18 Σεπτεμβρίου, 2016

ΣΤΟ BΕΡΟΛΙΝΟ ΝΕΑ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ MERKEL

 

Το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, όπου πριν από δύο εβδομάδες η ξενοφοβική "Εναλλακτική για τη Γερμανία” (AfD), κόμμα με ζωή μόλις τριών ετών, εκτοξεύθηκε στην δεύτερη θέση, απωθώντας στην τρίτη θέση τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της καγκελαρίου Angela Merkel, είναι αραιοκατοικημένο κρατίδιο της άλλοτε Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας, με στάσιμη οικονομία και πληθυσμό που διαρρέει.

Η Α.Μ. Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΟ ΙΣΤ΄ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

 

Στη Λαμία θα διεξαχθεί από αύριο Δευτέρα 19 έως 21 Σεπτεμβρίου το Συμπόσιο των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδας. Οι τριήμερες εργασίες θα διεξαχθούν στο Πνευματικό-Διοι­κητικό Κέντρο της Μητρόπολης Φθιώτιδος με θέμα: «Το Αγιολόγιο της Εκκλησίας».

ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑ-ΗΠΑ;

 

Με αφορμή τους "κατα λάθος" βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ κατά των τουρκικών δυνάμεων και του συριακού σταθμού στη Β. Συρία, ένα έντονο διπλωματικό επεισόδιο είναι εν εξελίξει ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και Μόσχας, σχετικά με την διατήρηση της εκεχειρίας. 

ΣΚΟΤΩΣΑΝ “ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ” 62 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΟΙ ΗΠΑ!

 

Κοροϊδεύουν όλο τον κόσμο με την δήθεν προσπάθεια εκεχειρίας στη Συρία.ΗΠΑ και Ρωσία όλο συζητούν, κάποια στιγμή συμφωνούν και μετά…βομβαρδίζουν. Οι ΗΠΑ εξέφρασαν “την λύπη” τους στην ρωσική κυβέρνηση για την “μη ηθελημένη απώλεια ανθρώπινων ζωών” από την επιδρομή αεροσκαφών του δυτικού συνασπισμού δυνάμεων εναντίον θέσεων του συριακού στρατού, ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, μετά την ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς από το βήμα της ΔΕΘ, παραχωρεί το μεσημέρι της Κυριακής ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Χθες, χαρακτήρισε την απομάκρυνση του κ. Τσίπρα από την εξουσία «ιστορική αναγκαιότητα για τον τόπο», σημείωσε ότι η πολιτική αλλαγή είναι «προϋπόθεση για τη φυγή προς τα εμπρός» και παρουσίασε έναν «οδικό χάρτη» για έξοδο της χώρας από την κρίση.

ΣΤΟΥΣ 29 ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΧΑΤΑΝ

 

Έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή Τσέλσι του Μανχάταν, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον 29 ανθρώπων, δήλωσαν οι αρχές, προσθέτοντας πως ερευνούν για την έκρηξη ως εγκληματική ενέργεια η οποία προς τον παρόν δεν συνδέεται με οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΜΕ ΝΕΕΣ... ΕΚΤΡΟΠΕΣ

 

Σε απόλυτο παραλογισμό οδηγείται το τηλεοπτικό τοπίο από τις διαδικασίες που επέλεξε η κυβέρνηση, προκειμένου να αδειοδοτηθούν οι νέοι πάροχοι περιεχομένου. Και όπως εξελίσσεται η διαδικασία, αργά ή γρήγορα, για να εφαρμοσθεί αυτή η πολιτική θα πρέπει η κυβέρνηση να εξασφαλίσει τη συναίνεση της Ν.Δ. αλλά και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

ΤΡΕΜΕΙ Η ΔΥΣΗ

 

O Ρώσος πρόεδρος είναι γνωστός για τους λεκτικούς ελιγμούς του και κατάφερε για άλλη μια φορά να θέσει εντέχνως τη γνώμη του πάνω στο φλέγον θέμα της επίθεσης Ρώσων χάκερ στα αρχεία της WADA.

ΝΕΟΣ ΑΡΑΒΟΪΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ;

 

Με δημοσίευμα του ισραηλινού τύπου αποκαλύπτεται ο σχεδιασμός πολλαπλών εναλλακτικών σεναρίων εκτάκτου ανάγκης από τα ανώτερα στρώματα  διοίκησης του ισραηλινού στρατού, καθώς συζητείται η πολεμική προετοιμασία του επόμενου πολέμου του Ισραήλ.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 

Η τουρκική αστυνομία προχώρησε σε 20 συλλήψεις ατόμων που πιστεύεται ότι ανήκουν στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ανάμεσά τους ο αρχηγός των επιχειρήσεων στην Τουρκία, και θεωρούνται ύποπτα για την προετοιμασία επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη, γράφει η εφημερίδα Haber-Turk.

ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΝΤΟΓΙΑΚΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΝΟΗΜΑΤΑ

 

Με 39 σταυρούς επανεξελέγη ως προϊστάμενος στην Εισαγγελία Εφετών, ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, έναντι των συναδέλφων του, κ. Αντώνη Λιόγα με 30 σταυρούς και της κυρίας Γεωργίας Τσατάνη με 7 σταυρούς.

ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ

 

Συνταρακτική είναι η αποκάλυψη του πλάνου που  επιθυμεί να θέσει σε εφαρμογή μόλις σε 9 μήνες από σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, το οποίο παρουσίασε στην Σύνοδο Κορυφής στην Μπρατισλάβα.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

 
  
Μάρκ. η΄ 34 - θ΄ 1
Είπεν ο Κύριος όστις θλει οπσω μου ελθείν απαρνησσθω εαυτόν, καί αρτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθετω μοι. Ος γάρ αν θλ την ψυχήν αυτού σώσαι, απολσει αυτν· ος δ' αν απολσ την ψυχήν εαυτού ένεκεν εμού και του ευαγγελου, ούτος σσει αυτν.