29 Σεπτεμβρίου, 2016

ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΤΕΛΕΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

 

Τον Αγιασμό της νέας δικαστικής χρονιάς τέλεσε σήμερα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος στο Μέλαθρον Θέμιδος – Άρειος Πάγος.

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Οι ΗΠΑ απείλησαν να διακόψουν την διπλωματική τους συνεργασία με την Ρωσία στην Συρία, διαμηνύοντας πως καθιστούν την Μόσχα υπεύθυνη για την χρήση εμπρηστικών και διατρητικών βομβών στο Χαλέπι – γεγονός που ένας αμερικανός αξιωματούχος τόνισε πως μπορεί να θέσει την Ρωσία ενώπιον κατηγοριών για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου.

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΜΑΣ

 

Υπό Παναγιώτη Σ. Παναγιωτόπουλου
Αντεισαγγελέως Εφετών Αθηνών

Είναι γνωστό σε όλους ότι στο Προοίμιον του ισχύοντος Συντάγματος γίνεται ρητή επίκληση: «Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος».

ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΟΙ 3 ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

 

Επιστροφή στην ανάπτυξη, εφαρμογή του μνημονίου και ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) είναι οι τρεις προϋποθέσεις που έθεσαν οι επενδυτές προς τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που έγιναν για την Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα στο Λονδίνο.

ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΟ “ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ” ΗΔΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ

 

Σε μια περιοχή πειραμάτων στη Χαβάη, το Ναυτικό των ΗΠΑ εκμεταλλεύεται τη δύναμη των κυμάτων του ωκεανού για να παράξει ηλεκτρική ενέργεια. Είναι μέρος της προσπάθειας του Ναυτικού ώστε να πάρουν 50% των καυσίμων απο εναλλακτικές, ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2020.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Προς παγίωση της παραμονής ενός σημαντικού αριθμού δεκάδων χιλιάδων καταγεγραμμένων προσφύγων στην Ελλάδα κινούνται οι Βρυξέλλες. Ο αρμόδιος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος κάλεσε τα κράτη-μέλη της ΕΕ να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα. 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΑΘΙΑΡΗΔΕΣ

 

Κάθε φορά που ένα κρατικό μονοπώλιο απειλείται, κατακλύζεται ο δημόσιος λόγος από δακρύβρεκτες αναλύσεις για τα κοινωνικά αγαθά που ξεπουλιούνται στο ανάλγητο κεφάλαιο (μία λέξη στη σοβιετική διάλεκτο, που μιλάμε εδώ και χρόνια). 

ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 

Κίνδυνος για διάψευση των προβλέψεων της ελληνικής κυβέρνησης και των διεθνών δανειστών της χώρας για σύντομη επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη, δεδομένης της οικονομικής πραγματικότητας, σύμφωνα με άρθρο της WSJ.

ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΜΟΣΟΥΛΗΣ

 

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον θα αναπτύξει επιπλέον στρατεύματα στη χώρα του για να βοηθήσουν τις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις στην επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης από το ISIS, που αναμένεται να ξεκινήσει εντός του έτους.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΗ

 

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «θα μειώσει» ξανά την πρόβλεψή του για τον ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας το 2016, δήλωσε η επικεφαλής του, Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ χαρακτήρισε τις πολιτικές που περιορίζουν το εμπόριο «κακές οικονομικές πρακτικές» που θα εμποδίσουν την ανάπτυξη.

"ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ" ΣΤΑ ΔΥΟ Η ΕΥΡΩΠΗ ΛΟΓΩ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

 

Διχασμένη είναι Ευρώπη στο ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους, αφού επικρατούν δύο απόψεις.  Από τη μια είναι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που επανειλημμένως έχει τονίζει ότι δεν θέλει να ακούσει κουβέντα για τυχόν ρύθμιση, πριν τις γερμανικές εκλογές.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΝΕΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;

 

Σύμφωνα με το Stratfor, η Ευρώπη απέκτησε ένα νέο κράτος στα εδάφη της, το επονομαζόμενο ως “Γη της Ελευθερίας”, στα αγγλικά Liberland. Το κράτος αυτό, μόλις 7 τετραγωνικά χιλιόμετρα (2,7 τετραγωνικά μίλια) που καλύπτονται από δάση, υπήρξε έμπνευση του Τσέχου πολιτικού και ακτιβιστή Βιτ Τζέντλικα.

ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ

 

Αυστηρή προειδοποίηση προς την Τουρκία απέστειλε ο Ρώσος Πρέσβης στην Άγκυρα, Andrey Karlov. Αιτία του διπλωματικού πολέμου η στρατιωτική παρέμβαση των Τούρκων στη Συρία, με την κωδική ονομασία «Ασπίδα του Ευφράτη», η οποία παραβιάζει την διεθνή νομιμότητα.