11 Οκτωβρίου, 2016

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ

 

Παρά τη βαριά ατμόσφαιρα που επικρατεί στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα από τα απανωτά κτυπήματα που δέχεται, και από έξω και από μέσα, 4 ημέρες στον «Ναό της Δημοκρατίας» που είναι το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ– ΣΤΗΝ 48η ΘΕΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ

 

Δείκτης νοημοσύνης.Ο Δείκτης Νοημοσύνης (Intelligence Quotient, IQ) είναι ο δείκτης ο οποίος μετρά προσεγγιστικά την ευφυΐα ενός ατόμου σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» ΤΗΣ Ι.Α.Α ΣΤΗΡΙΖΕΙ 2182 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΤΗ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΤΗ ΛΗΜΝΟ

 

Για 5ο συνεχόμενο μήνα ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», παρέδωσε σε 2182 οικογένειες των ακριτικών περιοχών της Θράκης, της Λέσβου, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, δέματα αγάπης.

ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ


«Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή υπήρξε αποκαλυπτική για τη στάση των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στο πρόβλημα της διαπλοκής. Αυτό που παρακολούθησαν οι πολίτες ήταν μια συνεχής και αγωνιώδης προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να αποφύγει να δώσει σαφείς απαντήσεις στα δεκάδες ερωτήματα που του έθεσε ο πρωθυπουργός.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Βαριές κατηγορίες αντάλλαξαν στη Βουλή κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τη διαπλοκή ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο, τα πυρά συνεχίστηκαν και μετά τη συζήτηση, με τις δύο πλευρές να τονίζουν ότι δεν πήραν καμία απάντηση στα ερωτήματα που έθεσαν ο ένας στον άλλο.

O ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ Ι. Ν. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ

 

«Η Εκκλησία ανακουφίζει από την ανασφάλεια και προσφέρει παρηγοριά» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος   αμέσως μετά τα εγκαίνια του νέου Ενοριακού πολυϊατρείου «Ο Καλός Σαμαρείτης» του Ιερού Ναού Αγίου  Νικολάου Πευκακίων που πραγματοποιήθηκαν  χθες το απόγευμα.

DIE WELT: ΠΡΩΤΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ GREXIT!

 

Κούρεμα χρέους και μετά αντίο, προτείνει ούτε λίγο ούτε πολύ για την Ελλάδα η γερμανική εφημερίδα Die Welt! Το γερμανικό δημοσίευμα ''πατάει'' στην απόφαση του Eurogroup να δώσει το πράσινο φως για τμηματική εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, αλλά και στην απειλή του ΔΝΤ να εγκαταλείψει το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.

ΜΕ EΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΝΕΑ ΛΙΣΤΑ

 

Πριν 10 μέρες έφθασε στην υπηρεσία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών, ηλεκτρονικά και με ειδικό κρυπτογραφημένο σύστημα, η νέα λίστα με τους 475 'Ελληνες καταθέτες εξωτερικού από την αντίστοιχη υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών του γερμανικού κρατιδίου της Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Η ΛΩΖΑΝΗ Ο «ΕΘΝΙΚΟΣ OΡΚΟΣ» ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Για να κατανοήσουμε το ιστορικο-γεωπολιτικό πλαίσιο των δηλώσεων Ερντογάν περί Λωζάνης και νησιών του Αιγαίου, αλλά και τις κινήσεις της Τουρκίας στην Τζαραμπλούς και τη Μοσούλη, πρέπει να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στον λεγόμενο «Απελευθερωτικό Πόλεμο» της Τουρκίας (1919-1922), που σε ένα μέρος ταυτίζεται με την παρουσία του Ελληνισμού Στρατού στη Μικρά Ασία.

2.000 EMAIL ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΚΛΙΝΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕ Η WIKILEAKS

 

Η Wikileaks προχώρησαν χθες το πρωί στη δημοσιοποίηση άλλων 2.000 ηλεκτρονικών μηνυμάτων, τα εμφανίζονται να προέρχονται από τον ηλεκτρονικό λογαριασμό του Τζον Ποντέστα, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με το CNN.

ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ

 

Σε "μόνιμη ρωσική ναυτική βάση" θα μετατραπούν οι λιμενικές εγκαταστάσεις στην Ταρτούς, στη βορειοδυτική Συρία, από τον ρωσικό στρατό όπως δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Νικολάι Πανκόφ.

"ΧΤΙΖΕΙ" ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Στην Αίγυπτο θα βρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα σε Ελλάδα-Κύπρο και Αίγυπτο.Στην Τριμερή Σύνοδο του Καΐρου κεντρικά θέματα συζήτησης θα είναι η διαλιμενικής και ναυτιλιακής συνεργασία αλλά και η τουριστική, η ασφάλεια, η μετανάστευση αλλά κυρίως,  η εξόρυξη και η μεταφορά του φυσικού αερίου. 

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΟΚΑΡΟΥΝ

 

Η τρέχουσα περίοδος είναι «πιο επικίνδυνη» κι από τον Ψυχρό Πόλεμο, καθώς η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας αυξάνεται εκθετικά, εκτιμά ο Γερμανός ΥΠΕΞ Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Bild.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Την ίδια ώρα που οι Έλληνες υποφέρουν κα θα υποφέρουν για πολύ ακόμα-αν δεν υπάρξει μια άμεση λύση-  ΔΝΤ και Σόιμπλε, Σόιμπλε και ΔΝΤ μαλώνουν.  Για τι; Μα για την Ελλάδα. Αν το ΔΝΤ θα συμμετέχει στο πρόγραμμα ή όχι.

ΤΑ WIKILEAKS ΚΑΙΝΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ

 

2015 και η προγραμματισμένη συνάντηση το υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ με τον Πάνο Καμμένο, ακυρώνεται.  Από τη μεριά της Ελλάδας δεν δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στον λόγο της ακύρωσης, ωστόσο, οι Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες Άντυ και Μάϊκ Μανάτος, σε email τους, αναφέρουν σημαντικά στοιχεία για αυτή τη συνάντηση.