11 Σεπτεμβρίου, 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΛΙΑΝΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

 
Στις 3 Οκτωβρίου 1926,πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά τα εορταστικά εγκαίνια της 1ης  Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, τραβώντας τα βλέμματα των μεγαλύτερων Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών της εποχής και ξεκινώντας ένα σημαντικό κεφάλαιο για την οικονομία της πόλης. Διαβάστε τη συνέχεια χρονολογικά ΕΔΩ....
 


ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ 81η ΔΕΘ

 

Κυρίες και κύριοι,
Είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά να εγκαινιάζω σήμερα την 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Έναν θεσμό με εμβέλεια πέρα από τα σύνορα της χώρας μας. Που φέτος τιμά τη φίλη χώρα Ρωσία.

Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ 4,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

 

Εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, το οποίο δημοσιεύει το σημερινό Spiegel, υπολογίζει το συνολικό κόστος του Brexit σε 9 δισ. ευρώ για τη διετία 2019-2020. H έξοδος της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα κοστίσει, δηλαδή, ακριβά στη Γερμανία, όπως γράφει.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης παραχωρεί αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης».

ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΔΕΘ

 

Αλλαγή σελίδας στη χώρα με πέντε βήματα περιέγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζοντας την 81η ΔΕΘ, σημειώνοντας παράλληλα πως μπαίνει τέλος σε κάθε συζήτηση για τυχόν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. Επανέλαβε πως τα έσοδα από τον διαγωνισμό για τις άδειες θα επιστρέψουν στον λαό.

ΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΤΗΝ ΘΑΣΟ

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε από χθες το βράδυ το νησί της Θάσου, που για δεύτερο 24ωρο δοκιμάζεται από καταστροφικές πυρκαγιές. Στην περιοχή του Καζαβητίου έχουν καεί σπίτια, ενώ χθες τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης.

ΣΕ AΛΛΟΥΣ 28 ΚΟΥΡΔΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ

 

To ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, σε 28 δήμους θα διοριστούνε επίτροποι. Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού αναφέροντας πως εντός των τοπικών αυτοδιοικήσεων υπάρχει μια νοοτροπία στήριξης της τρομοκρατίας, είχε πει πως σε κάποιους δήμους θα διοριστούνε επίτροποι.

Ο ΑΣΑΝΤ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

 

H κυβέρνηση της Συρίας «εγκρίνει» τη συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για κατάπαυση του πυρός στη χώρα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο, επικαλούμενο τα κρατικά μέσα της Συρίας.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ

 

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχεδιάζει να προχωρήσει με τις προτεινόμενες περικοπές φόρων το συντομότερο δυνατόν και ο κεντροδεξιός κυβερνών συνασπισμός της Καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ θα μπορούσε να εξετάσει την πρώτη σειρά μειώσεων την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε η εφημερίδα Bild.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

 

Ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι, εξαπέλυσε επίθεση σε όσους ισχυρίζονται ότι προέρχονται από τους Μακεδόνες."Η πΓΔΜ δεν έχει όχι μόνο ρίζες, αλλά ούτε ίχνη,  που να σχετίζονται με την αρχαία ιστορία της περιοχής. 

EΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ Ο ISIS

 

Ξεκίνησε, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, η πορεία του ISIS προς τις Μεσογειακές ακτές, καθώς οι ισλαμικές δυνάμεις  επιχειρούν να αποκτήσουν τον έλεγχο στα βουνά Qalamoun στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΕΙ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

Ο Γενικός Διευθυντής της European Business Association, Frank Shauff, σε συνέντευξη που παραχώρησε επεσήμανε τις εμπορικές σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ρωσίας, μετά την επιβολή των κυρώσεων.  Ερωτηθής για την στάση που έχουν οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις απέναντι στη Ρωσία, απάντησε: 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ

 
 
Ιω. γ΄ 13-17
Είπεν ο Κύριος·  και ουδείς αναβέβηκεν εις τον ουρανόν ει μη ο εκ του ουρανού καταβάς, ο Υιός του ανθρώπου ο ων εν τω ουρανώ. και καθώς Μωϋσής ύψωσε τόν όφιν εν τη ερήμω, ούτως υψωθήναι δει τόν Υιόν του ανθρώπου.