16 Σεπτεμβρίου, 2016

ΕΠΙΚΑΙΡΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

 

Επίσημα χείλη, πρόσφατα, μίλησαν με λόγια βλάσφημα για την δύναμη του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Είπαν, συγκεκριμένα, με άκρα ειρωνία και με αφορμή το θέμα της προσευχής στο σχολείο: "δεν θεωρώ ασπίδα μου να κάνω τον σταυρό μου εν παρατάξει κάθε πρωί".

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΕΡΑΠΥΤΝΗΣ ΚΥΡΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ

 

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κυρός Ευγένιος σε ηλικία 64 ετών, μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη.Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ιεράρχης της Εκκλησίας της Κρήτης, ήρθε στην Αθήνα για προγραμματισμένες εξετάσεις στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΣΕ ΤΙ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ;

 

Από τις 2 Σεπτεμβρίου 2016, η ελληνική τηλοψία έχει αλλάξει τοπίο. Νέοι παίκτες μπήκανε στο τηλεοπτικό κάδρο, ενώ οι κ.κ. Μαρινάκης και Καλογρίτσας ήρθαν να προστεθούν στ δυναμικό των νέων καναλαρχών, αφού κατάφεραν και πήραν 2 από τις 4 άδειες. (Οι άλλοι δύο είναι οι κκ Κυριακού και Αλαφούζος).

ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

 

Τα όπλα σίγησαν και τα παιδιά είχαν μια ευκαιρία να ξεχυθούν στους δρόμους της συνοικίας Μπαμπ αλ Χαντίντ, στο ανατολικό Χαλέπι, όπου τα χαλάσματα μιλούν από μόνα τους για την αγριότητα του εμφυλίου πολέμου.

ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΛΕΣΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε την Πέμπτη (15/9) τους Ρώσους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες για τις κοινοβουλευτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στην χώρα πριν τις προεδρικές εκλογές το 2018.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΜΑΞΙΜΟΥ

 

Σε ρυθμούς Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης κινείται από σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Έχοντας ολοκληρώσει τους γύρους επαφών με εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταβαίνει στη συμπρωτεύουσα.

ΖΗΤΩΝΤΑΣ 14 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗ DEUTSCHE BANK

 

Ο από μακρού αναμενόμενος συμβιβασμός μεταξύ των ΗΠΑ και της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, ο οποίος αφορά στην πώληση προβληματικών τίτλων με ενέχυρο ενυπόθηκα δάνεια θα μπορούσε να κοστίσει πολύ ακριβά στη Deutsche Bank.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Ένα επτάχρονο προσφυγόπουλο, κοριτσάκι από τη Συρία, έχασε τη ζωή του, όταν παρασύρθηκε από ΙΧ αυτοκίνητο, στο 13ο χλμ της εθνικής οδού Κατερίνης-Ελασσόνας. Το τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, έξω από δομή φιλοξενίας προσφύγων. Τραυματίστηκαν ελαφρά η μητέρα και η αδελφή της επτάχρονης.

ΜΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΣΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

 

Το κυνήγι για το φαγητό ξεκίνησε στις 4 τα ξημερώματα, όταν ο Alexis Camascaro ξύπνησε για να στηθεί στην ουρά έξω από ένα σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας. Μέχρι να φτάσει στο κατάστημα υπήρχαν ήδη άλλοι 100 άνθρωποι που περίμεναν μπροστά του.

† ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΣ ΕΥΦΗΜΙΑ

 

 Η  Αγία Ευφημία έζησε κατά τούς χρόνους του Διοκλητιανού καί ήθλησε τό έτος 303. Κατήγετο από την Χαλκηδόνα. Ήτο θυγάτηρ του περιφανούς και πλουσίου Συγκλητικού Φιλόφρονος και της ευσεβούς και φιλοπτώχου Θεοδοσιανής.

ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΦΡΕΝΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

 

Η εξαγγελία του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ για πάγωμα παλαιών οφειλών φαίνεται πως δεν θα γίνει πράξη, αφού η πλευρά των δανειστών έχει πολλές ενστάσεις.  Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, οι εκπρόσωποι των Θεσμών επιφυλάχθηκαν να δουν εμπεριστατωμένα στοιχεία και τεκμηριωμένες τις τελικές προτάσεις της ελληνικής πλευράς.

ΤΟ FBI ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ

 

Το FBI, διά στόματος του διευθυντή του, James Comey, συμβουλεύει τους χρήστες υπολογιστών να καλύψουν τις κάμερες των υπολογιστών τους ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο κατασκοπείας.

ΚΑΤΑ ΚΑΜΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ EΚΘΕΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ

 

Όταν ο Ντέιβιντ Κάμερον πανηγύριζε μαζί με τον Νικολά Σαρκοζί για την επέμβαση κατά του Μουαμάρ Καντάφι στην Λιβύη σίγουρα δεν φανταζόταν ότι μερικά χρόνια αργότερα το βρετανικό κοινοβούλιο θα αποδομούσε τις πρακτικές του.

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ

 

Στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας θα βρεθούν την Παρασκευή οι 27 (απουσιάζει η Βρετανία) ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μία άτυπη μεν κρίσιμη δε Σύνοδο για το μέλλον της Ευρώπης. Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν επαφές μεταξύ των ηγετών, συνεδριάσεις ομάδων χωρών, πολλές ανακοινώσεις και σκληρή κριτική. Στην Μπρατισλάβα οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα αναζητήσουν ένα κοινό σχέδιο για την ΕΕ.

ΠΥΡ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Δριμεία επίθεση δέχθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας από Αμερικανούς βουλευτές, κατά τη διάρκεια ημερίδας που έγινε από το Κογκρέσο και είχε θέμα την Τουρκία. Οι Αμερικανοί δεν "μάσησαν" τα λόγια τους και χαρακτήρισαν μέχρι και "μανιακό" τον Τούρκο πρόεδρο.