23 Αυγούστου, 2016

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ;

   
Σε άρθρο γνώμης που φιλοξενεί ο Euractiv, υπό τον τίτλο «Και το Πατριαρχείο θα βάλει στο στόχαστρο η Άγκυρα;», ο Αμερικανός πρώην διπλωμάτης Άρθουρ Χιούζ θέτει το ερώτημα εάν η Τουρκία σχεδιάζει να «βάλει στο στόχαστρο και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ή θα επιχειρήσει να τον πάρει με το μέρος του». Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....




ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

 

Στα δικαστήρια Πειραιά βρέθηκε ο Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση της τραγωδίας της Αίγινας.Σε δηλώσεις του ο γνωστός ποινικολόγος ζήτησε μεταξύ άλλων συμπληρωματικές διώξεις για την τραγωδία.

Η ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΛΩΝΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ «ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΑΦΟΣΙΩΣΗ» ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

 

Διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία υπέρ του Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και η αντίδραση των Τούρκων σε Γερμανία και Αυστρία έχει μπει στο μικροσκόπιο των δύο κυβερνήσεων  

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Περίπου δέκα άτομα επιτέθηκαν με πέτρες, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, σε διμοιρία των ΜΑΤ, που βρισκόταν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΛΟΓΩ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

 

Οι επιθέσεις των ισλαμιστών, οι απεργίες και οι πλημμύρες κράτησαν τους ξένους τουρίστες μακριά από τη γαλλική πρωτεύουσα το πρώτο εξάμηνο του έτους και κόστισαν στην τουριστική βιομηχανία της περιοχής του Παρισιού περίπου 750 εκατομμύρια ευρώ σε απώλειες εσόδων, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Από τον Αχελώο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη έστειλε μηνύματα  για την προάσπιση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ

 

H Νιγηρία «θεωρεί ότι σκότωσε» τον αρχηγό της ισλαμιστικής Μπόκο Χαράμ.Η αεροπορία της Νιγηρίας ανακοίνωσε πως πιστεύει ότι επιδρομή της εναντίον της Μπόκο Χαράμ τραυμάτισε ηγετικά στελέχη της και «τραυμάτισε θανάσιμα» τον αρχηγό της οργάνωσης, Αμπουμπακάρ Σεκάου.

Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ IΔΡΥΜΑ ΣΟΡΟΣ

 

Η συνταγματική μεταρρύθμιση σχεδιάσθηκε και συντάχθηκε από το Ίδρυμα Σόρος στα Τίρανα (Fondacioni Soros në Tiranë). Για τον σκοπό αυτό, το Ίδρυμα συνέταξε, το 2013, ένα στρατηγικό σχέδιο.

ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥΣ

 

Ο τρόπος με τον οποίο η τουρκική διπλωματία κινείται, αλλάζοντας διαρκώς θέσεις και “στρατόπεδα” είναι εντυπωσιακός. Από την υπόγεια συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος η Άγκυρα παρουσιάζεται τώρα ως η δύναμη που κυρίως μάχεται τους τρομοκράτες!  

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

  

Η Εκκλησία εόρτασε πανηγυρικά πριν από οκτώ ημέρες την Κοίμηση και τη Μετάσταση της υπεραγίας Θεοτόκου και σήμερα, με την ίδια εορταστική διάθεση κλείνει την εορτή. Με τους ωραιότερους ύμνους κήδεψε τη μητέρα της ζωής, τους ίδιους ύμνους, που σαν απόηχος ακούονται και σήμερα στην Ιερή ακολουθία.

«ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗ» ΤΩΝ 26.500 ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ

 

Έπειτα από εντολές του Ερντογάν, προχωρά παραχώρηση υπηκοοτήτων σε έποικους, παρόλο που ξεκινά η νέα φάση για το Κυπριακό. Σύμφωνα με τις τελευταίες κινήσεις που γίνονται θέμα των εποίκων, που συνιστούν υλοποίηση της αξίωσης που διαβίβασε νωρίτερα αυτό τον χρόνο ο Ερντογάν προς τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΗΠΑ

 

"Η Αθήνα 'δοκιμάζει τα νερά' πριν την επόμενη αξιολόγηση"είναι ο τίτλος της νέας ανάλυσης του Stratfor που πραγματεύεται τη σχέση της χώρας μας με τους δανειστές, με φόντο την δεύτερη αξιολόγηση. 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ: ΤΥΠΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΥ!

 

Στην Ελλάδα του Ξανθού και του Πολάκη οι διακομιδές ασθενών από την Σαντορίνη είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Τον μηνιαίο απολογισμό του Γενικού Νοσοκομείου Σαντορίνης έδωσε  στη δημοσιότητα η Ανώνυμος Εταιρεία Μονάδων Υγείας Α.Ε (ΑΕΜΥ ΑΕ).

ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

 

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Alpbach που λαμβάνει χώρα στην Αυστρία, ανέφερε επίσης: "Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το αντίδοτο στην άνοδο του εθνικισμού στην Ευρώπη.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 250.000 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

 

Πρόστιμο 250.000 ευρώ ανά πρόσφυγα στις χώρες που αρνούνται τη μετεγκατάσταση προτείνει η Κομισιόν, όπως αναφέρει ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Αβραμόπουλος απαντώντας σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.