01 Σεπτεμβρίου, 2016

ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΤΟΥ ΗΤΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

 

«Σήμερα 1η Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία εορτάζει την Αρχή της Ινδίκτου, δηλαδή την αρχή του νέου Εκκλησιαστικού έτους. Για την ημέρα αυτή, ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης γράφει στον Συναξαριστή του:

ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑ

 

Σε επίπεδο τακτικισμού, ο Ταγίπ Ερντογάν παίρνει πράγματι αριστείο. Η αντίληψη στη χώρα μας για τα όσα συμβαίνουν έμμεσα ή άμεσα με την Τουρκία, δυστυχώς δεν διεκδικεί αριστείο. Πράγματι, η όποια σύλληψη των όσων συμβαίνουν διαχρονικά με την Τουρκία, αγγίζεται είτε με ενθουσιασμό, είτε με απογοήτευση.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ:ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!


Ο Σεπτέμβριος ο ένατος μήνας του χρόνου και ο πρώτος του Φθινοπώρου. Μερικές από τις ονομασίες του είναι:Ορτυκολόγος (επειδή περνάνε τα ορτύκια), Πετμεζάς (λόγω της παρασκευής πετμεζιού αυτό το μήνα), Σποράρης, Σταυρίτες (Ποντιακή ονομασία), Σταυρός, Τρυγητής, Τρυγομηνάς, Χινόπωρος.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, εν όψει των εγκαινίων και της επίσκεψής του στην 81η ΔΕΘ, στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου.

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΟΥΣΕΦ

 

Με την απαραίτητη πλειοψηφία δύο τρίτων καταδίκασε η Γερουσία της Βραζιλίας την Ντίλμα Ρουσέφ, καθαιρώντας την οριστικά από την προεδρία. Η καθαίρεση της Ρουσέφ βάζει τέλος στην 13ετή κυριαρχία του Κόμματος των Εργαζομένων.

ΕΡΙΖΟΥΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ISIS

 

Μήλον της έριδος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας έχει γίνει ο θάνατος του εκπροσώπου της ISIS, Αμπού Μοχάμεντ αλ Αντνάνι, σε επιδρομή στο Χαλέπι: Η Μόσχα ανακοίνωσε πως έπεσε νεκρός από ρωσικά πυρά.

ΓΙΑ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΡΕΝΤΣΙ - ΜΕΡΚΕΛ

 

Οι εμπορικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ Ιταλίας και Γερμανίας, αλλά και η οικονομική πορεία της Ευρώπης αναμένεται να κυριαρχήσουν στη συνάντηση του ιταλού πρωθυπουργού με τη γερμανίδα καγκελάριο στο Μαρανέλο.

ΝΤΡΑΓΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Το παραμύθι του success story ala ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει με τη δήλωση Ντράγκι που επαναφέρει στην πραγματικότητα το Μαξίμου. 

ΕΝΤΑΣΗ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Σε απολογία κάλεσε η Άγκυρα τον αμερικανό πρέσβη, στην τουρκική πρωτεύουσα, για τις αναφορές της Ουάσιγκτον σχετικά με την τουρκική εισβολή στη Συρία. Ο πρέσβης κος Τζον Μπας, σίγουρα δεν πέρασε ευχάριστες στιγμές. Η Άγκυρα φαίνεται ιδιαίτερα εκνευρισμένη για το κουρδικό θέμα και τις φήμες περί εκεχειρίας μεταξύ Τουρκίας και Κούρδων.