14 Σεπτεμβρίου, 2016

ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΠΡΟΣΜΕΝΟΝΤΑΣ

 

Η κατάπαυση του πυρός που έχει τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα μετά τη δύση του ηλίου στη Συρία φαίνεται να τηρείται από τις εμπόλεμες πλευρές, διαπιστώνει ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα.

Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

Ως τις λιγότερο ενδιαφέρουσες από το 1989, περιγράφει τις βουλευτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής στη Ρωσία, ο ανταποκριτής του βρετανικού BBC, Στιβ Ρόσενμπεργκ. «Οι βουλευτικές εκλογές αυτής της Κυριακής είναι οι όγδοες που παρακολουθώ στη Ρωσία ή για τις οποίες γράφω, από το 1989.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΥ “ΕΠΕΣΑΝ” ΣΦΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΤΟ 1922!

 

Η φωτογραφία είναι από προσευχή στην Ξάνθη στις 9 Σεπτεμβρίου, την οποία έκανε ο ψευδομουφτής  Αχμέτ Μετέ και η εκτός νόμου αλλά ακόμη εν λειτουργία   Τουρκική ΄Ενωση Ξάνθης! Γιατί εξακολουθεί και λειτουργεί αφού είναι παράνομη είναι το πρώτο ερώτημα αλλά όχι και το σοβαρότερο.

ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΓΚΡΙΖΑ ΖΩΝΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ "ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ" Η ΚΡΗΤΗ

 

Η Κρήτη, εκτός από αβύθιστο αεροπλανοφόρο για τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ και του Ισραήλ, μετατρέπεται και σε περιοχή αμφισβητούμενης κυριαρχίας (γκρίζα ζώνη) μετά την απόφαση για την μεταφορά τουλάχιστον 2.000 "προσφύγων" στο νησί.

ΘΕΛΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΚΑΙ ΖΗΤΑ “ΚΟΙΝΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΕ!

 

Η ΕΕ και οι “θεσμοί” γενικώς κάνουν ότι μπορούν για να διαλύσουν τα πάντα στον χώρο της Άμυνας. Αυτές τις ημέρες συζητάμε ξανά για πιθανές περικοπές στους μισθούς των στρατιωτικών.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων για την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ το γρηγορότερο δυνατόν, αλλά και στη συνέχεια η ομαλή διεξαγωγή της δεύτερης αξιολόγησης αποτελούν τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης που έχει πυκνό πρόγραμμα επαφών με τους εκπροσώπους των θεσμών.

ΣΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ - ΚΑΝΑΛΑΡΧΗ ΤΕΡΜΑ

 

Έσβησαν και τις τελευταίες γραμμές της νομοθεσίας για το "βασικό μέτοχο" με ρύθμιση που εντάχθηκε στον πρόσφατο νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις. Μπαίνει τέλος στο ασυμβίβαστο ιδιοκτήτη μέσου μαζικής ενημέρωσης και καναλάρχη. Οι διατάξεις που αποσύρθηκαν.

Η ΥΨΩΣΙΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

 

Η Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού αποτελεί έναν σπουδαίο εορτολογικό σταθμό του εκκλησιαστικού έτους. Στις 14 Σεπτεμβρίου σύμπασα η Ορθοδοξία τιμά τον Σταυρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως το «καύχημά» Της και η «δόξα» Της.

EΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ

 

Εξελίξεις αναμένονται στην κυβέρνηση. Η υποψία και μόνο ενός ενδεχόμενου ανασχηματισμού έχει προκαλέσει αναταραχή, καθώς όλοι επιθυμούν μία ‘καρέκλα’ στο νέο κυβερνητικό σχήμα (αν γίνει).

ΜΑΤ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

 

Να αποχωρήσουν από τη χώρα Αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις ζήτησε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ερνέστο Ντουτέρτε, σε πρόσφατες δηλώσεις του. Ο Ντουτέρτε τόνισε ότι "αυτές οι ειδικές δυνάμεις πρέπει να φύγουν. Δεν θέλω ρήξη με τις ΗΠΑ αλλά πρέπει να φύγουν.

ΣΥΖΥΓΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ... ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ

 

Συγκλονιστική δημοσίευση έκανε ο διευθυντής της εφημερίδας «Ζαγάλισα» κ. Ιμάμ Αχμέτ: «Τελικά, ποιας χώρας τα συμφέροντα εξυπηρετεί; – Ο Ζεϊμπέκ έχει «καπελώσει» τα πάντα στην Θράκη και κάνει αυτό που θέλει. Ουσιαστικά εκφράζει την άποψη του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής και όχι του ΣΥΡΙΖΑ».

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

 

Θα συναντηθεί ο Δημήτρης Μάρδας, υφυπουργός εξωτερικών, με υψηλόβαθμα στελέχη της Κινέζικης  Alibaba, κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως, με σκοπό τη συνεργασία με τη χώρα.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΡΙΑΣ-IΣΡΑΗΛ

 

Στην κατάρριψη ενός ισραηλινού μαχητικού αεροσκάφος και ενός αναγνωριστικό, μη επανδρωμένου, ισχυρίζεται ότι προχώρησε ο συριακός στρατός, σύμφωνα με ανακοίνωση που έβγαλε: