20 Αυγούστου, 2016

ΜΟΝΗ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ

 

Η Ιερά Μονή Κασταμονίτου (νεώτερη ονομασία Κωνσταμονίτου), βρίσκεται στο μέσο της ιεράς χερσονήσου του Άθω. Απέχει μισή ώρα από τον αρσανά της και ο προσκυνητής βλέπει τους λόφους και τις κοιλάδες με τις καστανιές να εναλάσσονται στα άτια του, ώσπου να φανεί ξαφνικά, εντελώς ανύποπτα, η Μονή κεραμιδοσκέπαστη, νεόχτιστη, καθαρή.

ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΡΩΣΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΠΛΕΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΠΕΛΥΣΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Ρωσικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται στη Μεσόγειο εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών στη Συρία. Ρωσικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται στη Μεσόγειο εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών στη Συρία.

ΙΡΑΚ - ΕΙΔΟΜΕΝΗ - ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ

 

Η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων υλοποιεί το πρόγραμμα προσωρινής στέγασης προσφύγων και φροντίζει ώστε να τους παράσχει τα στοιχειώδη

Ο 77ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΗΤΑΝ ΒΑΡΙΑ ΑΡΡΩΣΤΟΣ

 

Σημαντικά ερωτήματα για το κατά πόσο ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος ήταν σε κατάλληλη φυσική κατάσταση για να οδηγήσει το ταχύπλοο «Ντουέντε» ανακύπτουν από το απολογητικό υπόμνημα του κατηγορουμένου.

ΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΕΚΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

 

Δεκάδες ακόμα άμαχοι σκοτώθηκαν - Νωρίτερα είχαν απομακρυνθεί δεκάδες πολιτών.Τουλάχιστον τέσσερα παιδιά και δεκάδες ακόμα αμάχων έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορικές επιδρομές στη Χασάκα της Συρίας.

Ο ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ

 

Στην Κριμαία έφθασε χθες ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, για να προεδρεύσει σύσκεψης του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας και να επισκεφθεί συνέδριο οργανώσεων νεολαίας, λίγες ημέρες αφότου κατηγόρησε το Κίεβο για απόπειρα ένοπλης εισβολής στην προσαρτηθείσα από τη Ρωσία χερσόνησο.

ΣΚΟΤΩΣΕ 11 ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ Ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

 

Ο πακιστανικός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε τουλάχιστον 11 αντάρτες σε αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή Χάιμπερ -κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν- στο πλαίσιο της επιχείρησης που διεξάγει στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας εναντίον προπυργίων της εξέγερσης των ισλαμιστών.

ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ ΤΟ ΙΡΑΝ ΔΙΕΘΕΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ

 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του υπουργείου άμυνας του Ιράν, Χοσέιν Ντεγκάν, οι συριακές αρχές ζήτησαν από την Τεχεράνη να διαθέσουν στη Ρωσία μια ιρανική αεροπορική βάση στο Χαμαντά.

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΚΙΟΥΛΕΝ

 

Κλιμάκιο ερευνητών θα στείλει μέσα στις επόμενες ημέρες στην Τουρκία το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, προκειμένου να διερευνήσει επί τόπου τις καταγγελίες της Άγκυρας περί εγκληματικής δραστηριότητας του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ “ΦΙΓΟΥΡΑΤΖΗΔΩΝ ” ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ

 

Τα 6 Μετάλλια βάλσαμο στην εθνική κατάθλιψη. Η Ελλάδα των μεταλλίων και η Ελλάδα των “φιγουρατζήδων ”.Η πτωχευμένη Ελλάδα πανηγυρίζει για τα έξι μετάλλια που κέρδισαν παιδιά της στο Ρίο.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

 

Ειδικές τουρκικές δυνάμεις υποστηρίζουν τους τρομοκράτες στο Χαλέπι. Εκθέσεις των συριακών μυστικών υπηρεσιών αναφέρουν ότι τούρκοι πράκτορες συμμετέχουν στις μάχες εναντίον του συριακού στρατού ενταγμένοι στις τάξεις των τρομοκρατών.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Συγχαρητήρια μηνύματα στη χρυσή Ολυμπιονίκη στο άλμα επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη απέστειλαν η πολιτειακή και η πολιτική ηγεσία της χώρας. Να σημειωθεί πως είναι το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στο επί κοντώ στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΕΜΜΕΝΕΙ Ο Μ.ΑΚΙΝΤΖΙ

 

Τις τουρκικές θέσεις για την ανάγκη συνέχισης των εγγυήσεων της Τουρκίας, για εκ περιτροπής προεδρία και πραγματοποίηση πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό, επανέλαβε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, επιστρέφοντας από τις συνομιλίες του στην Άγκυρα.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ

 

Ο Πρόεδρος και ιδρυτής της RIT Capital Partners, Λόρδος Ρότσιλντ, προειδοποιεί και επισημαίνει ότι διεξάγεται ένα παγκόσμιο οικονομικό πείραμα, μέρους του οποίου είναι οι αρνητικές αποδόσεις του δημοσίου χρέους και τα χαμηλά επιτόκια.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ;

 

Κατρακυλάει ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα, βρίσκεται στη δωδέκατη θέση της σχετικής λίστας, με πρώτο το Λουξεμβούργο.

ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΤΟ "ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ"

 

Άσχημα τα πράγματα για την ελληνική οικονομία, όταν ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος του ΕΣΕΕ, παραδέχτηκε ότι ο τουρισμός δεν έφερε έσοδα στο εμπόριο, φέρνοντας τον τιτανικό «κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» όλο ένα και πιο κοντά στο παγόβουνο.

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Μετά από μελέτες, οι ειδικοί επιστήμονες και αναλυτές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το τέλος το Ερντογάν είναι κοντά.