21 Αυγούστου, 2016

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ

 

Πτώση των μισθών και αλλοίωση των εργασιακών σχέσεων. Μισθοί πείνας και μερική απασχόληση «κυριαρχούν» στην Ελλάδα. To θετικό ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων των πρώτο επτάμηνο του 2016 αποτελεί την μία όψη του νομίσματος για την πορεία της απασχόλησης στη χώρα μας.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Ύστερα από εντολή του Πρ.Παυλόπουλου, ο γγ της Προεδρίας της Δημοκρατίας, πρέσβης Γεώργιος Γεννηματάς, επικοινώνησε με τον πρέσβη της Τουρκίας, Kερίμ Ουράς, προς τον οποίο διαβίβασε τα συλλυπητήρια του Προέδρου προς τον Ταγίπ Ερντογάν και τις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Γκαζιαντέπ.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΖΑΡΑΜΠΛΟΥΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Μόλις νύχτωσε, το βράδυ του Σαββάτου 20 Αυγούστου, ξεκίνησε η επίθεση μέσα από το τουρκικό έδαφος στην πόλη Τζαραμπλούς της Συρίας που κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Ο 10ΧΡΟΝΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΟΜΡΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΕ

 

Ο Αλί, ο 10χρονος αδελφός του Ομράν –του αγοριού στο ασθενοφόρο που η φωτογραφία του έκανε τον γύρο του κόσμου μετατρέποντάς τον σε σύμβολο της φρίκης στο Χαλέπι– έχασε τη ζωή του από τη βόμβα που τραυμάτισε και τα αδέρφια του.

ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ ΠΟΥΤΙΝ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΥΡΙΟ ΠΙΑΤΟ Η ΣΥΡΙΑ

 

Όσο γρήγορα και ξαφνικά επλήγησαν οι ρωσοτουρκικές σχέσεις το Νοέμβριο του 2015 με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στα συροτουρκικά σύνορα, έτσι γρήγορα και ξαφνικά επανήλθαν στην πρότερη κατάσταση με αφορμή το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία πριν από ένα μήνα. 

50 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΝΕΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Ο πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι κατά πάσα πιθανότητα η οργάνωση που βρίσκεται πίσω από το χτύπημα. Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 73 άλλοι τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση που διαπράχθηκε αργά χθες βράδυ με στόχο γαμήλια τελετή στην πόλη Γκαζιαντέπ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

 Ματθ. ιδ΄ 22-34
Και ευθέως ηνάγκασεν ο Ιησούς τους μαθητάς αυτού εμβήναι εις το πλοίον και προάγειν αυτόν εις το πέραν, έως ου απολύση τους όχλους.  Και απολύσας τους όχλους ανέβη εις το όρος κατ΄ ιδίαν προσεύξασθαι. Οψίας δε γενομένης μόνος ην εκεί.