14 Οκτωβρίου, 2016

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΦΟΥΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στην αίθουσα - Παρών και ο σύμβουλος Καρανίκας - Ο... Οδηγητής, τα πηγαδάκια, οι αγκαλιές και οι... selfies.Το χαλαρό κλίμα που επικρατούσε προ της έναρξης του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ διατάραξαν για λίγα λεπτά οι νεαροί - εκπρόσωποι της γενιάς των «400 ευρώ» που προσπέρασαν τα μέτρα ασφαλείας και μπήκαν στο χώρο του συνεδρίου, φωνάζοντας συνθήματα.

ΦΩΤΙΕΣ ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΟΛΑΝΤ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

 

Σάλο έχουν προκαλέσει τα επίμαχα αποσπάσματα από το βιβλίο με τις αποκαλύψεις του Φρανσουά Ολάντ για το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα στον Βλαντιμίρ Πούτιν να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία

ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΤΩΝ ΤΕΚΤΟΝΩΝ O ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

 

Μπήκε εισαγγελέας στη Μεγάλη Στοά των Τεκτόνων.Για πρώτη φορά εισαγγελέας μπήκε στη Μεγάλη Στοά των Τεκτόνων. Συγκεκριμένα ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης. 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ CROCEU ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»

 

Από 8-10 Οκτωβρίου 2016 συνήλθε η Επιτροπή των Αντιπροσώπων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση (CROCEU) στη Λευκωσία της Κύπρου κατόπιν ευγενικής πρόσκλησης του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β’. Το κύριο θέμα του σεμιναρίου ήταν «Οι Θρησκευτικές Ελευθερίες των Ορθοδόξων ανά τον κόσμο».

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΕΠΙΟΥ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Η απελευθέρωση του ανατολικού Χαλεπιού θα αποτελέσει την αφετηρία για το στρατό της Συρίας να ωθήσει τους «τρομοκράτες» πίσω στην Τουρκία, δήλωσε σε ρωσική εφημερίδα ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν τελούνται αδικήματα που εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο, αλλά και μία σειρά από άλλες πράξεις, όπως τυχόν εξαναγκασμος σε παράλειψη παρακολούθησης διδασκαλίας σε σχολείο, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, για την περίπτωση των γονιών της κοινότητας Προφήτη δήμου Βόλβης, που αντιδρούν στη φοίτηση προσφυγόπουλων στο δημοτικό σχολείο της περιοχής τους.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ BRUEGEL

 

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και τέταρτο μνημόνιο, καθώς το 2018 δεν θα κατορθώσει να «βγει» στις αγορές, εκφράζει ο οικονομολόγος του Ινστιτούτου Bruegel, Ζολτ Ντάρβας.

ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Ξένους διπλωμάτες στη Λευκωσία «ενέπλεξε» στο σχέδιο της ανατροπής του Ταγίπ Ερντογάν, τον περασμένο Ιούλιο, ο τουρκικής καταγωγής, πρώην ευρωβουλευτής από τη Γερμανία Οζάν Τζεϊχούν.

“ΚΟΥΡΕΜΑ” ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΩΝ-ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

 

Τις ίδιες προϋποθέσεις (εισοδηματικά κριτήρια, αντικειμενική αξία) με τον αναθεωρημένο νόμο Κατσέλη θα έχει η ρύθμιση που μελετά η κυβέρνηση σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς για χρέη στο Δημόσιο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Ερώτηση στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη, σχετικά με τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για την Αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης.

ΤΟ ΝΑΤΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Εξελίξεις έχουμε στο ζήτημα των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας και του ρόλου του ΝΑΤΟ σε αυτές. Σε ερώτηση της ευρωβουλευτού Εύας Καιλή για το «εάν ανησυχεί το ΝΑΤΟ για τη συνεχή και κλιμακούμενη παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία που αποτελεί χώρα – μέλος της Συμμαχίας».

ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ "ΕΦΤΑΣΕ" ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

Από χθες 13 Οκτωβρίου έως 10 Μαρτίου 2017, ύστερα από την επιτυχημένη παρουσίαση της έκθεσης «ΑΙΓΑΙΟΝ - Η Γέννηση ενός Aρχιπελάγους» στο Σικάγο, τη Ρώμη, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, θα παρουσιαστεί στο Polytechnic Museum της Μόσχας με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στα πλαίσια του εορτασμού του έτους Ελλάδας - Ρωσίας.

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

 

Έχουν πάρει αέρα οι Τούρκοι και η προκλητικότητά τους ξεφεύγει, ακόμα και για τα δικά τους δεδομένα. Ο πάγιος στόχος τους τα τελευταία χρόνια είναι το Καστελόριζο. Θυμάστε φυσικά πως η σημασία του μικρού, ακριτικού νησιού έγκειται στο γεγονός ότι ενώνει την Ελληνική με την Κυπριακή ΑΟΖ παρακάμπτοντας την Τουρκία.

ΔΥΟ ΞΕΝΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΠΙΤΙ

 

Εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των στελεχών του Σύριζα, δε θα προκαλούσε εντύπωση. Συχνό φαινόμενο. Σύγκρουση Δραγασάκη και λοιπών είναι κάτι σπάνιο.