25 Σεπτεμβρίου, 2016

Ο... ΝΟΝΟΣ ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ

 

Δεν πίστευα αυτο που μου μετέφεραν ότι έγινε πριν από δυο Κυριακές σε κεντρικό ναό της Αθήνας. Ο παπάς και οι συν αυτώ στον ναό έτριβαν τα μάτια τους. Τους είχαν πει ότι θα γίνει η βάπτιση ενός  γόνου καλής οικογένειας της Αθήνας. 

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΑΜΑΧΟΥΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ Η ΕΥΡΩΠΗ

 

Τα δεινά που υφίστανται αδιακρίτως αθώοι πολίτες αποτελούν μια απαράδεκτη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Η επίθεση εναντίον της αυτοκινητοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια, τη Δευτέρα, κοντά στο Χαλέπι, είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου είκοσι άμαχοι και προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

  

Ελλάδα:Επεισόδια σημειώθηκαν, για μια ακόμη φορά, στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές. Αγνωστα άτομα επιτέθηκαν με μολότοφ σε δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, προκάλεσαν ζημιές σε ένα αυτοκίνητο και σε δύο κάδους απορριμμάτων.

Η «ΜΙΝΙ» ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

 

Τσίπρας: Παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρόβλημα το μεταναστευτικό - Οι άνθρωποι δεν είναι λαθραία τσιγάρα. «Η προσφυγική κρίση είναι παγκόσμια και ευρωπαϊκή κρίση και η Ευρώπη δεν μπορεί να την αντιμετωπίζει αποσπασματικά με αναφορά μονάχα στην χώρα πρώτης υποδοχής και στις χώρες εισόδου.

Η Α.Μ. Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

 

Στην αξιοποίηση των χαρισμάτων για το κοινό καλό αναφέρθηκε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αμέσως μετά τα εγκαίνια του μουσείου αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Γιάννενα.

ΤΑ “ΜΕΤΩΠΑ” ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

 

Η κυβέρνηση έχει ανάγκη από ευρύ ανασχηματισμό που θα δώσει νέα ορμή, θα επιταχύνει το κυβερνητικό έργο και θα το κάνει πιο συνεκτικό και συντονισμένο, αναφέρει ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Τσίπρας, σε συνέντευξή του στα “ΝΕΑ”.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

 

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, μετά από συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό Αλεξαντάρ Βουτσιτςι και τον επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού ανακοίνωσε πως «Η Σερβία δεν θα εκπλαγεί σε ενδεχόμενη κλιμάκωση των πολιτικών εντάσεων στη Βοσνία Ερζεγοβίνη».

ΣΦΙΓΓΕΙ ΤΗ ΘΗΛΙΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ

 

Παρά τις προειδοποιήσεις του Πούτιν, το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να εγκαταστήσει στη Ρουμανία επιθετικά συστήματα πυραύλων που στρέφονται κατά της Ρωσίας.

Η ΡΩΣΙΑ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ…

 

Η επιβεβαίωση έρχεται από τα επίσημα χείλη του Υφυπουργού Οικονομικών Sergey Storchak, ο οποίος σε συνέντευξή του στο CNBC, είπε τα εξής: Η Ρωσία, βέβαια, θα μπορούσε να είναι ένας φίλος (για την Ελλάδα) από διαφορετικές οπτικές γωνίες» είπε.

EΝΤΟΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΟΖ...

 

Με Rafale F.2 και MiG-35  της αιγυπτιακής Αεροπορία θα συνασκηθεί και θα πραγματοποιεί κοινές περιπολίες στις ΑΟΖ Ελλάδας και Αιγύπτου, η Πολεμική Αεροπορία από 2017. H είδηση αυτή προκαλεί αίσθηση και ευχαρίστηση στην ελληνική ΠΑ.

ΣΕ ΔΕΙΝΗ ΘΕΣΗ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Μετά από προτροπή της Moody’s, το αξιόχρεο της Τουρκίας υποβαθμίζεται στην κατηγορία του «ακατάλληλου για επένδυση», καθώς υπάρχουν ανησυχίες για το κράτος δικαίου έπειτα του πραξικοπήματος του Ιουλίου που απέτυχε.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

 
 
Λουκ. ε΄ 1-11
Εγένετο δε εν τω τον όχλον επικείσθαι αυτώ του ακούειν τον λόγον του Θεού και αυτός ην εστώς παρά την λίμνην Γεννησαρέτ,  και είδε δύο πλοία εστώτα παρά την λίμνην• οι δε αλιείς αποβάντες απ΄ αυτών απέπλυναν τα δίκτυα.  εμβάς δε εις έν των πλοίων, ο ην του Σίμωνος.