται να έχει προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 50 άτομα σε όλο τον κόσμο.

ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΟΛΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

 

H είδηση αναφέρθηκε στον ρόλο που έπαιξε ο Πάνος Καμμένος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και πως οι Ελληνική κυβέρνηση "παραδόθηκε" στις βουλές των ΗΠΑ.  Συγκεκριμένα όταν ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στις Βρυξέλλες, ζήτησε από τον κ. Καμμένο να πάει να τον βρει, όπως και έγινε.

OIKONOMIKA ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η ύφεση το 2015 ήταν βαθύτερη του αναμενόμενου. Το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 1,3% πέρυσι, ενώ η αρχική εκτίμηση ήταν για 0,9%.

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΛΕΕΙ Ο ΜΠ. ΟΜΠΑΜΑ

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε σήμερα ότι στις εκλογές του Νοεμβρίου "διακυβεύεται η ίδια η δημοκρατία", υποστηρίζοντας ότι η πρόοδος που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της δικής του προεδρίας, τα τελευταία οκτώ χρόνια, "θα πεταχτεί από το παράθυρο" αν οι ψηφοφόροι επιλέξουν για ηγέτη τους τον Ντόναλντ Τράμπ.

ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

Το δημοψήφισμα για την αλλαγή του συντάγματος της Τουρκίας και την υιοθέτηση του προεδρικού συστήματος ενδέχεται να διεξαχθεί πριν από την άνοιξη, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποσντάγ.

ΓΙΑ ΥΠΟΚΙΝΗΣΗ ΦΥΛΕΤΙΚΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ Ο ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΓΚΕΕΡΤ ΒΙΛΝΤΕΡΣ

 

Ο Ολλανδός ακροδεξιός βουλευτής Γκέερτ Βίλντερς θα δικαστεί για διακρίσεις και υποκίνηση φυλετικού μίσους σχετικά με τη δήλωση που είχε κάνει πριν από δύο χρόνια ότι θέλει «λιγότερους Μαροκινούς» στην Ολλανδία, επιβεβαίωσε σήμερα η ολλανδική δικαιοσύνη.