08 Οκτωβρίου, 2016

ΕΤΟΙΜΟΙ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΝ ΣΥΡΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

 

Η Ρωσία αποφάσισε να αναπτύξει αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων S-300 στη Συρία ύστερα από πληροφορίες που είχε ότι οι Αμερικανοί είχαν την πρόθεση να βομβαρδίσουν συριακά στρατιωτικά αεροδρόμια, μεταδίδει το Sputnik.

ΤΡΙΤΗ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΟΥ ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 40 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ

 
 Πρόλογος
του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών
και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου

Ενώπιον της Ιστορίας έθνη και άνθρωποι, κρίνονται. Υπάρχουν γεγονότα, ημερο­μηνίες, λέξεις, πού περιέχουν βασικές αλήθειες, δίδαγμα απαράμιλλο πρός όλους τούς ανθρώπους.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ

 

Τα προτάγματα του Διεθνούς Δικαίου, ως απάντηση στις εμπρηστικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν. Την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan, έθεσε το ζήτημα της Συνθήκης της Λωζάννης, και της “αδικίας” η οποία διαπράχθηκε κατά της σύγχρονης Τουρκίας, απόρροια των διατάξεων της Σύμβασης.

ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΧΟΛΕΡΑΣ

 

Μια επιδημία χολέρας ξέσπασε στην Υεμένη, καθώς το σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει από τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στην χώρα, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το γραφείο της UNICEF στην πρωτεύουσα Σαναά, επικαλούμενο τις υγειονομικές αρχές της χώρας. 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Στο έδαφος θα είναι από την Κυριακή καθηλωμένα τα αεροπλάνα στα ελληνικά αεροδρόμια, λόγω των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που κήρυξαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Μετά την άκαρπη συνάντησή τους με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και τον διοικητή της ΥΠΑ, η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας εμμένει στις κινητοποιήσεις. Ποιες πτήσεις ακυρώνονται.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΛΟΓΩ BREXIT;

 

Όλοι οι πολίτες της ΕΕ που κατοικούν στη Βρετανία θα μπορούν να παραμείνουν απρόσκοπτα στη χώρα και μετά το Brexit, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Telegraph, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές.

ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΩΝΙΑΣ

 

Την οργή της κυβέρνησης της Γαλλίας προκάλεσε η απόφαση της Πολωνίας να ακυρώσει μια συμφωνία ύψους 3,5 δισεκ. δολαρίων με την Airbus για την αγορά ελικοπτέρων Caracal, με το Παρίσι να διαμηνύει ότι θα επανεξετάσει το σύνολο της διμερούς συνεργασίας στο πεδίο της άμυνας κι ότι αναβάλλεται επ’ αόριστον η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου Φρανσουά Ολάντ στη Βαρσοβία.

ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΔΥΣΗΣ-ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Δεν βλέπω πώς θα μπορούσαμε να αφήσουμε αυτό το σχέδιο απόφασης να εγκριθεί», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν. Με βέτο κατά του γαλλικού σχεδίου απόφασης, το οποίο προβλέπει την εκ νέου κήρυξη εκεχειρίας στο Χαλέπι της Συρίας και την απαγόρευση των υπερπτήσεων όλων των στρατιωτικών αεροσκαφών. 

ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ;

 

Το ευρώ είναι μία επιτυχία και η Ευρωζώνη έχει ξεπεράσει βασικά την κρίση, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

ΣΤΟΥΣ 572 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΚΛΩΝΑ ΜΑΘΙΟΥ

 

O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα διατύπωσε σήμερα την εκτίμηση ότι οι κάτοικοι της νότιας Φλόριντας απέφυγαν τα χειρότερα μετά το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου, προειδοποίησε όμως τους πολίτες για το ενδεχόμενο ανόδου των υδάτων.

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Πολλοί, που δε γνωρίζουν, αποθεώνουν τον  Ταγίπ Ερντογάν για το οικονομικό θαύμα της Τουρκίας. Σαφώς και πριν αναλάβει την εξουσία η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας ήταν χείριστη. Ωστόσο και τώρα δεν την λες και ‘παράδεισο’.

ΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΝΟΣ Γ΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ

 

Οι προειδοποιήσεις για το ενδεχόμενο ενός Γ Παγκοσμίου Πολέμου πληθαίνουν. Ειδικότερα υψηλά ιστάμενοι αξιωματούχοι του στρατού των ΗΠΑ προχωρούν σε δυσοίωνες προβλέψεις για βέβαιη σύγκρουση μεταξύ των Εθνών.

ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Σύμφωνα με την αρμόδια για τις Οικονομικές Υποθέσεις εκπρόσωπο, Ανίκα Μπράιτχαρντ, εν αναμονή της ολοκλήρωσης των τελευταίων προαπαιτουμένων τελεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.