06 Οκτωβρίου, 2016

ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

 

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2016, στην τρίτη Τακτική Συνεδρία της η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

ΝΙΚΟ ΦΙΛΗ ΗΤΤΗΘΗΚΕΣ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ

 
Η Εκκλησία δεν είναι σκοταδιστική,
σκοτεινά μυαλά υπάρχουν όπως υμών!
 


Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

 

Τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα επισκέφθηκε χθες 5/10/2016 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος  κ.κ. Ιερώνυμος, για να του εκθέσει τις απόψεις και την σύμφωνη γνώμη της Ιεραρχίας σε ό,τι αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών.

ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

 
 Το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε αναλυτικές διδακτικές οδηγίες για την εφαρμογή του νέου Προγράμματος Σπουδών των Θρησκευτικών στο Λύκειο για το σχολικό έτος 2016–17. Διαβάστε τι ακριβώς αναφέρει ΕΔΩ…



ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ

 

Oι εξελίξεις στη Συρία, γεννούν φόβους πυρηνικής σύγκρουσης ΗΠΑ-Ρωσίας. Η Συρία και ο κίνδυνος πυρηνικής ανάφλεξης ΗΠΑ και Ρωσίας. Η αμερικανική πολιτική στη Μέση Ανατολή μοιάζει τώρα «κομμάτια και θρύψαλα», λίγο σαν τα ερείπια που επισώρευσε σε μεγάλο τμήμα της περιοχής, με διάφορα κέντρα ισχύος ανταγωνιζόμενα να επιβάλουν τη δική τους ατζέντα, σε συνθήκες πρωτοφανούς αστάθειας στις ίδιες τις ΗΠΑ γενικά και στον κρατικό μηχανισμό τους ειδικά.

ΟΙ ΝΟΤΙΕΣ ΗΠΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΦΩΝΑ ΜΑΘΙΟΥ

 

Κάτοικοι σε παράκτιες περιοχές της Φλόριντα, Τζόρτζια, της Βόρειας και της Νότιας Καρολίνας έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τις εστίες τους ή να εφοδιάζονται με προμήθειες καθώς οι Αρχές έχουν προειδοποιήσει για τον τυφώνα Μάθιου που πλησιάζει.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος υποστήριξε πως ο κ. Καλογρίτσας τον είχε καλέσει στο σπίτι του - παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου - για να του ζητήσει να συμπράξει με τους Σαμαρά-Βενιζέλο. Σε επόμενη συνάντηση, υποστήριξε, ο κ. Καλογρίτσας τού ζήτησε να μην συμπράξει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι λέει  ο αρχηγός των ΑΝΕΛ για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού και τους Καραμανλικούς.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΟΣΩΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΓΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

O συριακός στρατός προειδοποίησε ότι όποιος παραμείνει στην πόλη του Χαλεπίου, μετά την ευκαιρία που δόθηκε σε όσους ήθελαν να το εγκαταλείψουν, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την «αναπόφευκτη μοίρα του».

Η ΛΥΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΟΔΥΝΗΡΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

 

Δεν θα δεχθούμε τίποτε λιγότερο από ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε ομιλία του την Τετάρτη το βράδυ, στο πλαίσιο τελετής αποκαλυπτηρίων μνημείου πεσόντων αξιωματικών της ΕΛΔΥΚ και του απαγχονισθέντα από τους `Αγγλους ήρωα της ΕΟΚΑ 55-59 Στέλιου Μαυρομμάτη, στη Λευκωσία.

ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΘΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2012

 

Για “προξενιό” με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ,με “προξενητή” τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα κάνει λόγο ο ΥΕΘΑ και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού / Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104.9 Fm». 

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ

 

Παραμονή στην ενιαία αγορά, χωρίς τήρηση των κανόνων της ελεύθερης μετακίνησης στην ΕΕ επιδιώκει η Τερέζα Μέι.  Η βρετανίδα πρωθυπουργός, η οποία θα κληθεί να διαπραγματευτεί τους όρους εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, αναμένεται να βρει απέναντί της τις Βρυξέλλες που έχουν αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

ΧΑΚΑΡΑΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΙΝΤΟΝ

 

Χάκερ με το όνομα "Guccifer 2.0", όπως αναφέρει το RT,  υπέκλεψε έγγραφα από τους σέρβερ του Ιδρύματος Κλίντον και τα δημοσίευσε στο διαδίκτυο, προκαλώντας νέο "πονοκέφαλο" στη Δημοκρατική υποψήφιο, αφού βγήκαν στη φόρα στοιχεία που συνδέουν τους φορολογούμενος με τις δωρεές που κάνουν οι χρηματοδότες στη Κλίντον. 

ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΟΙ ΗΠΑ

 

Θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ, στον Λευκό Οίκο. Εκεί θα αποφασιστεί το αν θα επέμβει στη Συρία ή όχι. Στη σύσκεψη θα έχουν συμμετοχή όλα τα μέλη του Συμβουλίου.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑ ΘΕΜΑ "ΤΣΑΜΙΚΟΥ"

 

Τα πράγματα στη θέση τους σχετικά το τσαμικό ζήτημα και την «αποκατάσταση της αλήθειας για το ακριβές περιεχόμενο ελληνο-αλβανικού διαλόγου» βάζει το υπουργείο Εξωτερικών με μία ανακοίνωσή του σε «απάντηση στα γνωστά κυκλώματα που με μεγάλη ευκολία υιοθετούν την προπαγάνδα τρίτων σε βάρος της χώρας».

ΣΕ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ

 

Σε αναθεώρηση του Συντάγματος της θα προχωρήσει η Ουγγαρία, με σκοπό να απαγορέψει την μετεγκατάσταση προσφύγων μέσω ποσοστώσεων εντός της χώρας.