10 Οκτωβρίου, 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

 

Συνήλθε σήμερα, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Οκτώβριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Κατά τη σημερινή Συνεδρία: Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Η ΒΑΝΑΥΣΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Το 1923 υπογράφτηκε η Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάννης. Μια συνθήκη που μέχρι σήμερα καθορίζει την τύχη της χώρας και την οποία η Τουρκία θέλει επί της ουσίας να καταργήσει.Τι ακριβώς προέβλεπε αυτή η ιστορική Συνθήκη και πόσο βάναυσα την έχει παραβιάσει η Τουρκία;

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

 

Δεν βρέθηκε DNA του Λυκουρέζου στο τιμόνι.Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η υπόθεση της τραγωδίας στην Αίγινα που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, καθώς όπως αποκαλύπτει σήμερα η Real News τα ευρήματα από την εξέταση του βιολογικού υλικού στο χώρο του ταχύπλοου ανατρέπουν τα μέχρι τώρα δεδομένα.

ΚΛΕΙΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ;


Όπως φαίνεται κάποιους κύκλους του ισλαμικού καθεστώτος της Τουρκίας ενόχλησε σε μεγάλο βαθμό η ανάδειξη της Παναγίας Σουμελά τα τελευταία χρόνια σε μεγάλο ελληνορθόδοξο θρησκευτικό κέντρο και παρά του ότι αποδίδει μεγάλα οικονομικά κέρδη από τους πιστούς και άλλους που έρχονται από όλο τον κόσμο για να την προσκυνήσουν, αποφάσισαν να κλείσει ορίστηκα για τρία χρόνια με την προοπτική για μόνιμο λουκέτο.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Για απαράδεκτη τακτική και λογική της Τουρκίας με αφορμή τη δέσμευση περιοχών κίνησης για τα υποβρύχιά της έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Δημήτρης Βίτσας.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΛΒΑΝΙΑΣ

 

«Ευτυχώς, το αλβανικό πολιτικό φάσμα δεν περιέχει κανένα κόμμα κάποιας σημασίας, το οποίο να έχει εθνικιστική ατζέντα» δηλώνει ο πρόεδρος της αλβανικής Βουλής, πρώην πρωθυπουργός και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα.

ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ

 

«Ονόματα και διευθύνσεις» θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας από τον πρόεδρο της ΝΔ - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καλέσει τον πρωθυπουργό να απολογηθεί για τον «ιστό που υφαίνει».

ΕΝΑ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

 

Αν επέτρεπαν στη διοίκηση του ΔΝΤ να αποφασίσει μόνη της για τη συνέχεια της σχέσης τους με την Ελλάδα, θα έσπευδαν να ζητήσουν την έκδοση συναινετικού διαζυγίου. Οχι βεβαίως από την Ελληνική Δημοκρατία, αφού τόσο διά των προηγουμένων κυβερνήσεων αλλά σίγουρα με την παρούσα, η χώρα βδελύσσεται οτιδήποτε μελετούν στα κτίρια της λεωφόρου της Πενσυλβανίας.

“ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΥΡΑ” ΣΤΗΝ “ΚΑΡΔΙΑ” ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

“Τουρκικά πυρά” στην καρδιά του Αιγαίου. Η Άγκυρα παρά τις ελληνικές αντιδράσεις δεν κάνει πίσω και επιμένει στην δέσμευση περιοχής νοτιοανατολικά της Σκύρου και δυτικά των Ψαρών.

ΤΟ ΔΝΤ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ

 

Σε δημοσίευμα του το Reuters αναφέρει πως τον τελευταίο χρόνο το ΔΝΤ επιμένει στους όρους του για συμμετοχή στα νέα προγράμματα και τονίζει ότι οι οικονομικοί στόχοι του ευρωπαϊκού προγράμματος πρακτικοί μέχρι να γίνει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

ΒΕΤΟ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ

 

Η Ρωσία ακύρωσε,  με έγγραφο, στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να ψηφίσει για την εισαγωγή της διακοπής των πυρών στη Συρία, στο Χαλέπι. Με την  κίνηση αυτή, το συγκεκριμένο έγγραφο πήρε  11 υπέρ ψήφους, 2 ψήφους κατά και έλειπαν και 2 από τα μέλη του Συμβουλίου. 

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ;

 

Φαντάζει πολύ μακρινό το διάστημα που στις τηλεοράσεις και στους δρόμους βλέπαμε τον Αλέξη Τσίπρα να μας υπόσχεται ότι "πάμε μπροστά" και ότι "η ελπίδα έρχεται". Είτε λόγω ιδεολογίας, είτε λόγο αντίστασης στο παλιό, είτε, απλά, γιατί έγινε πιστευτός, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε και έγινε κυβέρνηση. 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΕΕΘΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

 

Το ΓΕΕΘΑ έστειλε υπόμνημα διαμαρτυρία στο ΝΑΤΟ , σχετικά με τα τούρκικα υποβρύχια που βρίσκονταν στο Αιγαίο, στο πλαίσιο ανθυποβρυχιακής άσκησης της γείτονας χώρας στο Αιγαίο. 

Η ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ "ΑΔΕΙΑΖΕΙ" ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Όχι μόνο οι ΗΠΑ αλλά και η Μεγάλη Βρετανία στέκονται απέναντι μας και στηρίζουν την Αλβανία, σε μια κίνηση που υποδουλώνει ποιοι είναι οι πραγματικοί εχθροί μας.