12 Σεπτεμβρίου, 2016

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΘΕΟΜΗΤΩΡ» ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

 

Να συνδυάσουν τη σοφία των γραμμάτων με την άνωθεν Σοφία κάλεσε τους μαθητές ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος μετά την ακολουθία του αγιασμού. Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε τον αγιασμό με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στα εκπαιδευτήρια «Θεομήτωρ» στην Ηλιούπολη.

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

 

Αν και η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε καθεστώς αποπληθωρισμού για 41ο συνεχή μήνα (με βάση τα στοιχεία έως και τον Ιούλιο του 2016), οι τιμές στα τρόφιμα, οι οποίες έχουν και σημαντική στάθμιση στη διαμόρφωση του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή, είναι σημαντικά αυξημένες σε σύγκριση με πέρυσι. Μάλιστα, οι μεταβολές των τιμών σε αρκετές περιπτώσεις είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές στην υπόλοιπη Ευρωζώνη.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων από την πυρκαγιά στη Θάσο, ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας έπειτα από σύσκεψη με τοπικούς φορείς. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη χορήγηση αποζημιώσεων στους πληγέντες από την πυρκαγιά γεωργούς, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους, μέσω του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΛΓΑ, ενώ θα καλυφθούν και οι ζημιές όσων σπιτιών καταστράφηκαν από τη φωτιά.

Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ Η ΙΑΠΩΝΙΑ

 

Η Βόρεια Κορέα είναι πάντα έτοιμη για μια ακόμη πυρηνική δοκιμή, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας. “Η Βόρεια Κορέα διαθέτει ένα τούνελ δοκιμών, στο οποίο μπορεί να πραγματοποιήσει και νέα πυρηνική δοκιμή,” δήλωσε ο Μουν Σανγκ-γκιαν, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας.

ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΟ ΜΕΤΕΩΡΟ ΒΗΜΑ

 

Το πολιτικό συνοικέσιο έχει αρχίσει εδώ και καιρό και κάποια στιγμή φάνηκε πως θα κατέληγε σε γάμο. Η Γεννηματά φάνηκε να το ήθελε, θεωρώντας ότι αφενός θα κέρδιζε με σχετική άνεση τη μάχη της ηγεσίας στη νέα παράταξη, αφετέρου θα άθροιζε στο εκλογικό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ και το ποσοστό του Ποταμιού, όπως είχε συμβεί και με το υπόλειμμα της ΔΗΜΑΡ.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017

 
ΜΗΝΥΜΑ
τού ΜΑΚ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β'
Πρός τούς Εκπαιδευτικούς των Σχολείων της Αθήνας
Μέ την ευκαιρία της ενάρξεως του νέου σχολικού έτους 2016-17

Αρ. Πρωτ. 4120/Αθήνα, 1η Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΠΤΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016-2017

 

Επτά αλλαγές θα εφαρμοστούν από τη φετινή χρονιά στο Γυμνάσιο μετά από σχετικές αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας που τίθενται σε εφαρμογή από φέτος.Σημαντικότερη εξ αυτών ο περιορισμός των εξετάσεων στο τέλος της χρονιάς αλλά και η υιοθέτηση δύο τετραμήνων αντί για τριών τριμήνων που ίσχυαν μέχρι σήμερα.

55 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΑΟΥ ΣΙΧ

 

Σε 55 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Λέμιγκτον Σπα, στη Μεγάλη Βρετανία, σημαίνοντας την λήξη του συναγερμού που είχε προκληθεί από την εισβολή μελών συμμορίας με σπαθιά, σε ναό των Σιχ της περιοχής.

ΠΡΟΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΟΛΗ ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ

 

Ακριβώς τρεις εβδομάδες πριν από τον επαναληπτικό γύρο των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία, στις 2 Οκτωβρίου, όλες πλέον οι ενδείξεις συντείνουν σε μία αναβολή του.

ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΝΕΟ ΤΑΜΕΙΟ

 

Με αντικείμενο την ολοκλήρωση των 15 ορόσημων - «ουρά» της πρώτης αξιολόγησης και την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ, αρχίζουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Ρωσική πρόταση για τον εκσυγχρονισμό του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας, έχει κάνει η ρωσική πλευρά.