05 Οκτωβρίου, 2016

O ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

 
Ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί σήμερα στις 7.30 μμ στο μέγαρο Μαξίμου με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.
 


ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016, στη δεύτερη Τακτική Συνεδρία της η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ

 

Προς
Τον Ανεξάρτητο Βουλευτή Αχαΐας
κ. Νίκο Νικολόπουλο
ninikolopoulos@gmail.com

κ. Νικολόπουλε,
Δεν είχα διάθεση να ασχοληθώ μαζί σας αλλά μου προξενούν αλγεινή εντύπωση αυτά που λέτε από την εκπομπή σας «Το Μαξίμου ακούει» στο Κανάλι KONTRA CHANNEL κάθε Σαββατοκύριακο. Διερωτώμαι όμως τι ζητάει αυτός ο άνθρωπος κάθε λίγο και λιγάκι στον Αρχιεπίσκοπο, αφού τις περισσότερες φορές στην εκπομπή του τον λοιδορεί;

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ι.Α.Α κ. ΧΑΡΗ ΚΟΝΙΔΑΡΗ

 

Θέμα Φίλη έθεσε εμμέσως σήμερα μέσω του ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Tύπου της Αρχιεπισκοπής, κ. Χάρης Κονιδάρης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Μακαριότατος δεν συζητά με τον Υπουργό Παιδείας για το θέμα των Θρησκευτικών.

ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΥ

 

Οι νέοι δικτάτορες.Ισχυροί άνδρες υπάρχουν φαινομενικά παντού. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πανταχού παρών˙ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν εμμονή με τα πάντα, από τις τελευταίες πράξεις του στην Συρία και την Ουκρανία μέχρι τους ξαφνικούς και επαναλαμβανόμενους ανασχηματισμούς του εσωτερικού κύκλου του στο Κρεμλίνο.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη την επικράτεια θα λάβει χώρα την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 2016».

ΚΡΑΤΟΣ - ΟΠΕΡΕΤΑ

 

Ξέφραγο αμπέλι η Ελλάδα - Σε χρόνο ρεκόρ κουκουλώνονται όλα τα σκάνδαλα εις τα οποία εμπλέκονται εφοπλιστές και «μαιμού» επιχειρηματίες - Τσίπρας και Καμμένος κάνουν τα στραβά μάτια εξαπολύοντας ταυτόχρονα ανθρωποκτόνα επίθεση στους βιοπαλαιστές και στους μεροκαματιάρηδες. 

Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΡΑΤΛΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΟ ΤΑΤΟΪ

 

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε η τελετή υποδοχής των λειψάνων 16 Ελλήνων αγωνιστών που επέβαιναν στο Noratlas, το οποίο καταρρίφθηκε στο σημείο όπου βρίσκεται ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας, τον Ιούλιο του 1974.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ

 

Μετά το νεοκλασικό στην Ρηγίλλης και τα γραφεία στη Συγγρού, η ΝΔ μεταφέρθηκε και... επίσημα στο νέο αρχηγείο της στο Μοσχάτο. Σε πανηγυρικό τόνο και τα εγκαίνια στο κτίριο των νέων γραφείων στην οδό Πειραιώς 62. 

ΑΥΞΗΣΑΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΦΠΑ ΚΑΙ ΕΝΦΙΑ

 

Η χρήση του πλαστικού χρήματος, σε συνδυασμό με τις αυξημένες εισπράξεις ΦΠΑ και την εφάπαξ πληρωμή του ΕΝΦΙΑ για αρκετές περιπτώσεις μικροποσών, εκτόξευσε τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού τον Σεπτέμβριο, εξέλιξη που ξάφνιασε ευχάριστα και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΡΙΑ

 

Η αμερικανική πολιτική στη Μέση Ανατολή μοιάζει τώρα «κομμάτια και θρύψαλα», λίγο σαν τα ερείπια που επισώρευσε σε μεγάλο τμήμα της περιοχής, με διάφορα κέντρα ισχύος ανταγωνιζόμενα να επιβάλουν τη δική τους ατζέντα, σε συνθήκες πρωτοφανούς αστάθειας στις ίδιες τις ΗΠΑ γενικά και στον κρατικό μηχανισμό τους ειδικά.

ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Τα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία και η επιθετικότητα που επιδεικνύει ο Τούρκος πρόεδρος  αποδίδονται από πολλούς στην Αθήνα σε “εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν”.Η ερμηνεία δεν πείθει. Η ανησυχία που υπάρχει για το “μέχρι που θα το φθάσει ο Ερντογάν” είναι και μεγάλη και δικαιολογημένη. Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα την εκφράζει ανοιχτά με επιχειρήματα στο κείμενο που ακολουθεί:

ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

 

Η αλλοπρόσαλλη πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης στο Μεταναστευτικό συνεχίζεται. Πλέον, όμως, αποκαλύπτονται χειρισμοί, οι οποίοι πέραν των αρνητικών συνεπειών που επιφέρουν στην αντιμετώπιση του ζητήματος, θα πρέπει να προσελκύσουν και το ενδιαφέρον της Δικαιοσύνης.

ΑΔΙΑΤΡΗΤΗ Η ΡΩΣΙΑ

 

Έτοιμη για όλα είναι η Ρωσία και δεν διστάζει να δείξει τα "δόντια" της στις ΗΠΑ.  Τις τελευταίες ώρες η Μόσχα ανέπτυξε στη Συρία ένα νέο, πιο εξελιγμένο σύστημα άμυνας, το  S-300V4 "Antey-2500".

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΡΟΤΣΙΛΝΤ;

 

Η αρχή του ονόματος Ρότσιλντι χάνεται κάπου στον 18ο αιώνα, όταν γεννήθηκε στη Γερμανία ο Εβραίος Μάγερ Άνσελμ Μπάουερ, που άλλαξε το επίθετο του σε Ρότσιλντ που σημαίνει "κόκκινη ασπίδα". 

ΤΟ ΕΝΑ ΟΧΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 

Η μία πίσω από την άλλη βγαίνουν οι αρνήσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων να δεχτούν προσφυγόπουλα στα σχολεία τους. Προφανώς όμως μία τέτοια είδηση πρέπει να θαφτεί από τη συστημικά ΜΜΕ, ή αν δημοσιοποιηθεί να τους εμφανίζουν ως βίαιους και κακούς ανθρώπους, που θέλουν να πιουν το αίμα νεογέννητων παιδιών.

ΚΟΥΙΖ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΛΥΤΕΣ

 

"Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκή Αριστεράς" ονομάζεται το νέο εγχείρημα του Φώτη Κουβέλη, που όπως τόνισε ο ίδιος, πρωταρχικό στόχο έχει τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.