20 Σεπτεμβρίου, 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε  στις 20/9/2016 πως «το μάθημα των θρησκευτικών περνάει μία κρίση. Και έχουμε την ανάγκη όλοι και από πλευράς Εκκλησίας και από πλευράς Πολιτείας να συνεργαστούμε με θετική θέση.

Όχι περιοριζόμενοι από χρονικά όρια πέντε ή δέκα ημερών, αλλά με περισσότερο χρόνο και άνεση, για να πάρουμε τις σχετικές αποφάσεις. Ως Αρχιεπίσκοπος, πρόεδρος της ΔΙΣ και της Ιεραρχίας έχω αφιερώσει πολύ χρόνο στην αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου προβλήματος.

Δεν πήρα ποτέ μονόπλευρη θέση, είτε στην Πανελλήνια Ένωση των Θεολόγων, είτε στον «Καιρό», αλλά επέμενα ότι οι δύο αυτές προσπάθειες πρέπει να συνεργαστούν κάτω από την επίβλεψη της Εκκλησίας και της Πολιτείας, για να δώσουν καρπούς».

Συμπλήρωσε, επίσης, πως «ακούμε τώρα, βεβιασμένα, τα νέα προγράμματα, τα οποία ξέρουμε πώς αποφασίσθηκαν, πώς προωθήθηκαν και με τη σφραγίδα ποιών ανθρώπων. Τα καινούργια προγράμματα, τα οποία διάβασα, είναι απαράδεκτα και επικίνδυνα.

Δεν θα αποδώσουν καρπούς, αλλά μεγάλη ζημία στην Παιδεία και στην Κοινωνία, καθώς και ρήξη στη σχέση της Εκκλησίας με την Πολιτεία. Θα φέρω το θέμα και στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κάνω, δε, έκκληση στον Πρωθυπουργό, τον κ. Τσίπρα, να σταματήσει αυτήν την προσπάθεια, να αναβάλλει κάθε μία πρωτοβουλία ενός ή μερικών ανθρώπων και σε μία μεγάλη βάση Εκκλησίας και Πολιτείας να συνεργαστούμε σοβαρά επιτέλους σε έναν τόπο που ακούγονται λόγια, λόγια, λόγια και λείπει ο Λόγος».

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΤΕ - SSM ΓΙΑ ΤΗΝ ATTICA BANK

 

Ετοιμαστείτε για πολιτικές εξελίξεις - Τράπεζα Αττικής: Δάνεια 77,6 εκατ. € στον Καλογρίτσα τους τελευταίους 20 μήνες.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΕΘ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

 

Αρχιεπίσκοπος:Τα νέα προγράμματα του Υπ. Παιδείας θα προκαλέσουν ρήξη στις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας. Απαράδεκτα και επικίνδυνα χαρακτήρισε τα νέα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 

Στο κέντρο του ενδιαφέροντος των ΗΠΑ οι ενεργειακές εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο
Ως ευκαιρία να ενημερωθούν τα μέλη του Κογκρέσου από αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης για το ρόλο που διαδραματίζουν οι ΗΠΑ στη διευκόλυνση της προόδου στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ MARFIN

 

Σοκ από τις καταθέσεις στη δίκη για την Marfin: Μας φώναζαν «να καείτε» Ξεκίνησε η δίκη, έξι χρόνια μετά την τραγωδία. Συγκλόνισαν οι συγγενείς των θυμάτων - Δεν μπόρεσαν να καταθέσουν από τη συγκίνηση οι γονείς της αδικοχαμένης εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου - Αρνήθηκαν εμπλοκή οι δυο κατηγορούμενοι - Φρίκη από τις περιγραφές των τραγικών στιγμών μέσα στην τράπεζα.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Σκληρή ανακοίνωση για την υπόθεση της Τράπεζας Αττικής εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για «ΣΥΡΙΖΑ Bank», που «χρηματοδότησε το ΣΥΡΙΖΑ Channel με τα λεφτά των φορολογουμένων και των ασφαλισμένων».

ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Παρά τις «κραυγές» για κάθαρση, η κυβέρνηση βαδίζει τον ίδιο δρόμο που είχαν επιλέξει και όλες οι προηγούμενες. Το δε  Mall Athens, που πολλοί έχουν χαρακτηρίσει το «μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης», θα νομιμοποιηθεί και μάλιστα νύχτα.

† ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑ

 

Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη μιας αγίας οικογενείας. Μιας οικογενείας μαρτύρων πού την αποτελούσαν ο άγιος Ευστάθιος, η σύζυγος του αγία Θεοπίστη και τα δύο παιδιά τους, οι άγιοι Αγάπιος και Θεόπιστος.

ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΑΚΙ

 

Νέο χαράτσι «περιμένει» εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους με μπλοκάκι, μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, από την 1η Ιανουαρίου του 2017. Με τα νέα μέτρα, οι ασφαλιστικές εισφορές τους θα αυξηθούν ακόμη και πάνω από το 50%.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

 

Έκτακτες εξελίξεις θα συγκλονίσουν την περιοχή των Βαλκανίων καθώς, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου του στρατιωτικού συμβουλίου του ΝΑΤΟ και Τσέχου στρατηγού Petr Pavel, η «ισλαμική τρομοκρατία απειλεί τα Βαλκάνια, μαζί με την  ρωσική επιρροή».

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

 

Στο όνομα της υποστήριξης των γειτονικών  χωρών, που στην πραγματικότητα αποτελεί μέρος του σχεδίου αναβίωσης της «οθωμανικής αυτοκρατορίας» από τον Ερντογάν, ζητείται να απομακρυνθούν από συνολικά 65 ΜΚΟ, χρηματοδοτούμενες από τον Φ.Γκιουλέν, όλοι οι οπαδοί του.

ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ;

 

Θυμίζουμε πως το απόγευμα του Σαββάτου ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Λεπίδων στη Λέρο., πίσω ακριβώς από το ΧΟΤ ΣΠΟΤ του νησιού. Με αφορμή και τα χθεσινά γεγονότα της Λέσβου αξίζει να θυμηθούμε τις δηλώσεις του Δημάρχου Λέρου, που όλα τα ΜΜΕ επιμελώς έκρυψαν. Ο κος Μιχάλης Κόλλιας είπε: