29 Αυγούστου, 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ REAL NEWS ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 28/8/2016

 
        Διαβάστε όλη τη Συνέντευξη ΕΔΩ....

 


ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ KAI ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»-«ΑΠΟΔΗΜΟΙ»-«ΔΙΑΣΠΟΡΑ»

 

Δ. Οι Επιδράσεις στο Μεταναστευτικό Φαινόμενο

Οι διάφορες Κυβερνήσεις επιχειρούν να επηρεάσουν το μεταναστευτικό φαινόμενο με την μεταναστευτική τους πολιτική. Η Ελληνική Κυβέρνηση προσπαθεί συνεπώς να ασκήσει επιρροή στην Ελληνική Διασπορά με διάφορα μέσα.

ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΒΗΝΟΥΝ


Την ώρα που οι ελπίδες για τον εντοπισμό ζωντανών και άλλων εγκλωβισμένων στα ερείπια των πόλεων που έπληξε ο Εγκέλαδος στην κεντρική Ιταλία λιγοστεύουν, οι αρχές στη γειτονική χώρα ξεκινούν τη διερεύνηση των αιτίων που χιλιάδες κτίρια κατέρρευσαν ως χάρτινοι πύργοι.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Μια ακόμα υγειονομική βόμβα στην καρδιά της Αθήνας, αποκαλύπτει νέα  έκθεση-καταπέλτης των Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας, η οποία αποτυπώνει τις άθλιες συνθήκες υγιεινής στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, που τελεί υπό κατάληψη από «αλληλέγγυους», οι οποίοι έχουν μεταφέρει εκεί πρόσφυγες και μετανάστες.

ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΥ!

 

Δεν βρέθηκαν αποτυπώματα του 77χρονου που φέρεται να οδηγούσε το σκάφος "Duende" το οποίο συγκρούστηκε με διερχόμενο σκάφος, με αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα".

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΡΟΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Αρχίζουν και αυξάνονται οι προσφυγικές ροές στο Αιγαίο και ειδικά στη Λέσβο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από το πρωί της περασμένης Δευτέρας, 22 Αυγούστου, μέχρι και σήμερα Δευτέρα, 29 Αυγούστου, το πρωί, στη Λέσβο αποβιβάστηκαν 358 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Χίο πέρασαν 78, ενώ στη Σάμο μόλις επτά.

ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Β ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΜΗΠΩΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ;

 

Η επίθεση του Ισλαμικού Κράτους είχε ως αποτέλεσμα, την άνοιξη του 2016, την απέλαση από τη ζώνη ασφαλείας των συνόρων Τουρκίας-Συρίας, των λεγόμενων «μετριοπαθών ισλαμιστών ανταρτών» που υποστηρίζονται από την Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, κράτησαν ένα διάδρομο περίπου 10-15 χλμ στα σύνορα μεταξύ Azaz και Quarah Koubri.

Η ΑΠΟΤΟΜΗ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΤΗ ΙΩΑΝΝΗ

 

Σήμερα η Εκκλησία τιμά την αποτομή της τιμίας κεφαλής, τον αποκεφαλισμό του Ιωάννη του Προδρόμου από τον βασιλέα της Ιουδαίας Ηρώδη. Η Εκκλησία μας κηρύσσει αυτή τη μέρα ως μέρα νηστείας, διότι ο Ιωάννης θανατώθηκε εξαιτίας της οινοποσίας και του ακράτου ηδονισμού ενός βασιλιά σε ένα συμπόσιο, αυτό της εορτής των γενεθλίων του.

ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Τελεσίγραφο της Τουρκίας προς την κυβέρνηση της Γερμανίας προγραμματισμένη επίσκεψη των Γερμανών βουλευτών στη στρατιωτική βάση «Ιντσιρλίκ».Τον Ιούνιο η τουρκική κυβέρνηση απέτρεψε να επισκεφθεί  η αντιπροσωπεία των Γερμανών βουλευτών την βάση.

ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ CIUDADANOS ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΡΑΧΟΙ

 

Τη στήριξη του φιλελεύθερου κόμματος των Ciudadanos ("Πολίτες") έλαβε τελικά σήμερα, μετά από μακρές συζητήσεις, ο Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος ασκεί χρέη πρωθυπουργού.

Ο ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ

 

«Εάν υπήρχε ανάγκη ποτέ για έκκληση για συλλογή δράση, έκκληση για παγκόσμια ηγεσία, είναι τώρα». ‘Έκκληση’ του Μπαν Κι Μουν, Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, στο ξεκίνημα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

EΡΧΟΝΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

 

Το τέλος των Πανελληνίων προμήνυε σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, αναφέροντας ότι μόνο με το απολυτήριο του Λυκείου, θα γίνεται η εισαγωγή στις σχολές.

ΣΠΕΡΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝΙΚΟ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

 

Όπως φαίνεται πολλοί άνθρωποι έχουν οδηγηθεί σε λύσεις απελπισίας τον τελευταίο καιρό για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο καινούργιο στο νέο ασφαλιστικό και κυρίως οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές που θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο του 2017.