23 Σεπτεμβρίου, 2016

TO ΝΕΟ ΠΕΝΤΑΣΤΕΡΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ELECTRA ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


Ήταν μία από τις σημαντικότερες και τις λίγες κατασκευές που έγιναν στο κέντρο της πόλης τα τελευταία χρόνια. Το κτίριο που στέγαζε το Υπουργείο Παιδείας, ιδιοκτησίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, είχε περάσει μετά από πλειοδοσία στον Όμιλο Ξενοδοχείων Ηλέκτρα.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ Η ΤΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

 

Μ τ ρθρο 198 το Εδικο Μέρους το Ποινικο Κώδικος κα π τν τίτλον «κακόβουλος βλασφημία», θέλησε νομοθέτης ν προστατεύσει τ θρησκευτικ συναίσθημα το κάθε νθρώπου. Κα ρθς.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ WALL STREET JOURNAL

 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal (WSJ) κάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους και να βοηθήσουν την Ελλάδα να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση αδιαφορώντας για το ενδεχόμενο πολιτικό κόστος, τονίζοντας παράλληλα ότι σε διαφορετική περίπτωση διακυβεύεται το μέλλον της ΕΕ.

ΕΚΘΕΣΗ - ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ

 

Σε 16 έτη θα φύγουν οι μετανάστες: Το απόλυτο χάος όσον αφορά τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα περιγράφει με μελανά χρώματα έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, στην οποία τονίζεται ότι για να απεγκλωβιστούν όσοι παραμένουν στη χώρα μας με τους σημερινούς ρυθμούς που οι ευρωπαϊκές χώρες εφαρμόζουν το πρόγραμμα μετεγκατάστασης θα απαιτηθούν 16 χρόνια.

ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΗΠΑ

 

Με τη διεθνή κοινότητα να ασκεί πιέσεις για επίλυση του Κυπριακού στις αρχές του 2017, με βασικό κίνητρο τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη από την αξιοποίηση των κοιτασμάτων αερίου της Ανατ. Μεσογείου, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Σχέδιο αντεπίθεσης για να ξεφύγει από το δόκανο της υπόθεσης Καλογρίτσα επιχειρεί να καταστρώσει το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς αντιλαμβάνεται πλέον ότι το πόθεν έσχες του εργολάβου υπερθεματιστή για τις τηλεοπτικές άδειες, σε συνδυασμό με τα ανοικτά διαχειριστικά ζητήματα της Τράπεζας Αττικής, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.

ΛΕΕΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ OΧΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

 

Ο Αμερικανός στρατηγός των Πεζοναυτών, Τζόζεφ Ντάνφορντ, που προεδρεύει του αμερικανικού Μεικτού Στρατιωτικού Επιτελείου, κατέθεσε στο Κογκρέσο ότι δεν είναι έξυπνη επιλογή, η κοινή διαχείριση πληροφοριών με τη Ρωσία για την πολεμική κατάσταση στη Συρία.

ΔΕΝ HΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΠΟΤΕ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

 

Όπως έχουμε πει ήδη πολλές φορές, το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της πολιτικής περιόδου, δεν είναι οι εκλογές αλλά ο πόλεμος. Αλλά εάν οι εκλογές είναι σημαντικές κάπου, αυτό είναι στις ΗΠΑ, όπου και πάλι είναι στενά συνδεδεμένες με τον πόλεμο.

Η Ε.Ε. ΣΕ ΚΡΙΣΗ

 

Το εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η μέχρι σήμερα επιτυχία του θεωρούνται, και σωστά, από την πλειονότητα των αναλυτών και των Ευρωπαίων πολιτών ως η καλύτερη προοπτική για την πρόοδο και ευημερία της Ευρώπης.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του προέδρου της Τουρκίας, Ρ.Τ. Ερντογάν, η Τουρκία δεν πρόκειται να συμμετέχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις των δυνάμεων κατά του Ισλαμικού Κράτους, εφόσον  σε αυτήν συμμετέχουν και Κούρδοι μαχητές.

ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΑ ΕΣΠΑΣΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ;

 

Εξοργισμένοι εμφανίζονται οι Ρώσοι με τη συμπεριφορά που επιδεικνύει ο Ερντογάν, αυτές τις μέρες στη Νέα Υόρκη, όπου έχει μεταβεί για τις εργασίες του ΟΗΕ.

ΠΟΙΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ;

 

Τεράστιος σάλος έχει προκληθεί με την υπόθεση του Χρήστου Καλογρίτσα, αναφορικά με τα οικονομικά "σκανδαλάκια" που έχουν εμφανιστεί και το ποιο πρόσωπο μπορεί να κρύβεται πίσω από το επιχειρηματία, που δεν μπορεί να το ακουμπήσει η Δικαιοσύνη. 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΕΡΡΩΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

 

Ο βουλευτής Σερρών και τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξη που έδωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό εξαπέλυσε επίθεση προς την κυβέρνηση  για τον τρόπο που χειρίζεται τα ΜΜΕ, αναφέροντας ότι ο πρωθυπουργός " φτιάχνει νέους εργολάβους στο χώρο".