09 Σεπτεμβρίου, 2016

ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΗΓΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΕ

 

Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ, η οποία ξεκίνησε περίπου στις 13:30, στο Ζάππειο Μέγαρο. Η συζήτηση των ηγετών Αλέξη Τσίπρα, Φρανσουά Ολάντ, Νίκου Αναστασιάδη.

ΑΠΟΤΡΕΨΑΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ISIS ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

 

Ο στρατός του Πακιστάν ανακοίνωσε σήμερα πως απέτρεψε προσπάθειες του Isis να επεκταθεί στο πακιστανικό έδαφος, συλλαμβάνοντας περισσότερους από 300 μαχητές, ανάμεσα τους Σύρους υπηκόους, που συμμετείχαν στον σχεδιασμό επιθέσεων με στόχο την κυβέρνηση, διπλωμάτες και πολίτες της χώρας.

ΕΞΕΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΟΖΤΟΥΡΚ ΚΑΙ ΜΟΥΖΑΛΑΣ

 

«Εκφράσαμε τη συμπαράστασή μας για τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η απόπειρα πραξικοπήματος, αλλά και την αντίθεσή μας στο πραξικόπημα είπε ο Γιάννης Μουζάλας μιλώντας μετά τη συνάντηση σε Έλληνες ανταποκριτές στην Τουρκία.

ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΡΙ-ΛΑΒΡΟΦ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ

 

Για τη Γενεύη αναχώρησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι που θα έχει σήμερα συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών για συμφωνία ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα για τη διευθέτηση της συριακής κρίσης.

ΜΗ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΙΩΝΙΟ ΘΑΝΑΤΟ

 

Άρθρο κ. Νίκης Μπάρλα  Δρ. Κανονικού Δικαίου Πανεπιστημίου Στρασβούργου
Παρακολουθούμε τις ημέρες αυτές μια πρωτοφανή υποστήριξη μέρους της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας προς την πράξη απόγνωσης ενός ασθενούς συμπατριώτη μας, ο οποίος μη θέλοντας να φέρει το βάρος της ασθένειας αποφάσισε να επιλέξει τον τρόπο που θα τερματίσει τη ζωή του και μάλιστα παρουσιάζοντάς το δημόσια.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:«Η πρόθεσή μας είναι να συνεργαστούμε και να συντονιστούμε καλύτερα, ώστε να γίνει η ατζέντα της Μεσογείου συστατικό κομμάτι της ευρωπαϊκής ατζέντας» αναφέρει ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο στο Ζάππειο. Στόχος μας να ενώσουμε, συνεχίζει ο Αλ.Τσίπρας.

ΣΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΙΣΧΥΡΟ ΠΛΗΓΜΑ

 

Για χτυπήματα που θα σημάνουν την αρχή του τέλους για το Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζεται ο συνασπισμός με επικεφαλείς τις ΗΠΑ σε Ιράκ και Συρία. Ο τουρκικός στρατός κατέλαβε κατοικημένες περιοχές στη βόρεια Συρία. Αποκλείστηκε από τον συριακό στρατό το Χαλέπι.

ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΙ “ΝΟΤΙΟΙ” ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Σύνοδος του “ευρωπαϊκού νότου” σήμερα στην Αθήνα. Οι πιο καταπιεσμένοι της ΕΕ κατάφεραν μετά από έξι χρόνια επιβολής του αποτυχημένου γερμανικού οικονομικού μοντέλου, τουλάχιστον να συναντηθούν! Είναι ένα βήμα το οποίο δεν πρέπει ούτε να υπερεκτιμούμε, ούτε να το υποτιμήσουμε.

ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΙΣ ΑΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΡΕΑ

 

Κύμα αντιδράσεων σε όλη τη διεθνή κοινότητα προκάλεσε αμέσως η νέα βορειοκορεατικής πυρηνική δοκιμή με φωνές για νέες κυρώσεις σε βάρος της Πιόνγκγιανγκ, ακόμη και από τη Γαλλία τα ξημερώματα.

ΥΠΟ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Τα φιλοκυβερνητικά στρατεύματα ανακατέλαβαν το προάστιο Ραμούσα, στα νότια του Χαλεπιού, κλείνοντας έτσι ερμητικά όλες τις διόδους προς τους τομείς που ελέγχουν οι αντάρτες στην ανατολική πλευρά της πόλης που έχει αναδειχθεί σε κύριο μέτωπο του πολέμου στη Συρία.

ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ

 

Όπως σημειώνουν κύκλοι του Μαξίμου, μετά το βρετανικό δημοψήφισμα και την επιλογή των Βρετανών για Brexit, η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις και εξελίξεις σχετικά με το πώς θα συνεχίσει· πώς θα ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις ανησυχίες των πολιτών της και θα διαμορφώσει ένα νέο όραμα που θα εμπνεύσει εκ νέου τους πολίτες της.

ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Natasa Bertaud κλήθηκε  να σχολιάσει το κατά πόσο είναι εφικτό να υπάρξει  επιστροφή των προσφύγων από τη Γερμανία στην Ελλάδα, και πως αυτό θα μπορούσε να είναι συμβατό με το σχέδιο της Επιτροπής για ελάφρυνση του βάρους της μετανάστευσης  της  χώρα μας,  από τη μετεγκατάσταση των αιτούντων ασύλου  σε άλλες χώρες της ΕΕ.

ΑΝΗΛΕΕΣ" ΞΥΛΟ" ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Νέα επέμβαση της Ρωσίας προκαλεί τρόμο στην Τουρκία, η οποία, παρ'όλα αυτά δεν φαίνεται να "ιδρώνει το αυτί" της και να καταλογίζεται τις συνέπειες των πράξεων της.

ΚΑΤΑ 122 ΔΙΣ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Κατά 122 δις πλουσιότερο εμφανίζεται το Γερμανικό κράτος κατά τα έτη 2008-2015. Αξιοπερίεργο το γεγονός, καθώς αυτά τα χρόνια ξεκίνησε και  διαδόθηκε παγκοσμίως η οικονομική κρίση, λογικό ωστόσο αν αναλογιστεί κάποιος ότι έχει μειωθεί αισθητά το κόστος δανεισμού της εξαιτίας των χαμηλών αποδόσεων των ομολόγων της.