27 Αυγούστου, 2016

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

 

Με τις πληγές της ακόμα ανοιχτές από τις συνέπειες του φονικού σεισμού, η Ιταλία συνεχίζει τις προσπάθειες με την κινητοποίηση εκατοντάδων διασωστών για ανεύρεση επιζώντων. Η σημερινή ημέρα Σάββατο 27 Αυγούστου, ανακηρύχθηκε ως ημέρα εθνικού πένθους για τη γειτονική χώρα.

ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ KAI ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»-«ΑΠΟΔΗΜΟΙ»-«ΔΙΑΣΠΟΡΑ»

 

Β. Μετανάστευση, Αποδημία και διαμόρφωση
της Ελληνικής διασποράς

Οι μορφές με τις οποίες εμφανίζεται το μεταναστευτικό φαινόμενο είναι αυτές της μεταναστεύσεως και της αποδημίας. Ως απλή μετανάστευση ορίζουμε την βραχυχρόνια (αλλά πάντως πέραν του ενός έτους) εγκατάσταση του μετανάστη στην χώρα υποδοχής με σκοπό την επίτευξη κάποιου συγκεκριμένου μεταναστευτικού στόχου, όπως λ.χ.

ΕΚΒΙΑΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΗ ΔΥΣΗ ΜΕ ΡΩΣΙΑ

 

Στην εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου και την επαναπροσέγγιση Άγκυρας - Μόσχας αναφέρονται δύο καταχωρήσεις που δημοσιεύονται  στο περιοδικό The Economist.

H EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Άγνωστοι ανατίναξαν με εκρηκτικό μηχανισμό ΑΤΜ στο Πόρτο Ράφτη, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό που βρισκόταν στο εσωτερικό του. Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 5 το πρωί του Σαββάτου.

ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ 200 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ EUROPOL

 

Περίπου 200 αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας θα φτάσουν στα ελληνικά νησιά τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Europol.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ “ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ”

 

Η στρατιωτική επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη»  που πραγματοποιεί η Τουρκία στα εδάφη της Συρίας γίνεται με την έγκριση και τη συναίνεση των ΗΠΑ και της Ρωσίας.  Δεν είναι μια επιχείρηση ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας που θα επηρεάσει τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

 

Όπως σε όλους τους πολέμους, ο πόλεμος κατά της Συρίας δίνει την ευκαιρία για  μια χιονοστιβάδα προπαγάνδας. Και η χρήση των παιδιών εξακολουθεί να είναι στη πρώτη γραμμή.

† Ο ΑΓΙΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ Ο ΝΕΟΦΑΝΗΣ

 

Γενικά για τη ζωή του. Ο Άγιος Φανούριος είναι από τους πιο αγαπητούς άγιους σε όλο τον ελληνικό λαό, που κάθε χρόνο τιμά και πανηγυρίζει την μνήμη του στις 27 Αυγούστου.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ

 

Η εκτίμηση του Αμερικανού Αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν είναι ότι η Τουρκία αντιλαμβάνεται τα οφέλη τα οποία θα προκύψουν για την ίδια μέσα από τη λύση του Κυπριακού, ιδιαίτερα στον πολιτικό και στον οικονομικό τομέα, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

 

Πολλές δηλώσεις έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης, που μίλησε για τον ΕΝΦΙΑ, την ασταμάτητη και ανελέητη φορολόγηση καθώς και για το πως έχει χάσει η κυβέρνηση την εθνική κυριαρχία.

Η 'ΜΠΙΖΝΑ' ΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

Συνέντευξη έδωσε ο Δήμαρχος Στυλίδας σε ραδιοφωνικό σταθμό και εξέφρασε την αγανάκτηση του και των πολιτών για το θέμα των διοδίων. «Προτεραιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης θα πρέπει να είναι η επιβίωση των κατοίκων μας.

ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 

"Έχουμε συμφωνήσει για την κατασκευή ενός αγωγού για την προμήθεια των προϊόντων πετρελαίου, και στο μέλλον και για την μεταφορά  φυσικού αερίου.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφέρει έξι μαχητικά αεροσκάφη τύπου Tornado από την βάση του Ιντσιρλίκ.