07 Οκτωβρίου, 2016

ΟΡΙΣΘΗ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

Συνήλθε σήμερα Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016, στην τέταρτη Τακτική Συνεδρία της, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΤΗΣ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος (κατά κόσμον Κωνσταντίνος) Κορομπόκης γεννήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 1967 στο Άργος Αργολίδος. Είναι απόφοιτος του Λυκείου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών (1985) και πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1991) και του Θεολογικού Τμήματος της Θεολογικής Σχολής (1996) του ιδίου Πανεπιστημίου.

H ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ ΜΕ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

 

Ώρα για τη χάραξη μιας διαφορετικής εξωτερικής πολιτικής .H Τουρκία πυροδοτεί με εντάσεις τις Ελληνο-Τουρκικές σχέσεις- Ποια πρέπει να είναι η απάντηση της Ελλάδας.Η Συνθήκη της Λωζάνης και η ανάγκη για εθνική στρατηγική στην εξωτερική πολιτική.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ "ΔΕΛΤΑ"

 

«Από τη στιγμή που ξεκινήσει η κοινωνική αλλαγή τίποτα δεν μπορεί να την ανατρέψει. Δεν γίνεται να αφαιρέσεις τη γνώση από κάποιον που έχει μάθει να διαβάζει. Δεν γίνεται να ταπεινώσεις κάποιον που αισθάνεται υπερηφάνεια. Δεν μπορείς να καταπιέσεις τους πολίτες που δεν φοβούνται πια. Έχουμε δει το μέλλον και το μέλλον μας ανήκει»  - Cesar Chavez.

ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ; ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥΡΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

 

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ κατέθεσε στην τουρκική Eθνοσυνέλευση ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Χαλούκ Πεκσέν για το κλείσιμο του μοναστηριού της Παναγίας Σουμελά.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Σε εξέλιξη βρίσκεται η ακρόαση στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππάς για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ

 

Δύο φωτογραφίες ντροπή για την ΕΕ,το ΝΑΤΟ και όποιους άλλους “πουλάνε προστασία” δημοκρατίας στον πλανήτη κατ΄ επιλογή! Είναι η ίδια φωτογραφία από περιοχή της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου κατοικούν Κούρδοι.

«ΚΟΝΤΡΑ» ΔΝΤ - ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕ... ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΤΙΣ ΗΠΑ

 

«Λύστε το θέμα του χρέους για να ενταχθούμε στο ελληνικό πρόγραμμα» τόνισε η Λαγκάρντ - «Βρείτε τα για να μην έχουμε νέα κρίση», συμβουλεύει ο Τζακ Λιου. Υπάρχει ένα... φάντασμα που πλανάται πάνω από τις σχέσεις ΔΝΤ και Βερολίνου, το οποίο δεν είναι άλλο από την έντονη - πιθανώς επιεικής χαρακτηρισμός - αντίθεσή τους αναφορικά με το ελληνικό χρέος.

ΧΑΘΗΚΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΡΙΣ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΠΑΤΡΑΣ

 

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, πορεία με επικεφαλής δύο άμαξες και ένα ανοιχτό αγροτικό που φέρει τον τίτλο «κάμπριο ΕΚΑΒ Πολάκη», καθώς και μηχανές και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, πραγματοποίησαν το πρωί εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ και νοσοκομειακοί γιατροί στο πλαίσιο των σημερινών κινητοποιήσεών τους.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

 

Με επίσημη ανακοίνωση το Υπουργείο Εξωτερικών απαντάει στα τελευταία γεγονότα που σχετίζονται με το ζήτημα της "τσαμουρίας" και στις αποκαλύψεις που έκανε ο Αλβανός Υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι.

ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ

 

Πρόταση για παραπομπή τεσσάρων ατόμων σε δίκη για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών εισηγείται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας η Εισαγγελέας Μαρία- Σοφία Βαΐτση.  Πρόκειται για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών μελών της κυβέρνησης Καραμανλή το 2004, που μετά από αυτή την εξέλιξη αποκτά νέο ενδιαφέρον.

ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ

 

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Στεφάν Ντε Μιστούρα προειδοποίησε ότι μέσα σε δύο μήνες το Χαλέπι ίσως να «έχει καταστραφεί πλήρως», καθώς χιλιάδες πολίτες θα έχουν χάσει τη ζωή τους.

ΤΕΛΟΣ Η FRONTEX ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗ

 

Δέκα μήνες μετά την πρώτη παρουσίαση του νέου ‘θεσμού’, τον περασμένο Δεκέμβριο, σήμερα θα δούμε τι μας επιφυλάσσει η Ε.Ε για τα σύνορά μας. Στις 22 Ιουνίου 2016 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

ΤΟ ΔΝΤ ΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ 'ΠΟΛΕΜΟ' ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ-ΗΠΑ

 

Το ΔΝΤ αποφάσισε να εμπλακεί στον πόλεμο Deutche Bank και ΗΠΑ. Ανώτατος αξιωματούχος του ΔΝΤ δήλωσε πως «η Deutsche Bank πρέπει να λάβει μέτρα για να πείσει τους επενδυτές ότι έχει βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο».