09 Οκτωβρίου, 2016

Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

 
Πως προσεγγίζεται το μάθημα στις χώρες της Ε.Ε.
Το μάθημα των Θρησκευτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Με αφορμή, αλλά όχι με θέμα τη συζήτηση που διεξάγεται για το μάθημα των θρησκευτικών και το «τί συμβαίνει στην Ευρώπη», στην παρούσα αναφορά θα εξετασθεί η κατάσταση σχετικά με την θρησκευτική εκπαίδευση (θρησκευτικά) στα κράτη-μέλη της ευρωπαϊκής ενώσεως, με ιδιαίτερη αναφορά σε χώρες αντιπροσωπευτικές διαφορετικών μεταξύ τους μοντέλων. Η μελέτη είναι διαθέσιμη σε μορφή PDF
 


Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ

 

Όσο και αν αυτό ακούγεται πρωτοφανές και παράδοξο, και όμως ένας επώνυμος Τούρκος διανοούμενος, ο Hasan Bülent Kahraman, με ένα πραγματικά καταπληκτικό άρθρο του στην εφημερίδα Sabah, αφού κάνει μια μακρά περιγραφή της μεγάλης βυζαντινής κληρονομιάς της Κωνσταντινούπολης. 

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΒΙΑΙΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ!

 

Σήμα κινδύνου από την Αμερικανική επιτροπή για τις θρησκευτικές ελευθερίες. Καταπέλτης για ακόμα μια χρονιά η ετήσια έκθεση* και για την Τουρκία της «ανεξάρτητης» επιτροπής για τις θρησκευτικές ελευθερίες στον κόσμο USCIRF.  ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ

 

Ολοκαύτωμα θα είναι για το Σύριζα η πόλη του Πειραιά. είναι χαρακτηριστικό πως στις εκλογές τοπικών οργανώσεων Πειραιά και Ηρακλείου, για την ανάδειξη συνέδρων του κόμματος όλοι έριξαν ‘μαύρο’. 

ΟΙ 'ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ' ΕΚΑΨΑΝ ΤΗ ΧΙΟ

 

Έλαβε χώρα στη Χίο το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, αριστερών αλληλέγγυων ομάδων με συμμετοχή ‘προσφύγων’. Άμα τη λήξη του, όπου χρειάστηκε και η επέμβαση των ΜΑΤ καθώς είχαμε επεισόδια, οι ‘πρόσφυγες’ γύρισαν στο Hot Spot της Σούδας. 

ΣΕ ΥΦΕΣΗ Ο «ΜΑΘΙΟΥ»

 

Ο κυκλώνας Μάθιου υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ.Ο Μάθιου κινείται περίπου 35 χλμ νότια-νοτιοδυτικά του Τσάρλεστον στην Νότια Καρολίνα, καθώς κατευθύνθηκε βορειοανατολικά με ταχύτητα 19 χλμ την ώρα, αναφέρει το κέντρο στην προειδοποίηση που εξέδωσε.

ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ Η ΔΥΣΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

 

Ανατροπή έρχεται στην έγκριση της εκταμίευσης της δόσης των 2,8δις που περιμένει εναγωνίως η κυβέρνηση. Το Reuters δηλώνει πως, επικαλούμενο δύο ευρωπαίους αξιωματούχους, πως μπορεί να μη δοθεί ολόκληρη στην Ελλάδα.

ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

 

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα δήλωσε ότι η αμερικανικές κατηγορίες εις βάρος της Ρωσίας για το ότι είναι υπεύθυνη για κυβερνοεπιθέσεις κατά των οργανώσεων του Δημοκρατικού Κόμματος είναι αβάσιμες, στερούνται οποιασδήποτε απόδειξης, και αποτελούν μια προσπάθεια της Ουάσινγκτον να ενθαρρύνει μια «πρωτοφανή αντιρωσική υστερία».

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

 
  
Λουκ. ζ΄ 11-16
Τω καιρώ εκείνω, επορεύετο ο Ιησούς εις πόλιν καλουμένην Ναΐν˙ και συνεπορεύοντο αυτώ οι μαθηταί αυτού ικανοί και όχλος πολύς. Ως δε ήγγισε τη πύλη της πόλεως, και ιδού εξεκομίζετο τεθνηκώς υιός μονογενής τη μητρί αυτού, και αύτη ην χήρα, και όχλος της πόλεως ικανός ην συν αυτή.