12 Οκτωβρίου, 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

 

Συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016, στην τρίτη Συνεδρία Της για τον μήνα Οκτώβριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

 

Για να προχωρήσει κανείς στην διατύπωση καίριων πρακτικών εκκλησιαστικών προβληματισμών οφείλει να τολμήσει να θέσει το πρωταρχικό ερώτημα «τι είναι Εκκλησία» και κατ επέκταση ποιός είναι ο σκοπός και ποιά η αποστολή της Εκκλησίας μέσα στην ιστορία και πέρα από αυτήν.

ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

 
Στο πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο προτίθεται τελικά να προχωρήσει η κυβέρνηση, τουλάχιστον έως το τέλος του 2017. Διαβάστε όλο το θέμα ΕΔΩ....



Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΩΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ;

 

Όσο προχωρά η προεκλογική περίοδος, τόσο πιο έντονη γίνεται η απουσία πολιτικών οραμάτων, από τους δύο υποψήφιους. Μια σύγκριση με τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, δείχνει μια Αμερική πληγωμένη και φοβισμένη για το μέλλον.

ΣΥΡΙΑ: 25 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Kάτοικοι αναφέρουν ότι ανάμεσα στους στόχους που επλήγησαν ήταν ένα ιατρικό κέντρο και μία παιδική χαρά. Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στις νέες βομβαρδιστικές επεμβάσεις της Ρωσίας εναντίον των ανταρτών που βρίσκονται στις γειτονιές ανατολικά του Χαλεπίου, στους πιο σοβαρούς βομβαρδισμούς που έχουν σημειωθεί στη Συρία το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως καταγγέλλει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΕΝΕΡΓΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΜΕ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ» Ο ΣΦΕΕ

 

Η δέσμευση του κλάδου να υπηρετήσει πρωτίστως τα δικαιώματα των ασθενών παραμένει απόλυτη, ακόμη και υπό τις ακραίες συνθήκες και τα «stress tests» που βιώνουμε όλοι τα τελευταία χρόνια.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Μετά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί για τους πλειστηριασμούς ακινήτων, και ειδικά με αφορμή την υπόθεση του Εύοσμου, το υπουργείο Οικονομικών σπεύδει να αναφέρει πως συγκεκριμένα στην υπόθεση της Θεσσαλονίκης, τα διαμερίσματα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό ανήκουν σε μεγαλοεργολάβο.

«ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Ματαιώθηκε επισήμως η εδώ και καιρό προγραμματισμένη επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν στο Παρίσι την ερχόμενη εβδομάδα, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Φρανσουά Ολάντ ότι πρέπει η Ρωσία να παραπεμφθεί στο δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου στη Συρία και ότι πρέπει να αναληφθούν οι ευθύνες.

ΜΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

 

Πληθαίνουν οι φωνές που βλέπουν την κατάρρευση του ευρώ, της ευρωζώνης και της ΕΕ εν μέσω μιας νέας φάσης της παγκόσμιας ύφεσης στην οποία συνεχίζει να βυθίζεται η οικονομία των κεφαλαιαγορών από το 2007. Ο Ντράγκι έχει φτάσει να χρηματοδοτεί το 36% του ΑΕΠ της ευρωζώνης για να πετύχει μια εικονική και εντελώς ασθενική άνοδο της τάξης του 1,7%.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;

 

Για πολλούς η Δικαιοσύνη είναι ένας από τους ελάχιστους εναπομείναντες θεσμούς που διατηρεί την ακεραιότητά του. Ωστόσο, οι πρόσφατες εξελίξεις και τα ατοπήματα ανώτατων δικαστικών έχουν οδηγήσει αρκετούς σε βαθύτατο προβληματισμό σχετικά με την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας στην Ελλάδα.

«ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ» ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΕ ΚΡΥΦΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Μυστική συνάντηση είχαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου οι εκπρόσωποι των θεσμών για το ελληνικό ζήτημα, στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ στη Ουάσιγκτον.

ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ ΗΠΑ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ;

 

Ανησυχία έχει προκληθεί με φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στο Twitter από Καναδό δημοσιογράφο την περασμένη εβδομάδα (6/10) που δείχνουν μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ βαμμένα με ρωσικά χρώματα και σύμβολα.

ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ

 

Εμμέσως πλην σαφώς η Τουρκία απειλεί με πόλεμο αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα της που αφορούν το φυσικό αέριο και συγκεκριμένα, τον διαμοιρασμό. 

OΡΓΙΟ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

 

Σύμφωνα με έρευνα του Πολυτεχνείου που παρουσιάστηκε σήμερα σε εκδήλωση του Συνδέσμου των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, όπως φαίνεται με τις αποκλίσεις να φτάνουν μέχρι και 9,5%.

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ

 

Μείναμε άφωνοι  με τις προκλητικές δηλώσεις και περιμένουμε άμεσα επίσημη απάντηση από την Ελληνική πλευρά.  Ο πρόεδρος του Τσάμικου κόμματος και αντιπρόεδρος της Αλβανικής Βουλής, Σπετίμ Ιντρίζι, σε πλήρη ανθελληνικό παραλήρημα, τολμάει και δηλώνει ότι θα καταστείλει διά της βίας κάθε προσπάθεια ανεύρεσης και εκταφής των Ελλήνων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στο έπος του '40.