19 Σεπτεμβρίου, 2016

ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

 

Πτώσεις δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους. Δεκάδες οι κλήσεις προς την Πυροσβεστική στην περιοχή της Πάτρας και της δυτικής Ελλάδας από την κακοκαιρία και τους ισχυρούς ανέμους.

ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ;

 

Οι χριστιανοδημοκράτες (CDU) υπέστησαν μεγάλη ήττα στις χθεσινές εκλογές για τη Γερουσία του Βερολίνου και έλαβαν το μικρότερο ποσοστό τη ιστορίας τους. Αλλά και οι "νικητές" σοσιαλδημοκράτες (SPD) είναι πλέον το μικρότερο μεγάλο κόμμα σε επίπεδο κρατιδίων.

OΤΑΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΥΣ

 

Νομίζω ότι αν η συγχωρεμένη η γιαγιά μου η Ασημίνα είχε ακούσει τις ομιλίες Τσίπρα και Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, θα το έλεγε άνευ φόβου και πάθους. Δεν θα μάσαγε τα λόγια της, θα το ξεστόμιζε και θα το προσδιόριζε με δυο λέξεις: «Γίναμε Αμερική!»

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Τακτική οικειοποίησης του Ολοκαυτώματος, με απώτερο στόχο την εξασφάλιση αισθημάτων συμπάθειας του πολιτισμένου κόσμου για όσα υπέστησαν, απέδωσε στους Εβραίους ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης, στη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή για την Μικρασιατική Καταστροφή.

Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

 

Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Πεντέλη τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος.

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ “ΛΥΣΗ” ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ;

 

Μετά  τη συμπλήρωση 42 ετών από την εισβολή και κατοχή,  στις 14 Σεπτεμβρίου 2016 ολοκληρώθηκε ένας   κύκλος απευθείας συνομιλιών που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2014.

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

 

Από το 2011 η Τουρκία του Ερντογάν κυκλοφορεί τον παρακάτω χάρτη, που δείχνει την υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρόκειται  ξεκάθαρα για μια εξόφθαλμη παραβίαση των κανόνων του UNCLOS III.

ΣΤΟ "ΜΑΥΡΟ" ΟΛΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΜΠΟΤΑΖ;

 

Με ανεξέλεγκτο ρυθμό συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος στην Τουρκία. Οι διακοπές αυτές όπως είναι λογικό έχουν δημιουργήσει σύγχυση, αγανάκτηση και οργή στον κόσμο.

ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΠΛΗΓΜΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

Η διεθνής συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους υπό τις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε σημεία που θεωρούσε ότι αποτελούν θέσεις μάχης των τζιχαντιστών στη Συρία, αλλά ανακάλεσε αμέσως την επιχείρησή της όταν η Μόσχα την προειδοποίησε πως ενδεχομένως οι στόχοι της να είναι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

ΤΟ GREXIT ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΝΑ ΠΙΘΑΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

 

Η τράπεζα Citi, ο επικεφαλής οικονομολόγος της οποίας Βίλεμ Μπάτερ ήταν εκείνος που επινόησε τον όρο Grexit για να περιγράψει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δεν πιστεύει πλέον ότι αυτό το σενάριο είναι πιθανό, γράφει η εφημερίδα Financial Times.

ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ FRONTEX

 

Ο Επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία και την Κοινωνία Γκίντερ Ετινγκερ κάλεσε τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης μετά τη σύνοδο της Μπρατισλάβας να τηρήσουν οπωσδήποτε τις δεσμεύσεις τους για τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα των κρατών μελών (Frontex).

«ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ» Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ

 

«Χαμένη ευκαιρία», χαρακτήρισε την σύνοδο της Μπρατισλάβα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι. Με αναφορά στα αποτελέσματα και το περιεχόμενο της συνόδου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα υπογράμμισε: