26 Αυγούστου, 2016

ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»-«ΑΠΟΔΗΜΟΙ»-«ΔΙΑΣΠΟΡΑ»

 

Εισαγωγή:Oι ομοιότητες και διαφορές των εννοιών «Μετανάστες», «Απόδημοι» και «Διασπορά»[1].Ουσιαστικά πρόκειται για έννοιες-κλειδιά για την κατανόηση του μεταναστευτικού φαινομένου.Η προσέγγιση που θα ακολουθήσουμε είναι η διεπιστημονική από κοινωνική, οικονομική - δημογραφική -γεωγραφική, ψυχολογική και πολιτική άποψη.

ΕΝΤΕΚΑ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΒΟΜΒΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΤΖΙΖΡΕ

 

Βομβιστική επίθεση συγκλόνισε το Τζιζρέ της νοτιοανατολικής Τουρκίας τα ξημερώματα της Παρασκευής, με στόχο την αστυνομία. Τη ζωή τους έχουν χάσει τουλάχιστον 11 αστυνομικοί ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 78.

268 ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

 

Φόβοι ότι τα θύματα θα ξεπεράσουν τα 300. Στο πένθος βυθισμένη  η Ιταλία: Οι δραματικές κραυγές πολιτών μετά τον φονικό σεισμό - Αγανάκτηση και πολλά ερωτήματα για την αποτυχία πρόληψης - Τι αναφέρουν τα ιταλικά Μέσα.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: «Ο Καμμένος είναι στην πολιτική χρόνια, γνωρίζει και πράγματα, κάτι θα θέλει να πει πάνω σε αυτό» περιορίστηκε να δηλώσει την Παρασκευή στον ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ;

 

Είπε την Τετάρτη που μας πέρασε ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας ότι η κρίση στην Ελλάδα, δεδομένου του χρόνου αλλά και της έντασης που έχει, μπορεί να χαρακτηριστεί μεγαλύτερη και από τη Μεγάλη Ύφεση του 1929.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ο ΦΟΡΟΣ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

 

Ο Πιερ Μοσκοβισί επιρρίπτει στην ελληνική κυβέρνηση τις ευθύνες και για την αύξηση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, μετά την αύξηση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί ο Πιερ Μοσκοβισί.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ

 

Παρά τη συμφωνία επαναπροσέγγισης Τουρκίας – Ισραήλ, το ισραηλινό υπουργείο Τουρισμού συνιστά «να αποφεύγονται οι επισκέψεις στη βόρεια κατεχόμενη Κύπρο».

ΑΔΕΙΟΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

 

Άδειοι είναι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των περισσότερων φορολογουμένων κι έτσι, ούτε μέσω των κατασχέσεων μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να εισπράξει τους οφειλόμενους φόρους.

ΣΕ ΔΙΚΗ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗΣ Η ΝΤΙΛΜΑ ΡΟΥΣΕΦ

 

Αμαυρωμένη από το σκάνδαλο Petrobras, εγκαταλελειμμένη από τους συμμάχους της, η πρόεδρος της Βραζιλίας θα βρίσκεται σε δίκη ενώπιον της Γερουσίας, από σήμερα, ενώ η δεξιά αντιπολίτευση ονειρεύεται να την καθαιρέσει οριστικά από την εξουσία.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

Αυστηρή προειδοποίηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, τονίζοντας, ότι σκοπεύει να εξετάσει το ενδεχόμενο να προβεί σε αντίποινα εάν οι Βρυξέλλες προχωρήσουν με τα σχέδιά τους.

NΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

 

Άλλη μια προσπάθεια των Σκοπιανών να σφετεριστούν την ιστορία μας και αυτή τη φορά, στοχεύουν ξανά, στο ένδοξο όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ένα βιβλίο με τον τίτλο:

“ΑΙΓΑΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΛΟΓΩ ΑΣΚΗΣΕΩΝ…ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ”!

 

Ήταν θέμα χρόνου να επιστρέψουμε στην προ “πραξικοπήματος” κατάσταση στο Αιγαίο. Μπορεί οι αριθμοί των παραβιάσεων ακόμη να μην έχουν αυξηθεί ίσως και λόγω έλλειψης πιλότων στην τουρκική αεροπορία, τα “κλειδώματα” του Αιγαίου όμως άρχισαν!